Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > India > Kamelenfestival pushkar > Dag tot dag
Vorige pagina

Tour: Kamelenfestival Pushkar

(T-IN-4707)

3-daagse privé tour India

Dag 1: Jaipur - Pushkar
Vanuit Jaipur is het maar 3 uur rijden naar het meest charmante plaatsje van Rajasthan; Pushkar. Deze heilige witte Hindoe stad is een waar bedevaartsoord en ligt prachtig om een meer omringd door ontelbaar veel tempels. De meest kenmerkende is de Brahma tempel, daar het de enige tempel in de wereld is die aan deze god is gewijd. Een duik in het meer van Pushkar in combinatie met totale devotie voor Bhrama, zouden genezing brengen en spiritueel inzicht tussen lichaam en geest.

Maar in november verandert dit dorp tot één van de grootste festivals van India, het kamelen festival van Pushkar. Het is een gelegenheid voor de dorpelingen om van heinde en verre te komen als welkome onderbreking van hun harde leven in de dorre woestijn.

U komt ogen en oren te kort. Overal treft u vuurspuwers, acrobaten, vrouwen in hun mooiste sari's, mannen met indrukwekkende tulbanden en uiteraard ontelbaar veel kamelen en ander vee. Een onvergetelijke en kleurrijke ervaring!

Tijdens een wandeling rondom het meer ziet u vele Sadhu's, 'heilige mannen' met hun karakteristieke uiterlijk bidden of stoïcijns in het niets staren daar ze wellicht erg stoned zijn.

Bij aankomst transfer naar uw prachtig gelegen luxe kampement aan het meer, waar u 2 nachten verblijft. Diner bij het kampvuur.

Dag 2: Pushkar
Na een ontbijt bij uw tent kunt u weer gaan genieten van de levendige sfeer van Pushkar. Er worden o.a. muziek optredens en kamelen schoonheidswedstrijden georganiseerd. Bezoekt u ook de ghats rondom het meer waar het heilige baden plaatsvindt.

In de middag maakt u een kamelentocht van 2 uur door de woestijn van Pushkar. En in de avond bent u te gast bij een traditionele lokale familie, waar u ook blijft dineren. U zult gastvrij ontvangen worden en omringd worden door eeuwenoude tradities.

Dag 3: Pushkar - Jaipur
Na het ontbijt, waarbij u uitzicht hebt op het meer, begint uw transfer terug naar Jaipur of een andere bestemming. Einde van de tour.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel