Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Rinjani Trekking (T4503)

3-daagse privé-tour Lombok- Indonesië


Dag 1: Senggigi - Rinjani NP
Vanochtend vroeg wordt u bij het hotel opgehaald en vertrekt u naar het dorpje Senaru, vanwaar de trekking door de weelderige jungle begint. Rijdend door een bergachtig gebied, passeert u slaperige dorpjes en rijstvelden. Aangekomen in het Rinjani Trek Centre ontmoet u de lokale gids en krijgt u een uitgebreide uitleg over route, de natuur en veiligheid. Het eerste deel van de trekking gaat door een dicht tropisch regenwoud waar u o.a. vogels, vlinders en orchideeën tegenkomt. Onderweg vertelt de gids u alles over de natuur en cultuur van deze regio.

Afhankelijk van uw klimtempo, wordt het kamp opgeslagen in het bos bij Pos 3 Mondokon Lolak (ca. 2000 m) of op 2641 m bij de Senaru kraterrand. Hier wacht u een spetterend uitzicht over het noordelijke deel van Lombok en het kratermeer van de Rinjani vulkaan: Segara Anak. Bij helder weer kunt u ook Bali met de Agung vulkaan zien liggen.

Dag 2: Rinjani National Park
Na het ontbijt start u uw tocht naar het Segara Anak meer in de krater. Het pad naar beneden is stijl en rotsachtig, maar uw gids zal u helpen mocht dit nodig zijn. In het meer ligt de 2352 m hoge Mount Baru, een actieve krater van de Rinjani, die in 1994 voor het laatst groots is uitgebarsten.

Onderweg kunt u genieten van de rust in de krater en heeft u grote kans om de Indonesische vorm van Edelweiss te zien. Aangekomen bij de rand van het meer is het tijd voor wat rust. Hier kunt u gaan vissen of een ontspannend bad nemen in de heilige warmwaterbronnen. Lunch, diner en overnachting is in een eenvoudig tentenkamp bij het meer.

Dag 3: Rinjani NP - Senggigi
Na het ontbijt gaat u weer op weg en klimt u in ca. 3 uur naar de Pelawangan kraterrand. Daarna is het tijd om weer bergafwaarts te gaan, terug naar Senaru. Hier neemt u de auto terug naar het hotel in Senggigi, waar deze tour eindigt.


Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!Foto's

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel