Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Jakarta de hoofdstad vol historie > Dag tot dag
Vorige pagina

€102,-

per persoon vanaf

Tour: Jakarta: De hoofdstad vol historie

(T-ID-1000)

3-daagse privé tour Java-Indonesië

Dag 1: Aankomst Jakarta
Vandaag kom je aan in de wereldstad Jakarta. Vanaf de luchthaven word je opgehaald door de gids en naar je hotel in de stad gebracht.

De rest van de dag is ter vrije besteding en kun je even bijkomen van de reis. Ben je nog niet moe, dan kun je direct de stad in. Jakarta heeft een keur aan winkelcentra en markten waar de Jakartians zelf ook dol op zijn om hier tijd door te brengen. Het is dus een leuke eerste kennismaking met de mensen en de stad, al zittend tussen de locals en genietend van een heerlijke Indonesische maaltijd of tussendoortje.

Dag 2: Excursiedag Jakarta
Vanochtend word je opgehaald voor de tour door de koloniale stad Jakarta en zul je ontdekken dat Jakarta nog vele Nederlandse erfenissen heeft verstopt in alle drukte. De chauffeur brengt je naar de verschillende plaatsen en wacht daar op je terwijl je op je eigen tempo rond kunt kijken.

Eerst ga je vandaag naar het Nationale Museum (op maandag gesloten). Dit museum is gesticht door een Nederlandse sociëteit in 1728 en heeft dankzij de vele giften van het Nederlands-Indisch oudheidkundig genootschap de grootste collectie museumschatten van Zuidoost-Azië. Hierna ga je het presidentieel paleis en het nationale monument, Monas, op het Merdeka plein bezichtigen. Dit plein wordt ook wel het hart van Jakarta genoemd en is een oase van rust in de hectiek van de stad. Het nationale monument is een 137 m hoge marmeren naald vanwaar je een fantastisch uitzicht over de stad hebt.

De tocht zal verdergaan naar de oude stad. Hier kun je onder andere het Hollandse stadshuis uit 1626 zien en één van de hoogtepunten van Jakarta, de oude haven Sunda Kelapa. Deze haven is 4,5 eeuw geleden door de Portugezen gesticht en is nog steeds een belangrijke handelsplaats. Geniet van de bedrijvigheid in deze haven en van de traditionele zeilschepen, schoeners genaamd. Elke dag vertrekken er tientallen van deze boten naar vele bestemmingen in de Indonesische archipel om hun handelswaar op te halen en om daarna weer terug te keren.

Na deze enerverende excursie word je weer afgezet bij je hotel en kun je bijkomen van alle indrukken van de ochtend. De rest van de dag kun je uiteraard nog de stad in als je dat wilt. Ga bijvoorbeeld dineren in Café Batavia, een café met authentiek Javaans decor en gespecialiseerd in de Indonesische keuken.

Dag 3: Jakarta
Je verblijf in Jakarta zit er alweer op. Geniet nog even van het ontbijt in je hotel, waarna het tijd is om naar je volgende bestemming in Indonesië te reizen. Je kunt de tour van Jakarta naar Bandung perfect op dit programma aansluiten, je wordt dan na het ontbijt opgehaald voor het vervolg van jouw Indonesië avontuur.

Je kunt ook een transfer terug naar de luchthaven bijboeken (ca. € 30 p.p.) en per vlucht naar Yogyakarta of Kalimantan reizen. Dan kun je bijvoorbeeld de tour Orang-oetans & jungle op dit programma aansluiten.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel