Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Kenia > Safari kenia highlights deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

14 Dagen, vanaf

€ 3155,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 3643,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Safari Kenia Highlights Deluxe

(R-8503)

14-daagse privé rondreis Kenia

Afrikaanse herder met geiten

Dag 1: Amsterdam – Nairobi
Je vliegt vanaf Schiphol naar Nairobi in Kenia. Bij aankomst word je hartelijk verwelkomd en na ons speciale welkomstritueel word je naar je hotel gebracht.

Dag 2: Nairobi – Samburu Game Reserve
Je wordt opgehaald bij je hotel en verlaat de grote stad. De buitenwijken worden langzaamaan verruild voor een uitgestrekter, rustigere omgeving. Je ziet het landschap steeds weer veranderen en met een beetje geluk kun je aan de horizon op een gegeven moment Mount Kenya ontdekken. Rond lunchtijd arriveer je in het Samburu reservaat. Je wordt naar je accommodatie gereden om hier van een lunch te genieten.

Samburu is niet alleen schitterend, je vindt hier ook een aantal diersoorten die je nergens anders vindt. Zij worden dan ook de Samburu 5 genoemd en hieronder vallen de gerenoek (ook bekend als de girafgazelle met zijn lange nek), de Beisa oryx of Oost-Afrikaanse spiesbok, de Grévyzebra, de Somalische giraffe of netgiraffe en de Somalische struisvogel. Verder vind je hier veel olifanten en het is tevens een waar vogelparadijs. Vanmiddag ga je op safari om het dierenrijk hier te verkennen. De dag eindigt met een diner in je accommodatie.

Dag 3: Samburu Game Reserve
Een hele dag in deze schitterende regio. Je maakt een ochtend- en middagsafari in zowel Samburu als in het aangrenzende Buffalo Springs. Er leven hier ook luipaarden, die je het beste tegen zonsondergang kunt spotten. Reis je in of net na een van de regenseizoenen, dan levert het landschap alleen al schitterende plaatjes op.

Ben je geïnteresseerd in de lokale bevolking? Je kunt vanmiddag optioneel een Samburu manyatta (dorp) bezoeken. De Samburu zijn qua voorouders en taal verwant aan de Maasai. Het is van oorsprong een nomadisch volk en ze onderhielden zichzelf met het houden van vee. Tegenwoordig is het toerisme echter een belangrijke bron van inkomsten. Een inwoner van het dorp vertelt je tijdens je bezoek over hun traditionele en huidige leven in deze regio.

Dag 4: Samburu Game Reserve – Mount Kenya National Park
Na het ontbijt is het tijd om Samburu te verlaten. Je rijdt eerst een stukje terug om na een tijd af te slaan en de route omhoog te volgen naar Mount Kenya, de hoogste berg van Kenia. Je arriveert rond lunchtijd bij je accommodatie. Geniet hier van een lunch en de rest van de dag is ter vrije besteding. Je kunt vanmiddag gewoon relaxen of via je accommodatie een excursie boeken, bijvoorbeeld een wandeling met een ranger in de schitterende omgeving. Het diner ’s avonds is ook inbegrepen.

Dag 5: Mount Kenya National Park – Lake Nakuru National Park
Het is deze ochtend weer tijd om naar je volgende bestemming te reizen. Onderweg maak je een stop bij de Thompson watervallen, waar je even de benen kunt strekken en foto’s kunt maken. Let op dat je geen foto’s maakt van de lokale mensen die daar rondlopen of door hen een foto van jou laat maken, want dat kost je veel geld. Tegen lunchtijd arriveer je in Lake Nakuru.

Na de lunch staat er een safari op het programma. Geniet hier ook van de natuur. Je vindt hier bossen, kliffen en rotsen en uitgestrekte velden waar je perfect dieren kunt spotten. En daar kom je waarschijnlijk toch vooral voor. Je kunt hier onder andere leeuwen, buffels, waterbokken, zwijnen, zebra’s, impala’s en met wat geluk luipaarden spotten. Ook kun je hier de bedreigde Rothschild giraf vinden. Bovendien is Lake Nakuru een van de beste parken om de neushoorn te spotten. Hier leven zowel de witte of breedlip neushoorn als de zeldzame zwarte of puntlipneushoon.

Lake Nakuru stond altijd bekend als het roze meer vanwege de enorme populatie flamingo’s die hier leefde. Helaas is het waterpeil van het meer de afgelopen jaren enorm gestegen, wat ten koste ging van de algen die hier groeiden. Deze algen waren de voornaamste voedselbron van de flamingo’s en met het verdwijnen van de algen verhuisden helaas de meeste flamingo’s naar andere meren.

Dag 6: Lake Nakuru National Park – Masai Mara Game Reserve
Na een goed ontbijt is het tijd om op pad te gaan naar het onweerstaanbare Masai Mara reservaat. Hier vind je de landschappen zoals je die van tv kent: uitgestrekte savannes doorspekt met acaciabomen en doornige struiken. Bij aankomst in je accommodatie is het eerst tijd om in te checken en van een lunch te genieten.

Dan is het tijd voor je game drive. De golvende savannes en graslanden zijn de thuisbasis van o.a. de Big Five. Dus heb je nog geen leeuwen, luipaarden, buffels, neushoorns of olifanten gezien, dan lukt dat hopelijk vandaag of morgen. Verder vind je hier ook wildebeesten, cheeta’s, hyena’s, topi’s, zebra’s, giraffen en nog heel veel meer. Ook vogelliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken.

Dag 7: Masai Mara Game Reserve
Houd je verrekijker en camera in de aanslag, want je hebt nog een volledige dag om te genieten van de Masai Mara. Je zult bekende dieren zien maar ook onbekende dieren, die daarom zeker niet minder bijzonder of indrukwekkend zijn. Je gids zal ook zijn uiterste best te doen om ervoor te zorgen dat je die dieren vindt die je nog heel graag wilt zien maar tot nu toe nog niet gespot hebt.

Wil je vandaag graag nog iets anders of iets heel bijzonders doen, dan kun je bijvoorbeeld optioneel een luchtballon safari bijboeken. Zweef in alle rust en stilte boven de majestueuze Masai Mara terwijl je onder je in het indrukwekkende landschap een hele familie olifanten rustig ziet grazen of een groep impala’s ziet rennen.

Een andere mogelijkheid is een optioneel bezoek aan een traditionele Maasai manyatta. Je gaat van de gebaande paden af naar een dorp waar je kennis maakt met de traditionele leefwijze van de Maasai. Je ziet hoe ze, niet alleen in dit dorp maar in vele dorpjes zoals deze, nog heel eenvoudig in lemen hutjes wonen en nog vele gewoontes en tradities in ere houden.

Dag 8: Masai Mara Game Reserve – Bamburi Beach
Helaas is de tijd gekomen om de Masai Mara te verlaten. Na het ontbijt ga je weer de weg op en word je teruggereden naar Nairobi. Hier neem je afscheid van je gids en neem je een binnenlandse vlucht naar Mombasa. Na aankomst word je naar je strandresort gereden en kun je gaan genieten van een ontspannen strandverblijf.

Tegen een meerprijs kun je optioneel ook vanaf de Masai Mara naar Mombasa vliegen. Dit scheelt je een hoop reistijd.

Dag 9-12: Bamburi Beach
Vier hele dagen om van het strand te genieten.

Dag 13: Bamburi Beach – Mombasa - Amsterdam
Weer helemaal ontspannen is het tijd om vandaag aan je terugreis naar Nederland te beginnen. In de loop van de dag word je opgehaald en naar de luchthaven van Mombasa gebracht. Heb je een late vlucht terug naar Nederland, dan kun je er optioneel voor kiezen een late check-out bij te boeken. Je kunt dan tot en met de transfer je kamer aanhouden in je hotel en van alle faciliteiten gebruik maken. Via Nairobi vlieg je terug naar Nederland.

Dag 14: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


Kudde gnoes in de Masai Mara, Kenia

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel