Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

Tour: Kamelenfestival Pushkar

(T-IN-4707)

3-daagse privé tour India

Leuke pluspunten om te weten

  • Het wereldberoemde kamelenfestival in Pushkar
  • Diner bij lokale familie
  • Overnachten aan het meer in een tent
Tijdens deze individuele tour ontdek je het meest fotogenieke plaatsje van Rajasthan; Pushkar. Deze heilige witte Hindoe stad is een bedevaartoord en ligt prachtig rondom een meer met ontelbaar veel tempels.

Ieder jaar rond oktober/november in de heilige hindoemaand Kartika, verandert Pushkar in een weergaloos spektakel. Vanuit alle hoeken van de deelstaat Rajasthan trekken kamelenhandelaren met hun kuddes door de dorre Thar woestijn, om in Pushkar te arriveren voor volle maan. Het officiële begin van de 12 dagen durende Pushkar Fair, de grootste kamelenmarkt van India. Het is een bonte verzameling van handelaren met prachtige tulbanden en grote snorren, vuurspuwers, jongleurs, acrobaten, muzikanten, vrouwen in hun kleurige sari’s en versiert met hun mooiste sieraden en uiteraard overal kamelen maar ook geiten en paarden. Het hoogtepunt is de kamelenrace door de zandduinen.

Je maakt tijdens de tour een prachtige kamelentocht door de woestijn, je dineert bij een lokale familie en overnacht in een tent prachtig gelegen aan het meer en deel mee in de energie van het mooiste festival van India!
Het Pushkar kamelen festival 2019 vindt plaats van 5 t/m 12 november. De eerste 2 dagen zijn aankomst dagen van alle festivalgangers en daarom is het leuker om vanaf 7 november pas aanwezig te zijn, omdat het leuker is om aan te komen als het festival in volle gang is.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel