Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

De Wind en Regenbruggen van Dong minderheid (T4308)

5-daagse privé tour China


De Wind en Regenbruggen van Dong minderheid

Dag 1: Guilin - Ping'an
Vanuit Guilin wordt u bij uw hotel opgehaald door uw chauffeur en reist u door een schitterend berglandschap naar Longshen. Beroemd om zijn terrasvormige Drakensrug rijstvelden die zich uitstrekken zover het oog kan zien. Deze rijstvelden staan lokaal bekend onder de naam Longji. Een sprookjesachtig decor!

U overnacht in het authentieke dorpje Ping 'an. Het dorp is niet te bereiken per auto, dus is het een klein half uur wandelen naar het pittoreske dorp, met zijn kleurrijke kraampjes en houten huizen. Hier wonen de Yao minderheden. De vrouwen van de Yao zijn beroemd om hun ontzettend lange haren van soms wel 2 meter lang.

Bij aankomst kunt u een leuke trekking maken dwars door de rijstvelden naar dorpje, waar de Miao minderheden volgens eeuwenoude tradities leven. Zij staan bekend om hun prachtige borduurwerk en zilveren sieraden. Overnachting in een eenvoudig, maar sfeervol guesthouse, waar u heerlijk lokaal kunt eten!

Dag 2: Ping'an - Chenyang
Na een vroeg ontbijt kunt u naar de top van de berg lopen, om een onvergetelijk schouwspel te ervaren van opkomende zonnestralen over de rijstvelden. De rit van Ping'an naar Chengyang duurt ongeveer 3,5 uur. Onderweg ziet u de uitgestrekte theevelden, waar de theeplukkers de theebladeren in rieten manden verzamelen.

Dan arriveert u in het gebied waar de Dong minderheid woont. De Dong bevolkingsgroep is een van de 55 etnische minderheden in China. In totaal zijn er ruim 2,5 miljoen Dong in China. De Dong leven een simpel bestaan, waarbij landbouw, nijverheid en toerisme de basis vormt. Hun dagelijkse leven wordt gekenmerkt door eeuwenoude tradities, waarbij muziek centraal staat.

Chenyang is een verzamel naam voor 6 schitterende authentieke Chinese dorpjes. Een van de beste plekken om de Dong te leren kennen is rond Chengyang Chiao. Chengyang Chiao heeft een eigen, plaatselijk autonoom bestuur en bestaat uit de dorpjes Ma'an, Pingtan, Yanzhai, Dongzhai, Dalzhai en Pingzhai. Deze autovrije dorpjes zijn tegen de hellingen van Chengyang vallei gebouwd en via wandelpaden onderling met elkaar verbonden. De beroemde attractie van Ma'an is de langste Wind en Regen Brug en ook één van de mooiste houten bruggen van China!

Dag 3: Chenyang - Zhaoxing
Daar de wegen in deze regio niet erg goed zijn, reist u per express trein naar Zhaoxing.
U wordt opgewacht door uw chauffeur. In Zhaoxing woont de Dong minderheid, die bekend staat als de beste houtbewerkers van China. Ze maken onder meer de typerende drumtorens en wind-en regenbruggen deze zijn allemaal zonder spijkers gebouwd. Bijvoorbeeld een combinatie van een paviljoen, een galerij en een brug en deze zijn voor het grootste gedeelte van hout gemaakt. Vanuit uw hotel loop je zo het dorp in.

's Avonds zijn de drumtorens en bruggen fraai verlicht en uw hotel serveert heerlijke authentieke maaltijden. Bij aankomst valt uw oog direct op de 78 meter lange wind- en regenbrug van deze plaats. Het heeft de bevolking maar liefst 12 jaar gekost om deze brug te bouwen! In het nabijgelegen dorpje Ma'an worden dagelijks twee 'Dong shows' gegeven De lokale bevolking draagt traditionele kleding en gebruikt verschillende muziekinstrumenten en voert dansen op. Probeer vooral de lokale specialiteit rijstthee!

U overnacht in een eenvoudig, houten hotelletje. Verwacht niet te veel luxe, maar een prima verzorgde eenvoudige kamer met een balkonnetje en een prachtig uitzicht.

Dag 4: Zhaoxing
Vandaag bezoekt u twee Dong dorpjes in de omgeving van Zhaoxing. Het eerste dorp is Tang'an, hoog gelegen tussen de frisgroene rijstterrassen. Vanuit Tang'an heeft u een geweldig uitzicht over de eindeloze rijstvelden, waar de bevolking bezig is met de rijst. Het middelpunt van Tang'an is een plein met een grote drumtoren. Bij deze drumtoren is een levendige bedrijvigheid te zien. Hierna vertrekt u naar het volgende dorp Jitang. Via een prachtige wandeling van 3 km door de rijstvelden, kunt u terugkeren naar Zhaoxing.

Dag 5: Zhaoxing - Guilin
U reist per trein naar Guilin. De kleine bergweggetjes en rijsterrassen verdwijnen en in de verte ziet u al de contouren van het Kerstgebergte.
U kunt eventueel met een toeslag doorrijden naar Yangshou, maar leuker is om vanuit Guilin met de Li-Cruise naar Yangshou te gaan.


Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!Foto's

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel