Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Rinjani trekking > Dag tot dag
Vorige pagina

€314,-

per persoon vanaf

Tour: Rinjani Trekking

(T-ID-4503)

3-daagse privé-tour Lombok- Indonesië

Dag 1: Senggigi - Rinjani NP
Vanochtend vroeg word je bij het hotel in Senggigi opgehaald en vertrek je naar het dorpje Senaru, vanwaar de trekking door de weelderige jungle begint. Rijdend door een bergachtig gebied, passeer je slaperige dorpjes en rijstvelden.

Aangekomen in het Rinjani Trek Centre ontmoet je de lokale gids en krijg je een uitgebreide uitleg over route, de natuur en veiligheid. Het eerste deel van de trekking gaat door een dicht tropisch regenwoud waar je o.a. vogels, vlinders en orchideeën tegenkomt. Onderweg vertelt de gids je alles over de natuur en cultuur van deze regio.

Afhankelijk van je klimtempo, wordt het kamp opgeslagen in het bos bij Pos 3 Mondokon Lolak (ca. 2000 m) of op 2641 m bij de Senaru kraterrand. Hier wacht je een spetterend uitzicht over het noordelijke deel van Lombok en het kratermeer van de Rinjani vulkaan: Segara Anak. Bij helder weer kun je ook Bali met de Agung vulkaan zien liggen.

Dag 2: Rinjani National Park
Na het ontbijt start je de tocht naar het Segara Anak meer in de krater. Het pad naar beneden is stijl en rotsachtig, maar de gids zal je helpen mocht dit nodig zijn. In het meer ligt de 2352 m hoge Mount Baru, een actieve krater van de Rinjani, die in 1994 voor het laatst groots is uitgebarsten.

Onderweg kun je genieten van de rust in de krater en heb je grote kans om de Indonesische vorm van Edelweiss te zien. Aangekomen bij de rand van het meer is het tijd voor wat rust. Hier kun je gaan vissen of een ontspannend bad nemen in de heilige warmwaterbronnen. Lunch, diner en overnachting is in een eenvoudig tentenkamp bij het meer.

Dag 3: Rinjani NP - Senggigi
Na het ontbijt ga je weer op weg en klim je in ca. 3 uur naar de Pelawangan kraterrand. Daarna is het tijd om weer bergafwaarts te gaan, terug naar Senaru. Hier neem je de auto terug naar het hotel in Senggigi, waar deze tour eindigt.
Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel