Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Vietnam > Best deal vietnam > Dag tot dag
Vorige pagina

14 Dagen, vanaf

€ 1274,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1303,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Best Deal Vietnam

(R-0674)

14-daagse individuele rondreis Vietnam

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Je vliegt vanaf Schiphol naar Hanoi, in het noorden van Vietnam.

Dag 2: Aankomst Hanoi
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Hanoi word je opgehaald en naar je hotel gebracht. De rest van de dag kun je even bijslapen en door de smalle straatjes van de oude wijk van Hanoi struinen.

Dag 3: Hanoi
Je hebt vandaag de hele dag tot je beschikking om Hanoi te gaan verkennen. De Literatuurtempel en het complex van Ho Chi Minh zijn zeker de moeite waard en liggen bovendien op loopafstand van elkaar. Sla ook zeker de oude wijk niet over, met levendige kleine straatjes en vooral vele goede restaurantjes en gezellige cafétjes.

Wil je liever met een gids de stad verkennen, dan kun je optioneel de dagexcursie Stadstour Hanoi bijboeken. Een gids neemt je mee naar de belangrijkste hoogtepunten en een lunch is inbegrepen.

Dag 4: Hanoi-Halong Bay
Vandaag reis je naar de meest spectaculaire natuurattractie van Vietnam: het werelderfgoed Halong Bay. In circa drie uur rijd je per shuttlebus door een steeds landelijker wordende omgeving naar het plaatsje Halong. Onderweg zie je boeren op het land aan het werk, buffels grazend in de velden en kleine Vietnamese dorpjes.

Aangekomen in Halong ga je aan boord van een traditionele Vietnamese junk voor een cruise door de natuurpracht van de baai. Halong Bay is een groot watergebied vol rotseilanden. Enkele zijn geheel bedekt met groen, anderen hebben rustige strandjes en weer andere verschuilen indrukwekkende grotten. Geniet van dit schitterende landschap en van je bijzondere verblijf aan boord van het schip. Afhankelijk van de getijden en het weer wordt het programma bepaald. Vaak worden er enkele bijzondere grotten bezocht en is er tijd om in een rustig baaitje te zwemmen. Je luncht en dineert aan boord van het schip

Dag 5: Halong Bay-Hanoi-Hue
Tijdens een brunch vaart de junk weer terug naar de haven. Hier arriveer je rond het middaguur en per shuttlebus word je weer teruggebracht naar Hanoi. Je hebt de middag ter vrije besteding in Hanoi. Je kunt hier nog even rondkijken, winkelen en wat eten en drinken kopen voor je treinrit en voor je ontbijt morgenochtend.

Aan het einde van de middag word je naar het treinstation gebracht voor de avondtrein naar de keizerlijke stad Hue. Je hebt een gedeelde 4-persoonscoupé met 2 stapelbedjes. Je kunt tegen een meerprijs de coupé ook afkopen zodat je alleen met je reisgezelschap in de coupé verblijft.

Dag 6: Hue
De trein komt in de ochtend aan in Hue. Je wordt opgehaald bij het treinstation van Hue en naar je hotel gebracht. Let op: ontbijt is vandaag niet inbegrepen.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Ga zeker het icoon van Hue bezichtigen, de keizerlijke citadel. Deze ligt op loopafstand van het centrum en is gebouwd in de 19e eeuw door de Nguyen dynasty. Je ziet hoe de keizerlijke familie hier geleefd heeft en hoe de samenleving toen was ingericht. Oude foto’s geven je een goed beeld van die tijd.

Dag 7: Hue-Hoi An
Vandaag brengt een transfer je naar Hoi An, via de panoramische Wolkenpas met schitterende uitzichten. Bij aankomst word je naar je hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 8-9: Hoi An
Hoi An is een unieke plaats dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat omdat de historische huisjes zo goed bewaard zijn gebleven. Je hebt alle tijd om in je eigen tempo te wandelen door de smalle, charmante straatjes. Het is absoluut aan te raden om een ticket voor het Oude Centrum te kopen, waarbij je toegang krijgt tot 5 oude huisjes en gebouwen, waaronder een pagode en een oud familiehuis. Ook de beroemde overdekte Japanse brug mag niet ontbreken.

Je kunt vandaag ook een fiets huren en naar het strand fietsen of de landelijke omgeving gaan verkennen. Of gewoon heerlijk bij je hotel relaxen. Het is een aanrader om 's avonds in het oude centrum te gaan eten, waar je vele uitstekende kleine en vooral sfeervolle restaurants zult vinden.

Dag 10: Hoi An-Danang-Ho Chi Minh Stad
Je kunt vanochtend heerlijk ontbijten en rustig aan doen tot je voor de transfer wordt opgehaald. Je wordt naar Danang gereden voor de nachttrein naar Ho Chi Minh Stad.

Dag 11: Ho Chi Minh Stad
Bij aankomst op het treinstation van Ho Chi Minh Stad word je opgehaald en naar je hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 12: Ho Chi Minh Stad
Vandaag heb je de dag ter vrije besteding om de stad te gaan verkennen. Enkele hoogtepunten die je kunt bezichtigen zijn het klassieke postkantoor en de Notre Dame kathedraal. Je kunt ook het Herenigingspaleis bezoeken, waar ooit President Thieu woonde. Je ziet dan de officiële ontvangstkamers, privé-vertrekken en de 'Oorlogskamer' vanwaar de oorlogstroepen aangevoerd werden. Of bezoek het levendige en kleurrijke Chinatown. Hier vind je vele geurige markten vol etenswaar, kleine winkeltjes en pagodes.

Dag 13: Ho Chi Minh Stad-Amsterdam
Op de afgesproken tijd word je vandaag opgehaald bij je hotel en naar de luchthaven gebracht voor je vlucht terug naar Nederland.

Dag 14: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Het Hoofdpostkantoor van Saigon, Vietnam

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel