Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Myanmar > Grand tour myanmar > Dag tot dag
Vorige pagina

19 Dagen, vanaf

€ 2251,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2523,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Grand Tour Myanmar

(R-0804)

19-daagse privé rondreis Myanmar

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek vanaf Schiphol naar Yangon in Myanmar, het voormalige Birma.

Dag 2: Aankomst Yangon
Aankomst op de internationale luchthaven van Yangon, waar de lokale gids je opwacht voor de transfer naar het hotel.

De rest van de dag kun je uitrusten van de lange vlucht of kun je het sfeervolle Yangon op eigen gelegenheid ontdekken. De stad heeft diverse attracties en biedt een uitstekende eerste indruk van dit bijzondere land. De stad heeft onder andere een rijk koloniaal verleden vanwege de jarenlange overheersing door de Engelsen, met de daar bijpassende architectuur.

Dag 3: Yangon
Vandaag start de rondreis Myanmar met een stadstour door Yangon. Als eerste ga je naar de Chaukhtatgyi Paya, een relatief onbekende tempel waar een enorme liggende Boeddha is gehuisvest. Het beeld is prachtig versierd en bekleed met bladgoud, maar alleen de afmeting van het beeld (66 m!) zal je al versteld doen staan.

In Downtown Yangon bezoek je de belangrijke Sule Pagode, die volgens de legende een haar bevat van de Boeddha. Als er genoeg tijd is wordt er een Birmese waarzegger bezocht, die je kan vertellen hoe jouw toekomst er uit zal zien. Je zult erachter komen dat de Birmezen erg bijgelovig zijn en dus veelvuldig een waarzegger of astroloog raadplegen bij belangrijke beslissingen of gebeurtenissen.

Aan het eind van de middag is het tijd om naar de bekendste tempel van het land te gaan, de Shwedagon Pagode, waar je de zonsondergang zult meemaken. Als de zon ondergaat kleurt de tempel in een roodgouden gloed en lijkt deze bijna licht te geven. Een bijzonder schouwspel en beslist het perfecte begin van je rondreis door Myanmar.

Dag 4: Yangon - Taunggyi
Je vertrekt op tijd naar de luchthaven van Yangon en heeft een korte vlucht naar Heho, de toegangspoort voor het schilderachtige Inle Lake en omgeving. Aangekomen op de luchthaven word je opgehaald door de gids en vertrek je richting de hoofdstad van de zuidelijk gelegen Shan Staat; Taunggyi. Hier zul je vandaag overnachten.

Vanuit Taunggyi maak je ’s middags een bijzondere excursie naar het plaatsje Kakku, waar zich een bijzondere archeologische tempelsite bevindt. Op deze vlakte bevinden zich zo’n 2000 tempelruïnes die dateren vanaf de 3e eeuw na Christus en ook wel het stenen woud van pagodes wordt genoemd. Het Kakku tempelcomplex is pas sinds enkele jaren voor bezoekers toegankelijk en is dus veel minder ontdekt dan bijvoorbeeld Bagan. De gids zal je meenemen langs de tempels en uitleg geven over de verschillende tijdsperiodes waarin deze bijzondere gebouwen gebouwd zijn.

Na de rondleiding langs de diverse tempels keer je terug naar Taunggyi, waar je de lokale markt bezoekt. Taunggyi is een ware smeltkroes van volken. Hier leven veel mensen van o.a. de Pa O en Intha stam, maar je vindt er ook veel Chinezen, Birmezen en Shan. De markt is een goede plaats om ze allemaal samen te zien en hier kun je met een beetje geluk de klederdracht van diverse stammen uit de omgeving bekijken.

Het is ook mogelijk deze reis uit te breiden met de 2-daagse tour Bago & Mount Kyaikthiyo. Tijdens deze tour ga je een stukje van de Mon staat bekijken. Je bestemming is één van de belangrijkste Mon tempels, de Gouden Rots tempel, gelegen op de top van Mount Kyaikthiyo.

Dag 5: Taunggyi - Inle Lake
Vandaag hoef je niet vroeg te vertrekken, dus je hebt genoeg tijd om nog wat meer van het plaatsje Taunggyi te gaan bekijken.

Daarna is het tijd om de rondreis voor te zetten naar het Inle Lake. Vanuit Taunggyi is het ca. 1 uur rijden naar de toegangspoort van het meer. Je vertrekt per longtailboot naar de accommodatie en komt hier na ongeveer 1 uur varen aan. Je verblijft in een accommodatie aan het meer. Hier kun je de middag eens lekker op de veranda uitrusten en genieten van de zonsondergang over het meer.

Dag 6: Inle Lake
Vandaag ben je vrij om de omgeving te verkennen of van het uitzicht over het meer te genieten. Optioneel kun je een excursie per boot over het meer bijboeken.

Inle Lake dagexcursie
Tijdens deze excursie ga je het schilderachtige Inle Lake per longtailboot verkennen (zorg voor zonnebrand en/of hoofddeksel!). Ga eens lekker onderuit zitten om van de prachtige natuur en het verkoelende briesje te genieten! Onderweg zie je hoe de Inthar bevolking hun bijzondere beenroei-methode toepast terwijl ze vissen. Ook vaar je tussen de drijvende plantages door en ziet hoe ingenieus deze zijn aangelegd. Mocht het vandaag marktdag zijn, dan bezoek je de kleurrijke regionale markt.

In de Phaungdawoo Pagode zie je 5 kleine vergulde boeddha's, waarna je naar het Ngaphechaung klooster gaat. Dit klooster werd ca. anderhalve eeuw geleden gebouwd op palen in het meer en is vooral bekend vanwege de monniken die katten trainen om te springen.

Na de lunch verken je het zuidelijke gedeelte van het meer. Via kronkelende zijriviertjes en beekjes vaar je naar Indein, een klein dorpje bekend om de mooie ruïnes van tempels uit de 16e eeuw.

Dag 7: Inle Lake - Mandalay
Je wordt opgehaald en naar het vliegveld gebracht. De rondreis gaat verder noordwaarts met een korte vlucht naar Mandalay, de 2e grootste stad van het land.

Aangekomen op de luchthaven, ontmoet je je gids en vertrek je richting Mandalay met haar hectische en drukke straatbeeld waar altijd wel iets gebeurd. Hierna is het tijd om even uit te rusten. Je kunt ’s middags zelf de stad gaan verkennen en bijvoorbeeld een kijkje gaan nemen bij het ommuurde koninklijke paleis of één van de vele tempels en kloosters die de stad rijk is.

Dag 8: Mandalay - Pyin Oo Lwin
’s Ochtends kun je rustig opstarten voordat je weer verder reist. Rondom Mandalay vind je verschillende oude koninklijke hoofdsteden. Optioneel kun je vandaag Mingun bezoeken, een oude stad die zo’n 11 km stroomopwaarts langs de Irrawaddy rivier ligt.

Optioneel: Mingun
Vanaf de kade van Mandalay vertrek je per lokale boot en vaart de rivier op naar Mingun, de voormalige hoofdstad van koning Bodawpaya. Eind 18e eeuw begon hij met de oprichting van wat Birma’s grootste tempel moest worden, de Mingun Paya. Helaas is deze echter nooit helemaal afgemaakt. De volledige tempel zou zo’n 150 m hoog worden, men is tot zo’n 50 m gekomen. Nu staat er dus een half afgebouwde stoepa, die desalniettemin indrukwekkend is. Je kunt de stoepa beklimmen via een steile trap. Eenmaal boven geniet je van een wijds uitzicht over het oude stadje, de natuur rondom en de kronkelende Irrawaddy rivier.

Vanaf de ruïne tempel loop je verder naar de Mingun Bell, een enorme bronzen klok van bijna 4 m hoogte en de grootste werkende klok ter wereld. Je kunt de klok van dichtbij bekijken en hem zelf luiden, zodat je het indrukwekkende geluid van dit enorme gevaarte kunt ervaren.

Verder het pad langs de rivier volgend kom je aan bij de volgende bezienswaardigheid van Mingun, namelijk de Myatheindan Pagode, een spierwitte tempel die de kosmos van Boeddha uitdrukt. De tempel bestaat uit 7 lagen die omzoomd worden door een golvende rand rondom die de bergketens van Birma voor moeten stellen. Beslist een totaal andere tempel dan je tot op heden heeft gezien in Myanmar. Hierna keer je terug naar Mandalay.

’s Middags vertrek naar het plaatsje Pyin Oo Lwin, een slaperig dorpje in de bergen en vroeger een geliefd vakantieoord van de Engelsen.

Dag 9: Pyin Oo Lwin
Pyin Oo Lwin, vroeger Maymyo genaamd, was vanwege de hoge ligging en dus relatieve koelte een geliefd oord van de Engelsen. In het plaatsje vind je dan ook allerlei Engels-koloniale architectuur. Het is een heerlijk plaatsje om doorheen te wandelen of je met één van de vele kleurrijke paardenkoetsjes te laten rondrijden.

Je start de dag in de nationale botanische tuin van Myanmar, de Kandawgyi Garden. Deze tuin is ruim 400 hectare groot en je kunt er van alles bekijken op het gebied van Birmese flora. Zo vind je er uitgestrekte bamboebossen, diverse orchideeënsoorten en zelfs een soort moerasgebied, waar je op verhoogde wandelpaden tussendoor kunt lopen.

Hierna ga je naar Pwe Kauk Falls, gelegen op zo’n 8 km van Pyin Oo Lwin. Deze watervallen bieden een heerlijke plaats om te picknicken en dit wordt in de weekenden en op feestdagen dan ook veel gedaan door de locals. Je kunt ook een verfrissende duik nemen bij de waterval, mits er genoeg water staat.

Na de lunch keer je terug naar het stadje en bezoek je de lokale markt en een kleurig versierde Chinese tempel. Daarna is het tijd om zelf een ritje per paardenkoets te maken. Rijdend door de oude straten en langs de koloniale gebouwen, kun je je een goede voorstelling maken van het vroegere leven van Maymyo.

Dag 10: Pyin Oo Lwin - Hsipaw
De Britten hebben niet alleen maar parken en oude gebouwen in dit gebied achtergelaten. Ze hebben er ook een treinverbinding aangelegd, destijds voornamelijk bedoeld om handel met de noordelijke Shan te voeren. Vandaag zul je gebruikmaken van deze trein om naar de volgende bestemming van deze rondreis, Hsipaw, te komen.

De treinrails gaat dwars door prachtige uitgestrekte gebieden met natuur en onderweg zal het uitzicht fantastisch zijn. Hoogtepunt van de reis is wanneer je het 900 m hoge Goteik viaduct passeert, een spectaculaire passage, aangezien je vanuit je wagon zo de diepte in kijkt.

Aan het eind van de dag kom je aan in Hsipaw, een rustig dorpje in een vallei gelegen en omringd door bergen. In de bergen leven diverse volken zoals de Shan en Kachin.

Dag 11: Hsipaw trekking
Vrije dag in Hsipaw. Door de ligging in de vallei is het gemakkelijk om vanuit Hsipaw een trekking door de omringende omgeving te maken. Deze kun je optioneel bijboeken. De tocht is redelijk te doen, maar enige sportiviteit heb je wel nodig.

Optioneel: Trekking rondom Hsipaw
Je vertrekt in de ochtend en wandelt door eindeloze natuur, plantages en kleine dorpjes waar de vriendelijke bevolking je tegemoet komt om een gezellig praatje te maken en je het hemd van het lijf te vragen. Het doel van vandaag is een Shan dorpje waar het dagelijks leven zich nog op traditionele wijze voortkabbelt. Je maakt kennis met de bevolking en kunt door het dorpje lopen om de huizen te bekijken.

Afhankelijk van de fitheid wordt het tempo en de route ter plaatse, in overleg met je gids, bepaald.

Dag 12: Hsipaw - Mandalay
Je keert per auto terug naar de drukte van Mandalay, op zo’n 200 km van Hsipaw gelegen. De rit zal een groot deel van de dag in beslag nemen, maar biedt wederom prachtige vergezichten over de omgeving. Onderweg zullen voldoende pitstops gemaakt worden, waarna je eind van de middag in Mandalay aankomt. Hier kun je even bijkomen in wat meer comfort dan je de afgelopen nachten heeft ervaren. Neem een duik in het zwembad, ga lekker rondstruinen in het oude centrum of een kopje thee drinken bij een lokale teashop.

Dag 13: Mandalay - Monywa
De volgende bestemming tijdens deze reis door Myanmar is Monywa, gelegen aan de minder bekende Chindwin rivier. Monywa is een handelscentrum voor de omringende omgeving, maar voor toeristen nog niet een veel bezochte plaats. Het is vooral belangrijk voor o.a. de katoenhandel en de traditionele longyi die hier gemaakt wordt, is bekend door heel Myanmar. Je wordt bij het hotel afgezet en kun je je eerst wat opfrissen.

’s Middags word je opgehaald en steek je de rivier over op weg naar de grootste attractie van Monywa, de Poe Win grotten. In meer dan 900 grotten vind je de prachtigste en rijkelijk gedecoreerde wandschilderingen en beelden, daterend uit de 14e-18e eeuw.

Je krijgt de tijd om eens goed rond te kijken en keert daarna terug naar het hotel in Monywa.

Dag 14: Monywa - Bagan
Je verlaat de regio rondom Mandalay en gaat terug naar het zuiden, naar de plaats die waarschijnlijk het hoogtepunt van de rondreis gaat vormen. Je gaat namelijk de tempelvlakte rondom Bagan verkennen.

Na vertrek uit je hotel in Monywa, rij je per auto zuidwaarts naar het plaatsje Pakkoku, een stad voornamelijk bevolkt wordt door de Ahnyar bevolking. Vanuit Pakkoku ga je aan boord van een lokale boot die je naar Bagan zal brengen. Langs de rivier is er altijd wat te zien, van spelende kinderen tot vrouwen die de was doen. Je kunt genieten van het lichte briesje op het water onder het genot van een kopje thee. Bij aankomst in Bagan wacht de gids al op de kade om je naar het hotel te brengen.

Dag 15: Bagan
Na het ontbijt zul je een elektrische scooter ontvangen. Bagan is een gemoedelijk plaatsje, waar je gemakkelijk zelf rond kunt rijden. Dit zal dan ook de komende 2 dagen je vervoer zijn om de tempelvlakte te gaan verkennen.

De scooter heeft een automatische versnelling en is daardoor heel makkelijk om te besturen. En doordat ze een elektrische motor hebben, zijn ze milieuvriendelijk en lekker stil wanneer je langs de prachtige tempels rijdt. Er zijn kleine zandpaadjes die je kunt volgen om bij de onbekendere tempels te komen, waar je vrijwel geen andere toeristen tegenkomt.

Een leuke stop om te maken is bij de lokale markt van Nyaung U, waar je nog wat beter kennis kunt maken met de vriendelijkheid van de Birmezen en wat inkopen kunt doen.

En vergeet natuurlijk ook niet de belangrijkste tempels die je echt moet zien in Bagan, waaronder de gouden stoepa van de Shwezigon Pagode en de fijne kunst van de Ananda tempel.

Dag 16: Bagan
Vandaag ga je weer zelf op pad. Eigenlijk op iedere straathoek en achter iedere volgende bocht ligt weer een andere tempel. Sommige zijn groot en kun je ook betreden of beklimmen, maar andere zijn hele kleine stoepa's waar weinig andere toeristen zullen stoppen. Zo kun je heerlijk op je eigen tempo rondtoeren en een goede indruk van de omgeving opdoen. Ga je liever met een gids op pad, dan kunnen wij dit optioneel voor je reserveren.

Genoeg tempels gezien? Bagan is bij toeristen natuurlijk vooral bekend vanwege de tempels, maar voor Birmezen is het bekend vanwege het zogenaamde lacquerware. De met de speciale boomhars gelakte voorwerpen worden met de hand gemaakt en kunstig beschilderd en versierd. Je kunt een werkplaats bezoeken waar je kunt zien hoe dit proces in zijn werk gaat.

’s Avonds kun je eventueel per boot een stukje de Irrawaddy rivier op om het leven langs de rivier te zien en van de zonsondergang vanaf de rivier te genieten.

Dag 17: Bagan - Yangon
Het verblijf in Bagan zit er alweer op. Je hebt een vlucht naar Yangon, het voormalige Rangoon en de oude hoofdstad van Myanmar. Hier word je weer opgehaald en ga je richting het centrum. Je hebt op de 1e dag van de reis al kort kennis gemaakt met deze sfeervolle stad, maar vandaag kun je nog wat meer zien. Je kunt dit op eigen gelegenheid doen of wanneer je liever met een gids op pad gaat, kies dan voor de optionele excursie.

Yangon city tour (hele dag)
Maak kennis met Downtown Yangon, het oude centrum met een rijk koloniaal verleden. Je rijdt langs de diverse gebouwen en maakt diverse foto-stops. Zo bezoek je onder andere de belangrijke Sule Pagode, die volgens de legende een haar herbergt van Boeddha, die deze persoonlijk gedoneerd zou hebben. Ook stop je bij het schilderachtige Kandawgyi meer met de Shwedagon Pagode op de achtergrond en de Bogyoke markt (Gesloten op maandag en nationale feestdagen). Dit is waarschijnlijk de beste plaats in Myanmar om mooie handgemaakte souvenirs te kopen. Hoogtepunt van de dag is de Shwedagon Pagode, waar je de zonsondergang mee maakt. Je kunt de trap naar boven nemen, een aardige klim, maar je kunt ook de lift nemen. Boven aangekomen krijg je de tijd om rond te lopen en de vele gouden ornamenten, kleurrijke beschilderingen en boeddhabeelden te bewonderen. Wandel rond de 99 m hoge gouden stoepa en voel de spiritualiteit van deze plaats, die je helemaal tot rust zal brengen. Als de zon ondergaat kleurt de tempel in een roodgouden gloed en lijkt deze bijna licht te geven. Een bijzonder schouwspel!

Dag 18: Yangon
Vandaag is alweer de laatste dag in Myanmar. In de loop van de dag vertrek je richting de luchthaven en vlieg je via Bangkok terug naar Amsterdam. Je kunt ook de vakantie verlengen met een strandvakantie in Thailand of Myanmar.

Dag 19: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.
Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel