Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Rondje zuid sulawesi > Dag tot dag
Vorige pagina

€687,-

per persoon vanaf

Tour: Rondje Zuid-Sulawesi

(T-ID-0522)

8-daagse prive tour Sulawesi - Indonesië


Dag 1: Aankomst Makassar
Na aankomst op de luchthaven van Makassar transfer naar je hotel in het stadscentrum en op loopafstand van de gezellige boulevard.

Dag 2: Makassar - Bira
Na het ontbijt vertrek naar Bira. De Buginezen staan bekend als de beste scheepsbouwers en zeevaarders van Indonesië. In Tanah Beru kun je zien hoe de traditionele houten boten, Phinisi genaamd, worden gebouwd. Overnachting aan een prachtig strand in Tanjung Bira. De accommodatie is eenvoudig, maar netjes.

Dag 3: Bira - Sengkang
Sta vroeg op voor een prachtige zonsopkomst aan zee. Na een heerlijk ontbijt vertrek je naar Sengkang, een klein plaatsje gelegen in het centrum van het voormalig Buginese koninkrijk. Aangekomen in Watampone, bezoek je het museum van Andi Mapasissi om zijn collectie van artefacten van de voormalige Buginese koningen te bewonderen.

’s Middags maak je een tocht op het Tempe meer. Met een gemotoriseerde boot ga je het meer op om te zien hoe de vissers op hun drijvende dorpen wonen. Overnachting in het eenvoudige accommodatie in Sengkang.

Dag 4: Sengkang - Rantepao
Na het ontbijt bezoek je een atelier waar men gespecialiseerd is in het weven van Buginese zijde. Daarna vervolg je de tit naar het Toraja Hoogland. Je rijdt via Palopo waar je de oudste moskee van Sulawesi kunt bezoeken. De route van Palopo naar Rantepao levert prachtige vergezichten op. In de namiddag kom je aan in Rantepao, het centrum van het prachtige Toraja Hoogland.

Dag 5: Excursies Toraja land
Je hebt 2 volle dagen om de pracht van het Toraja Land te ontdekken. Je bezoekt in ieder geval de volgende plaatsen:

Lemo, dat vooral bekend is vanwege de hangende graven. Hier staan de rijen Tau Tau poppen op de balkons voor de graven, wellicht één van de meest bekende plaatjes van Toraja.
Londa waar de doden nog steeds met groots ceremonieel worden bijgezet in de in grotten gelegen graven.
Kete Kesu, één van Toraja’s oudste dorpen en bekend vanwege zijn kleurrijke houtsnijwerk en traditionele zadeldakhuizen.
Suaya, om achter het geheim van de babyboom te komen.
Sa’dan, dat bekend staat als het weefgebied van Rantepao.

Natuurlijk leer je ook het een en ander over het alledaagse leven van de Toraja. Je rijdt door de dorpjes met de traditionele huizen en kunt zien hoe de mensen in deze omgeving leven. Neem vooral ook de tijd om een prachtige wandeling door stoffige dorpjes, langs de groene plantages en sawa’s en door de ongerepte natuur te maken.

Dag 7: Rantepao - Makassar
Na het ontbijt vertrek voor de lange rit terug naar Makassar. Onderweg maak je een stop op de Puncak Lakawan tegenover de erotische’ berg om van het uitzicht te genieten. In de namiddag kom je aan in Makassar.

Dag 8: Makassar
Na het ontbijt vertrek naar de luchthaven van Makassar voor de vlucht naar je volgende bestemming.
Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel