Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > China > Zhongdian shangri la van china > Dag tot dag
Vorige pagina

€532,-

per persoon vanaf

Tour: Zhongdian: Shangri-la van China

(T-CN-0487)

3-daagse privé tour China

Dag 1: Lijiang - Zhongdian
Vroeg in de ochtend word je opgehaald bij je hotel in Lijiang voor de transfer naar Zhongdian. Je maakt een mooie foto stop bij de eerste bocht van de machtige Yangtze rivier en je bezoekt de Tiger Leap Kloof. Een indrukwekkende canyon die aan zijn naam komt door een legende die beweerd dat een tijger een sprong over de rivier maakte op het smalste punt om te ontsnappen aan een jager.

In de middag kom je aan in Zhongdian. Eeuwenoude kloosters, jaks, boterthee, gebedsvlaggen en omringd door machtige bergen, geven je het gevoel dat je in Tibet bent. Zhongdian wordt ook wel Shangri la genoemd. Een benaming die synoniem is geworden met een aards paradijs, maar vooral een mythisch Utopia in de Himalaya. Overnachting in Zhongdian.

Dag 2: Zhondian
Na het ontbijt ga je de prachtige omgeving van Zhongdian verkennen. Ten noorden van de stad bevindt zich het grootste Tibetaanse klooster van Zuidwest China, het Songzanlin klooster ook wel bekend als de Ganden Sumtselling Gompa. Dit oude Tibetaanse kloostercomplex werd bijna 400 jaar geleden gebouwd door de vijfde Dalai Lama. Een wandeling naar boven is zeker de moeite waard, vanaf hier heb je een fraai uitzicht over de stad.

Vervolgens maak je een mooie wandeling door de oude stad, waarna je thee gaat drinken in een dromerig Tibetaans dorpje in een fabelachtige vallei.

Dag 3: Zhongdian - Lijiang
Na het ontbijt tranfer naar je hotel in Lijiang. Einde van de tour.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel