Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Vietnam > Discover vietnam deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

11 Dagen, vanaf

€ 1787,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1936,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Discover Vietnam Deluxe

(R-0661)

11-daagse privé rondreis Vietnam

Dag 1: Vertrek Amsterdam
U vliegt vanaf Schiphol naar Ho Chi Minh Stad, in het zuiden van Vietnam.

Dag 2: Aankomst Ho Chi Minh Stad
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Ho Chi Minh Stad wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Ho Chi Minh Stad is in de volksmond beter bekend als Saigon, zoals de stad vroeger heette en zoals het centrum nog steeds heet. U heeft vandaag alle tijd om bij te komen van uw reis en om de stad te verkennen.

Optioneel kunt u een dinercruise bijboeken, waarbij u al varende over de Saigon rivier kunt genieten van een Vietnamees buffet.

Dag 3: Mekong Delta
Een vroeg vertrek vandaag. U laat de grote stad achter u om het binnenland in te gaan, naar de groene Mekong Delta. Bij aankomst in Cai Be stapt u in een bootje om een boottocht te maken over de machtige Mekong rivier. Indien u wilt kunt u ook bij enkele kleine bedrijfjes stoppen om te zien hoe bijvoorbeeld kokossnoepjes en rijstsnoepjes worden gemaakt.

Een roeibootje neemt u verder mee door de smalle kanaaltjes van de Mekong Delta, met om u heen intens groene, tropische begroeiing. U ziet traditionele huisjes gemaakt van hout en palmbladeren en hoe het dagelijkse leven hier voortkabbelt.

In de middag maakt u een wandeling in de tropische omgeving. Bij een plantage kunt u verschillende soorten fruit proeven en luisteren naar traditionele muziek uit deze regio. Dan stapt u op een fiets om over smalle dorpspaadjes te fietsen en te genieten van de groene, landelijke omgeving. Het laatste stukje naar Vinh Long legt u weer per boot af, waarna u wordt terug gereden naar Ho Chi Minh Stad.

Dag 4: Ho Chi Minh Stad-Danang-Hoi An
In de ochtend leert u de stad beter kennen. U bezoekt het Herenigingspaleis, waar ooit President Thieu woonde. U ziet de officiële ontvangstkamers, privé-vertrekken en de 'Oorlogskamer' vanwaar de oorlogstroepen aangevoerd werden. U ziet verder het klassieke postkantoor en de Notre Dame kathedraal. Dan is het tijd om de kleurrijke wijk Chinatown te bezoeken, waar er altijd bedrijvigheid heerst in de vele winkel- en restaurantstraatjes. Hier zijn ook enkele pagodes in Chinese stijl te vinden.

In de vroege middag wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Danang. Een korte rit brengt u vervolgens naar Hoi An waar u de avond voor uzelf heeft. Hoi An heeft vele kleine, gezellige restaurantjes en barretjes dus u hoeft zich absoluut niet te vervelen.

Dag 5: Hoi An
Te voet gaat u vandaag het charmante historische plaatsje Hoi An verkennen. Het oude, autovrije centrum staat op de Werelderfgoedlijst en bestaat uit traditionele huisjes langs smalle straatjes. Er is hier enorm veel te zien. Zo bezoekt u onder meer een pagode, een 200-jaar oud familiehuis, de beroemde overdekte Japanse brug en de kleurrijke lokale markt. De rest van de middag heeft u ter vrije besteding.

Wilt u liever nog een excursie doen in de middag, dan is het een aanrader om de optionele excursie 'My Son - Tempels uit de Champa dynasty' bij te boeken. Deze excursie neemt u mee naar My Son, waar prachtige ruïnes te vinden zijn van tempels uit de tijd van de Champa dynasty. Deze tempels zijn geheel anders dan de tempels en pagodes die u tot nu toe gezien heeft in Vietnam. Ze stammen uit de 7e tot en met de 14e eeuw en herbergen invloeden uit de Indiase cultuur en het hindoeïsme.

Dag 6: Hoi An-Hue
Vandaag volgt u de kustweg naar Hue. Hue staat bekend als de keizerlijke stad, vanwege de prachtige keizerlijke citadel en de verboden stad die hier nog intact te bewonderen zijn. Door de oude foto’s die in een klein museumpje in de citadel te zien zijn, kunt u zich een goed beeld vormen van hoe het er hier zo’n vijftig jaar geleden uit zag, een compleet andere wereld. De gids legt u graag alles uit over de citadel en het leven van de Nguyen Dynasty. Om de dag af te sluiten kunt u nog wat leuke koopjes vinden op de grote Dong Ba markt.

Dag 7: Hue-Hanoi
In de ochtend kunt u heerlijk rustig wakker worden en eventueel Hue op eigen houtje gaan verkennen.

U kunt vandaag optioneel een middagexcursie bijboeken. U maakt dan een boottocht over de Parfumrivier, met een bezoek aan de mooie Thien Mu pagode die een stoepa heeft van 7 verdiepingen. U bezoekt ook het mausoleum van keizer Minh Mang, gebouwd in de 19e eeuw. Dit is een complex van maar liefst 40 gebouwen, met tempels, paleizen en paviljoenen. Wilt u deze excursie nog specialer maken, dan kunt u ook nog een bijzondere lunch bijboeken: u luncht met de nonnen bij een pagode, een unieke ervaring!

In de namiddag wordt u naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Hanoi, de hoofdstad van het land.

Optioneel kunt u ervoor kiezen om niet de nachttrein naar Hanoi te nemen maar een vlucht. U wordt dan vandaag naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Hanoi. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en u heeft vanavond dus een extra nacht in Hanoi.

Dag 8: Hanoi-Halong Bay
Bij aankomst in Hanoi wordt u naar een lokaal restaurant gebracht waar u van een ontbijt kunt genieten. U blijft vandaag echter niet in Hanoi. U gaat in de ochtend op weg naar een van de mooiste plekjes van Vietnam. Een autorit van circa 3 uur brengt u naar het bijzondere Halong Bay. Bij aankomst gaat u aan boord van een Vietnamese junk (traditioneel schip), die u door dit adembenemende landschap zal varen, vol rotsen met grotten. Geniet van een buffet lunch en neem deel aan (optionele) activiteiten en excursies. Na een heerlijk diner kunt u op het zonnedek onder het genot van een drankje naar de sterrenhemel turen en volledig tot rust komen. U slaapt aan boord in een comfortabele hut.

Dag 9: Halong Bay-Hanoi
De vroege vogels onder u kunnen vanochtend vroeg opstaan voor een frisse ochtendduik, om de dag verfrist te beginnen. Na het ontbijt ontscheept u en wordt u weer terug naar Hanoi gebracht.

In de middag heeft u nog een korte kennismaking met de hoofdstad. U maakt een wandeling om het Hoan Kiem Meer, aan de rand van de oude wijk. Hier bezoekt u ook de Ngoc Son Temple, dat op een eilandje in het meer ligt. Dan stapt u in een cyclo, een typische Vietnamese fietstaxi; de ultieme manier om de oude wijk van Hanoi te verkennen. U ziet de verschillende straatjes die gewijd zijn aan het verkopen van één product, zoals schoenen, elektronica etc.

Tenslotte kunt u vandaag ook nog optioneel een privé waterpoppenshow bijboeken, bij een waterpoppenartiest thuis! Al 7 generaties lang is de familie van deze artiest gespecialiseerd in de waterpoppenshow, een duizend jaar oude typische kunstvorm uit deze regio. Tijdens deze avond ziet u hoe de poppen worden gemaakt en krijgt u een privé waterpoppenshow door de artiest zelf.

Dag 10: Hanoi-Amsterdam
Vandaag wordt u naar de luchthaven van Hanoi gebracht. Helaas komt er hiermee een einde aan uw reis door het mooie Vietnam.

Dag 11: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Ha Long Bay in Vietnam
De verboden stad in Hue, Vietnam

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel