Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > India > Maharadja paleizen in rajasthan > Dag tot dag
Vorige pagina

€566,-

per persoon vanaf

Tour: Maharadja Paleizen in Rajasthan

(T-IN-4702)

4-daagse privé tour India

Dag 1: Udaipur
’s Ochtends word je opgehaald bij je hotel in Udaipur. Udaipur heeft een geheel andere sfeer dan de andere steden van Rajasthan. De stad wordt omringd door drie meren en ‘s avonds zijn de paleizen mooi verlicht en geeft een romantische uitstraling. De stad wordt ook wel het Venetië van Rajasthan genoemd. De film Octopussy van James Bond is hier deels opgenomen. Leuk idee: Om op één van de vele restaurants met dakterras de film te bekijken met een verkoelend drankje. ‘s Avonds is de stad vaak aangenaam koel, voor Indiase begrippen.

Vandaag maak je een prachtige stadstour door deze aangename waterstad. Je bezoekt onder andere het stadspaleis van de Maharadja via de Olifanten Poort. Het paleis lijkt regelrecht uit een sprookje te komen en heeft merkwaardig uitstekende balkons en een doolhof aan kamers met prachtige muurschilderingen. Je bezoekt ook de Jagdish tempel, zonder twijfel de mooiste tempel van Udaipur, met zijn zwart stenen Lord Vishnu. Langs een mooie weg langs de oever van het meer bereik je Saheliyon-ki-Bari (Tuin van de Dames) vol met bloemen en fonteinen.

In de avond kun je optioneel een romantische boottocht over het Pichola Meer maken. Je maakt deze tocht in de avond zodat je kunt genieten van de verlichte stad vol paleizen. Leuke tip is om in de rozentuin van Gulub Bargh de heerlijke lokale Gujarati gerechten te proeven!

Dag 2: Udaipur - Ranakpur - Jodhpur
Na het ontbijt laat je Udaipur achter je en reis je door naar Ranakpur, beroemd om de marmeren tempel van Adinath. Zonder twijfel de mooiste Jainistische tempels in India en één van de 5 pelgrimsplaatsen voor Jain aanhangers. De buitenkant is groots maar de verassing zit aan de binnenkant. Bij binnenkomst zul je overvallen worden door de lichte ruimte en rijkelijke versieringen. Er zijn meer dan 1400 zuilen en niets is identiek, maar toch vormt het één geheel. De rust en sereniteit die hier de ruimte vult zullen zeker indruk op je maken. Vervolgens reis je naar Jodhpur.

Aangekomen in Jodhpur ga je eerst naar je hotel om jezelf op te frissen. Jodhpur is een populaire trekpleister vanwege zijn vele fantastische paleizen, forten en tempels en is omringd door een sprookjesachtig woestijnlandschap.

De stad heeft de bijnaam "blauwe stad" vanwege de indigo-kleurige huizen van de Brahman kaste. De straatjes gaan kriskras in elkaar over en vaak moet je even opzij stappen voor de vele heilige koeien. Tussendoor kun je op de markt verfrissende versgeperste drankjes drinken. De oude binnenstad is volledig omringd door een 16e eeuwse stadsmuur. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 3: Jodhpur - Jaipur
In de ochtend bezoek je het indrukwekkende Mehrangarh Fort, dat hoog boven de stad uittorent en vele oorlogen heeft doorstaan. De machtige Maharadja familie van Jodhpur werd dan ook zeer gevreesd. Je hebt hier een panoramisch uitzicht op de stad. Vervolgens wandel je naar beneden door de Indigo blauwe huizen met prachtige ramen en bezoek je de lokale markt. Vervolgens naar Jaswant Thada, een imposant wit marmeren monument gebouwd in 1899 voor maharadja Jaswant.

In de middag transfer naar Jaipur. De stad is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook vaak liefkozend de 'Roze Stad' genoemd. Het centrum van Jaipur is turbulent. Er wacht je een kakofonie van mensen in kleurige gewaden, olifanten, kamelenkarren, ontelbaar veel riksja's, bazaars vol met sieraden en snuisterijen, schilderachtige Hindoe tempels en paleizen. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 4: Jaipur - Delhi
Je begint de dag met een excursie naar het indrukwekkende en wereldberoemde Amber Fort, circa 15 kilometer van Jaipur. Het fort ligt majestueus en ongenaakbaar in de heuvels van Jaipur. Vanaf het fort heb je een uniek uitzicht over de vallei. Terug in Jaipur bezoek je de twee hoogtepunten van Jaipur. Het Stadspaleis en het beroemde Paleis van de Winden die eigenlijk alleen uit een façade bestaat.

In de middag vertrek naar Delhi, waar je een afscheidsdiner wacht in een lokaal restaurant. Hierna vertrek naar de luchthaven voor de reis naar je volgende bestemming.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel