Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Indonesie > Best deal sumatras orang oetans > Dag tot dag
Vorige pagina

€194,-

per persoon vanaf

Tour: Best Deal Sumatra's orang-oetans

(T-ID-1502)

4-daagse tour Sumatra - Indonesië

Orangoetan in het regenwoud van Sumatra

Dag 1: Aankomst op Sumatra
Op de luchthaven van Medan staat uw gids en/of chauffeur klaar die u naar uw hotel in de stad brengt. U kunt even bijkomen van uw vlucht en wellicht alvast kennismaken met Medan, vroeger een koloniaal centrum en tegenwoordig een drukke handelsstad, met diverse hoogtepunten uit heden en verleden.

Reis met een chauffeur of gids
Voor dit programma heeft u de keuze uit:
- Transfer met een Indonesisch sprekende chauffeur. Dit is echt puur een chauffeur die je van plaats naar plaats brengt, hij spreekt geen of heel beperkt Engels. De trekking in Bukit Lawang wordt door een lokale ranger begeleid, die beperkt Engels spreekt. Entreegelden zijn nog niet inbegrepen en dien je zelf ter plaatse te betalen. In geval van onvoorziene zaken onderweg, kun je 24 uur per dag onze lokale agent bereiken, zodat zij je verder kunnen helpen.
- Begeleiding tijdens de gehele tour door een ervaren Engelssprekende gids. Genoemde excursies en bijbehorende entreegelden zijn reeds inbegrepen.

Dag 2: Medan - Bukit Lawang
Vandaag start uw rondreis door Indonesië. U begint de dag met een interessante stadstour door Medan. U bezoekt onder andere het Paleis van Sultan Deli en de Grote Moskee.

Vervolgens gaat u op weg naar het Gunung Leuser National Park. Onderweg rijdt u door een uitgestrekt landschap van rubber- en palmolieplantages, met de Bukit Barisan bergketen op de achtergrond.

Gunung Leuser is één van de grootste nationale parken en is voor een groot deel ontoegankelijk voor mensen en dus nog onbedorven. U vindt er een grote diversiteit aan natuur; van mangroves en moerassen tot laag- en hoogland tropisch regenwoud. In het park komen allerlei diersoorten voor, waaronder diverse bedreigde diersoorten zoals de Sumatraanse orang-oetan, tijger, neushoorn en olifant. Ook komt ’s werelds grootste bloem, de Rafflesia, hier voor.

Aan de rand van het park ligt het plaatsje Bukit Lawang, gelegen aan de oever van de Bohorok rivier en tevens toegangspoort voor het national park. Hier aangekomen steekt u een touwbrug over en komt u aan in uw eenvoudige accommodatie aan de rand van het park.

Dag 3: Bukit Lawang - Medan
Vandaag trekt u het Gunung Leuser National Park in, samen met een lokale ranger. De natuur is er prachtig, ruig en uitgestrekt en de wandeling gaat omhoog en omlaag dwars door de jungle. Houdt u er rekening mee dat de tocht best inspannend is en een redelijke conditie vereist. Uw doel vandaag is om de zeldzame Sumatraanse orang-oetans (van dichtbij) te zien, maar vergeet niet om onderweg ook uit te kijken naar de vele andere aapsoorten, vogels en bijzondere plantsoorten.

De meeste orang-oetans in dit gebied zijn semi-wild en zijn onderdeel van het succesvol afgeronde rehabilitatie-programma dat Bukit Lawang zo bekend heeft gemaakt. De dieren zijn ondertussen zelfstandig genoeg om op eigen houtje in de jungle te overleven. U zult ze dus moeten zoeken, want de dieren bewegen zich vrij rond in het park. U heeft in Bukit Lawang echter een goede kans om ze te zien.

De trekking zal ca. 3 uur duren, waarna u de middag vrij heeft om uit te rusten of zelf rond te wandelen. Daarnaast zijn er 2 opties om uw dagprogramma uit te breiden:

Optie 1: Breidt uw trekking uit naar ca. 6 uur, zodat u nog meer kans heeft om dieren te spotten en van de jungle te genieten.
Optie 2: Na de trekking door de jungle, is een leuke afwisseling om te gaan tuben op de rivier. U gaat dan in een met lucht gevulde rubberband de rivier af drijven. Een heerlijke verfrissing na de inspanningen van deze ochtend.

Na deze belevenis keert u terug naar Medan waar u bij het hotel wordt afgezet.

Belangrijk: Verblijft u liever 2 nachten in de jungle, dan kan dit. U verblijft dan vandaag nog in Bukit Lawang en heeft op dag 5 een vroege transfer naar de luchthaven van Medan. De toeslag hiervoor bedraagt ca. € 60 per persoon.

Dag 4: Medan
U wordt op tijd opgehaald voor de transfer naar luchthaven van Medan. Einde arrangement.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel