Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Jakarta de hoofdstad vol historie > Dag tot dag
Vorige pagina

€143,-

per persoon vanaf

Tour: Jakarta: De hoofdstad vol historie

(T-ID-1000)

3-daagse privé tour Java-Indonesië

Dag 1: Aankomst Jakarta
Vandaag komt u aan in de wereldstad Jakarta. Vanaf de luchthaven wordt u opgehaald door uw gids en naar uw hotel in de stad gebracht.

De rest van de dag is ter vrije besteding en kunt u even bijkomen van de reis. Bent u nog niet moe, dan kunt u direct de stad in. Jakarta heeft een keur aan winkelcentra en markten waar de Jakartians zelf ook dol op zijn om hier tijd door te brengen. Het is dus een leuke eerste kennismaking met de mensen en de stad, al zittend tussen de locals en genietend van een heerlijke Indonesische maaltijd of tussendoortje.

Dag 2: Excursiedag Jakarta
Vanochtend wordt u opgehaald voor uw tour door de koloniale stad Jakarta en zult u ontdekken dat Jakarta nog vele Nederlandse erfenissen heeft verstopt in alle drukte. Uw chauffeur brengt u naar de verschillende plaatsen en wacht daar op u terwijl u op uw eigen tempo rond kunt kijken.

Eerst gaat u vandaag naar het Nationale Museum (op maandag gesloten). Dit museum is gesticht door een Nederlandse sociëteit in 1728 en heeft dankzij de vele giften van het Nederlands-Indisch oudheidkundig genootschap de grootste collectie museumschatten van Zuidoost Azië. Hierna gaat u het presidentieel paleis en het nationale monument, Monas, op het Merdeka plein bezichtigen. Dit plein wordt ook wel het hart van Jakarta genoemd en is een oase van rust in de hektiek van de stad. Het nationale monument is een 137 m hoge marmeren naald vanwaar u een fantastisch uitzicht over de stad heeft.

De tocht zal verdergaan naar de oude stad. Hier kunt u onder andere het Hollandse stadshuis uit 1626 zien. We vervolgen onze tocht naar een van de hoogtepunten van Jakarta, de oude haven Sunda Kelapa. Deze haven is 4,5 eeuw geleden door de Portugezen gesticht en is nog steeds een belangrijke handelsplaats. Geniet er van de bedrijvigheid in deze haven en van de traditionele zeilschepen, schoeners. Elke dag vertrekken er tientallen van deze boten naar vele bestemmingen in de Indonesische archipel om hun handelswaar op te halen en om daarna weer terug te keren.

Na deze enerverende excursie wordt u weer afgezet bij uw hotel en kunt u bijkomen van alle indrukken van de ochtend. De rest van de dag kunt u uiteraard nog de stad in als u dat wilt. Ga bijvoorbeeld dineren in Café Batavia, een café met authentiek Javaans decor en gespecialiseerd in de Indonesische keuken.

Dag 3: Jakarta
Uw verblijf in Jakarta zit er alweer op. Geniet nog even van het ontbijt in uw hotel, waarna het tijd is om naar uw volgende bestemming in Indonesië te reizen. U kunt de tour van Jakarta naar Bandung perfect op dit programma aansluiten, u wordt dan na het ontbijt opgehaald voor het vervolg van uw Indonesië avontuur.

U kunt ook een transfer terug naar de luchthaven bijboeken (ca. € 35 p.p.) en per vlucht naar Yogyakarta of Kalimantan reizen. Dan kunt u bijvoorbeeld de tour Orang-oetans & jungle op dit programma aansluiten.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel