Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Sri lanka > Sri lanka highlights deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

16 Dagen, vanaf

€ 2346,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2483,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Sri Lanka Highlights Deluxe

(R-0203)

16-daagse privé rondreis Sri Lanka

Dag 1: Vertrek Amsterdam naar Colombo
U vliegt vanaf Schiphol, met tussenstop, naar Colombo.

Dag 2: Aankomst Colombo - Negombo
Bij aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u opgehaald voor transfer naar uw hotel in Negombo. Van oorsprong is Negombo een traditioneel vissersdorp met een mooie lagune met uitgestrekte mangrovebossen. U heeft de rest van de dag om Negombo te verkennen en bij te komen in uw strandhotel van uw reis. U kunt ook een mooie boottocht maken in de namiddag op de lagune inclusief stadstour Negombo (optioneel)

Dag 3: Negombo - Anuradhapura
Na het ontbijt laat u de kust achter u om richting Anuradhapura te rijden. Anuradhapura is de oudste stad van Sri Lanka. Deze indrukwekkende koningsstad was meer dan 12 eeuwen lang het centrum, waar politiek, cultuur, economie en religie samenkwamen. U heeft twee overnachtingen in Anuradhapura.

Dag 4: Anuradhapura
U waant zich in vervlogen tijden tijdens uw rondleiding langs tempels, paleisruïnes en uiteraard de heilige bodhi boom. U kunt ook Anuradhapura per fiets ontdekken (optioneel). In de middag bezoekt u de heilige berg Mihintale, die 11 km ten oosten van de oude hoofdstad is gelegen. Op deze berg liet koning Tissa zich in 247 voor Christus tot het boeddhisme bekeren. Mihintale groeide in korte tijd uit tot een imponerende kloosterstad. Tegenwoordig wordt elk jaar in mei-juni bij volle maan een groot festival gehouden. Het festival trekt tienduizenden pelgrims.

Dag 5: Anuradhapura - Sigiriya
De reis gaat verder en via een schitterende route rijdt u naar Sigiriya. Onderweg maakt u een stop bij Aukana. Hier kunt u het kolossale boeddhabeeld van 12 m hoog uit de 5e eeuw bewonderen. Dit is ongetwijfeld het prachtigste, maar ook meest ongeschonden beeld vanSri Lanka U kunt een rit maken op de rug van een majestueuze olifant in de prachtige omgeving van Habarana (optioneel). In de middag komt u aan in Habarana. Overnachting in Habarana, waar u 2 nachten zult verblijven.

Dag 6: Sigiriya
In alle vroegte kunt u vandaag de fascinerende leeuwenrots beklimmen. Deze rotsvesting was ooit het toevluchtsoord van koning Kasyapa. Hij bouwde hier, boven op deze reusachtige rots van 175 m, zijn paleis en fort. U kunt vervolgens een bezoek brengen aan de tweede eeuwenoude koningsstad van Sri Lanka, Polonnaruwa (optioneel). In de namiddag maakt u een prachtige safari per jeep langs het meer van Minneriya, waar vele wilde olifanten leven.

Dag 7: Sigiriya - Dambulla - Kandy
Vanochtend reist u naar Dambulla voor een bezoek aan de indrukwekkende grottencomplex met 153 beelden en prachtige muurschilderingen. Deze grottentempel bestaat uit 5 grotten die door monniken in een tijdsbestek van circa 2000 jaar zijn beschilderd en versierd met imponerende boeddhabeelden. In de grotten hangt een bijzondere sereniteit. Deze tempel wordt nog steeds door monniken bewoond. Vervolgens bezoekt u een specerijen tuin in Matale, waar ervaren gidsen u een boeiende rondleiding geven. Aan het einde van de middag bereikt u Kandy. U heeft 3 overnachtingen in Kandy.

Dag 8: Kandy
Kandy is ongetwijfeld de mooiste stad van Sri Lanka. De stad is gebouwd op berghellingen rond een kunstmatig aangelegd meer. In het schilderachtige stadje zijn oude tradities en rituelen goed bewaard gebleven. In de ochtend kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de zeer kleurrijke markt met een keus aan fruit, specerijen en souvenirs. Een grote bezienswaardigheid is de schitterende botanische tuin. U kunt er ook voor kiezen om te ontspannen met een Ayurvedische massage (optioneel).
In de middag heeft u een stadstour in Kandy, met o.a. een bezoek aan de wereld beroemde Tempel van de Tand en het edelstenen museum. In de avond ziet u een indrukwekkend optreden van de traditionele Kandy vuurdansers.

Dag 9: Kandy - excursie olifantenweeshuis
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawela. Hier worden verstoten olifantjes opgevangen en verzorgd. Ze worden met de fles grootgebracht en u ziet hoe ze genieten van het baden in de rivier. De rest van de middag tijd om te ontspannen in Kandy. U kunt (optioneel) de botanische tuinen bezoeken. Een andere leuke excursie vooral voor kinderen is een olifant wassen in de rivier.

Dag 10: Kandy - Nuwara Eliya
Via een prachtig berglandschap met aan weerszijden theeplantages reist u naar het op 1800 m hoogte gelegen Nuwara Eliya. Onderweg kunt u een theeplantage en theefabriek bezoeken en de beroemdste thee van de wereld proeven. In Nuwara Eliya, letterlijk vertaald de ‘Stad van het licht”, is het vrijwel het gehele jaar door koel en soms zelfs koud. Tijdens een wandeling door het plaatsje zult u de typisch Engelse stijl terug zien.

Dag 11: Nuwara Eliya - Tissamaharama
Vandaag staat er een bijzondere lokale treinreis op het programma. Het landschap onderweg is betoverend mooi. De trein rijdt dwars door heuvelachtig gebied met watervallen en theeplantages en brengt u tot Ella. Hier staat de chauffeur weer op u te wachten om verder te rijden naar de zuidkust. In Tissamaharama zult u 2 nachten verblijven.

Dag 12: Tissamaharama
Een vrije dag om heerlijk te genieten van de prachtige omgeving. U kunt ook een indrukwekkende jeepsafari maken in de ochtend door het Yala Park. Het grote natuurgebied bestaat voornamelijk uit savane met doornstruiken en vele meren. Tijdens een jeeptour (optioneel) kunt u varanen, krokodillen, bont gekleurde vogels en zelfs luipaarden ontdekken. Olifanten kruisen zo goed als altijd uw pad.

Dag 13 & 14: Tissamaharama - Hikkaduwa
Vertrek naar uw strandhotel, waar u in de middag zult aankomen. Onderweg bezoekt u het fort in Galle. De kust bij Hikkaduwa is schitterend. Het strand is breed en omzoomd door palmen. De zee is azuur blauw en aangenaam van temperatuur. Hier kunt u nog een aantal dagen genieten van het schitterende eiland. Vanuit Hikkaduwa heeft u ook de mogelijkheid om een excursie te maken naar het wereldberoemde schildpaddencentrum in Kosgoda.

Dag 15: Hikkaduwa - Amsterdam
Transfer naar de luchthaven en vertrek vanuit Colombo voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 16: Aankomst Amsterdam
Aankomst en einde van een onvergetelijke rondreis door Sri Lanka.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel