Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Rinjani trekking > Dag tot dag
Vorige pagina

€343,-

per persoon vanaf

Tour: Rinjani Trekking

(T-ID-4503)

3-daagse privé-tour Lombok- Indonesië

Dag 1: Senggigi - Rinjani NP
Vanochtend vroeg wordt u bij het hotel opgehaald en vertrekt u naar het dorpje Senaru, vanwaar de trekking door de weelderige jungle begint. Rijdend door een bergachtig gebied, passeert u slaperige dorpjes en rijstvelden. Aangekomen in het Rinjani Trek Centre ontmoet u de lokale gids en krijgt u een uitgebreide uitleg over route, de natuur en veiligheid. Het eerste deel van de trekking gaat door een dicht tropisch regenwoud waar u o.a. vogels, vlinders en orchideeën tegenkomt. Onderweg vertelt de gids u alles over de natuur en cultuur van deze regio.

Afhankelijk van uw klimtempo, wordt het kamp opgeslagen in het bos bij Pos 3 Mondokon Lolak (ca. 2000 m) of op 2641 m bij de Senaru kraterrand. Hier wacht u een spetterend uitzicht over het noordelijke deel van Lombok en het kratermeer van de Rinjani vulkaan: Segara Anak. Bij helder weer kunt u ook Bali met de Agung vulkaan zien liggen.

Dag 2: Rinjani National Park
Na het ontbijt start u uw tocht naar het Segara Anak meer in de krater. Het pad naar beneden is stijl en rotsachtig, maar uw gids zal u helpen mocht dit nodig zijn. In het meer ligt de 2352 m hoge Mount Baru, een actieve krater van de Rinjani, die in 1994 voor het laatst groots is uitgebarsten.

Onderweg kunt u genieten van de rust in de krater en heeft u grote kans om de Indonesische vorm van Edelweiss te zien. Aangekomen bij de rand van het meer is het tijd voor wat rust. Hier kunt u gaan vissen of een ontspannend bad nemen in de heilige warmwaterbronnen. Lunch, diner en overnachting is in een eenvoudig tentenkamp bij het meer.

Dag 3: Rinjani NP - Senggigi
Na het ontbijt gaat u weer op weg en klimt u in ca. 3 uur naar de Pelawangan kraterrand. Daarna is het tijd om weer bergafwaarts te gaan, terug naar Senaru. Hier neemt u de auto terug naar het hotel in Senggigi, waar deze tour eindigt.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel