Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Rondje zuid sulawesi > Dag tot dag
Vorige pagina

€854,-

per persoon vanaf

Tour: Rondje Zuid-Sulawesi

(T-ID-0522)

8-daagse prive tour Sulawesi - Indonesië

Dag 1: Aankomst Makassar
Na aankomst op de luchthaven van Makassar transfer naar uw hotel, vlakbij zee, in het stadscentrum en op loopafstand van de gezellige boulevard.

Dag 2: Makassar - Bira
Na het ontbijt vertrekt u naar Bira. De Buginezen staan bekend als de beste scheepsbouwers en zeevaarders van Indonesië. In Tanah Beru kunt u zien hoe de traditionele houten boten, Phinisi genaamd, worden gebouwd. Overnachting in Tanjung Bira in eenvoudige accommodatie.

Dag 3: Bira - Sengkang
Vandaag vertrekt u naar Sengkang, een klein plaatsje gelegen in het centrum van het voormalige Buginese koninkrijk. Aangekomen in Watampone, bezoekt u het museum van Andi Mapasissi om zijn collectie van artefacten van de voormalige Buginese koningen te bewonderen. ’s Middags maakt u een tocht op het Tempe meer. Met een gemotoriseerde boot gaat u het meer op om te zien hoe de vissers op hun drijvende dorpen wonen. Overnachting in het eenvoudige accommodatie in Sengkang.

Dag 4: Sengkang - Rantepao
Na het ontbijt ziet u hoe de lokale huisnijverheid van Sengkang en omgeving wordt bedreven, namelijk het weven van Buginese zijde. Hierna vervolgt u uw tocht naar het Toraja Hoogland. U rijdt via Palopo waar u de oudste moskee van Sulawesi kunt bezoeken. De route van Palopo naar Rantepao levert prachtige vergezichten op. In de namiddag komt u aan in Rantepao, waar u overnacht.

Dag 5: Excursie Toraja land
Vandaag gaat u de hele dag op ontdekking door het Toraja land. U bezoekt onder andere het plaatsje Lemo, waar de rijen Tau Tau poppen op de balkons voor de graven staan. U vervolgt uw weg naar het dorp Suaya en omgeving om achter het geheim van de babyboom te komen. Ook gaat u naar Londa waar de doden nog steeds met groots ceremonieel worden bijgezet. Als laatste dorp vandaag, bezoekt u Kete Kesu, één van Toraja’s oudste dorpen en bekend vanwege zijn kleurrijke houtsnijwerk en traditionele zadeldakhuizen.

Dag 6: Excursie Toraja land
Na het ontbijt wederom de gehele dag op excursie door het Toraja land. U bezoekt vandaag het hoger gelegen Batutumonga vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over Rantepao en de vallei. Dit is de ideale omgeving voor het maken van een wandeling of misschien een trekking? Een prachtige wandeling door de sawa’s en door het dagelijkse Toraja leven met zijn karbouwen en Tongkonan zadeldaken. Ook brengt u een bezoek aan Sa’dan, dat bekend staat als het weefgebied van Toraja.

Dag 7: Rantepao - Makassar
Na het ontbijt keert u weer terug naar Makassar. Een acht uur durende rit brengt u terug naar het zuiden. Onderweg maakt u een stop op de Puncak Lakawan tegenover de ‘erotische’ berg om van het uitzicht te genieten. In de namiddag komt u aan in Makassar, waar u wederom overnacht.

Dag 8: Makassar
Na het ontbijt vertrek naar de luchthaven van Makassar voor de vlucht naar uw volgende bestemming.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel