Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Japan > Best deal japan sushi en samoerai > Dag tot dag
Vorige pagina

13 Dagen, vanaf

€ 2722,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2722,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Best Deal Japan Sushi en Samoerai

(R-9200)

13-daagse individuele rondreis Japan

Dag 1: Vertrek Amsterdam - Tokyo
Vertrek vanuit Amsterdam voor je vlucht naar Tokyo.

Dag 2: Aankomst Tokyo
Bij aankomst op de luchthaven Narita, word je opgewacht door een Engelssprekende vertegenwoordiger. Hij/zij geeft je een meet & greet en zal je tevens helpen met het valideren van de Rail Pass en het vinden van de airport bus die je naar je hotel brengt in Tokyo. De rest van de dag vrij om te acclimatiseren. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de levendige wijk Shinjuku.

Dag 3 en 4: Tokyo
Na het ontbijt heb je 2 volle dagen om Tokyo te verkennen. De hoofdstad van Japan is een mix van de oude Japanse cultuur en gewoontes en een futuristische hypermoderne metropool. Bovendien bruist de stad dag en nacht en merk je al snel dat niks te gek is in Tokyo. In de avond licht Tokyo op door de vele neonreclames. Tokyo heeft zoveel bijzondere wijken en leuke bezienswaardigheden om te bezoeken dat we hier een aantal suggesties geven wat je zeker gezien wilt hebben.

Wandel door de klassieke wijk Asakusa met de mooie Sensoij tempel en bezoek bijvoorbeeld Tokyo Tower en het Imperial Palace Plaza. Ook leuk om te bezoeken zijn het levendige Ueno Park, bekend om de roze bloesembomen in het voorjaar, de elektronica wijk Akihabara, of de Hama Rikyu Garden. Laat de stad aan je voorbijtrekken tijdens een boottocht op de Sumida Rivier. De beroemde wijk Ginza is zeker een bezoek waard. Met haar bruisende zakencentrum en dure winkels is Ginza het symbool van het moderne Japan.

Andere leuke wijken zijn de hippe wijken Shibuya en Harajuku, bekend om de beroemde modeontwerpers. Wil je een gevoel van het traditionele Tokyo ervaren, ga dan naar het Yoyogi Park met de prachtige Meji schrijn. ’s Avonds is het leuk om te dineren in een van de vele uitstekende restaurants in het uitgaansdistrict van Shinjuku.

Wil je je bezoek aan Tokyo op grote hoogte afsluiten met een panoramisch uitzicht? Ga dan een drankje drinken op de hoogste verdieping van Roppong Hills gebouw.

Een andere mogelijkheid is om een dagtocht te maken naar Nikko. Een prachtige plek in de heuvels ten noorden van Tokyo. Je bezoekt hier onder andere de Toshogu schrijn, het mausoleum van een beroemde Shogun leider uit de middeleeuwen, het Chunzenji meer en Kegon waterval.

Dag 5: Tokyo - Hakone
Ongeveer 80 km ten zuidwesten van Tokyo ligt Hakone Nationaal Park, een prachtig natuurgebied van bossen, bergen, meren en unieke Onsen (Japanse heetwaterbronnen) en dit alles met Mount Fuji op de achtergrond. De 3 vulkanische bergen vormen een driehoek in het Hakone gebied en de natuur is hier schitterend en ongerept.

Je gebruikt vandaag de 3-daagse Hakone Free pass en reist van Tokyo via Shinjuku naar Hakone. Met de Hakone Free pass kun je gebruik maken van bijna alle bussen, treintjes en kabelbanen in Hakone. Bezoek vooral onderstaande hoogtepunten.

Lake Ashi is gevormd tijdens een vulkaanuitbarsting ongeveer 3000 jaar geleden. Vanaf het meer kun je bij mooi weer de iconische Mount Fuji zien.
Owakudani is het gebied rondom een krater die gevormd is tijdens de laatste uitbarsting van de berg Hakone. Het gebied is nog steeds een actieve vulkanische zone waar je zwavelhoudende dampen, hete bronnen en rivieren kunt bekijken. Via een korte wandeling arriveer je bij het eindpunt waar je de beroemde zwarte eieren van Hakone in de hete bronnen kunt laten koken. Het schijnt dat door het eten van deze eieren je leven met 7 jaren verlengd wordt!

Neem ook zeker de kabelbaan naar de top van Mt. Komagatake. In deze schitterende omgeving overnacht je in een traditionele Japanse herberg (ryokan).

Wil je Mt. Fuji van dichterbij ervaren? Dan kun je een optionele excursie maken met een gids naar het 5e station van Mount Fuji. Hier kun je genieten van een panoramisch uitzicht van 2300 meter boven zee level. Vervolgens maak je een cruise op het vulkanische Ashi meer in de bijzondere omgeving van Hakone. Je maakt een rit met de Komagateke kabelbaan.

Dag 6: Hakone
Een hele dag om Hakone verder te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld ook de heetwaterbronnen van Yunessun.

Dag 7: Hakone - Takayama
De reis gaat verder naar het eeuwenoude stadje gelegen in de Japanse Alpen. In dit traditionele stadje vind je nog veel terug van de authentieke woningen. Takayama is eeuwenlang beroemd geweest om het beste kwaliteit hout en vakmensen en de woonplaats van verschillende machtige shoguns. De geschiedenis van de stad gaat zo’n 2.000 jaar terug

Je reist ernaartoe met de Hakone Free pass per bus naar Odaware en daarvandaan per Japan Rail Pass naar Nagoya. Het laatste stuk neem je de schitterende route dwars door de bergen met de express trein naar Takayama. Wandel bij aankomst door de oude sfeervolle straatjes en waan je in lang vervlogen tijden.

Dag 8: Takayama
Breng een bezoek aan Miyagawa, dit is een van de leukste ochtendmarkten in Japan en vindt plaats op twee plekken, bij de Jinya-tempel en aan de Miyagawa-rivier. Dit is gelijk een mooie kans om verschillende delicatessen te proeven. Breng ook een bezoek aan het Hida No Sato Folk Village, een openluchtmuseum waar traditionele huizen worden tentoongesteld.

Per pus is het slechts 50 minuten rijden naar het beroemde Shirakawago. Dit dorpje staat op de lijst van World Cultural Heritage. Hier midden in de Japanse Alpen lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Houten boerderijen met rieten daken staan tussen de rijstvelden. Je kunt hier over de smalle straatjes en paden lopen tussen de huizen en velden en diverse nijverheidswinkeltjes bezoeken. In de middag neem je de bus weer terug naar Takayama.

Dag 9: Takayama - Kyoto
Van Takayama reis je met de trein naar Kyoto. Kyoto staat in Japan bekend als de traditionele stad en heeft maar liefst 17 bezienswaardigheden op de Werelderfgoedlijst

Kyoto was dan ook meer dan 1.000 jaar de hoofdstad van Japan en de woonplaats van machtige keizers. De stad herbergt ruim 2000 tempels en is dan ook wereldberoemd om de prachtige tempelarchitectuur. Bekijk bij aankomst de Kiyomizu tempel en het Maruyama Park. In het gebied rondom de Kiyomizu-dera tempel vind je traditionele ambachtelijke winkeltjes en theehuizen.

Zin in een wandeling? Neem dan het filosofen pad bij de Heian Shrine en bekijk de Nanzenji tempel en de Zilveren Paviljoen. Je hebt 4 nachten in Kyoto.

Dag 10 en 11: Kyoto
Twee vrije dagen om de vele bezienswaardigheden in Kyoto te bezoeken.
Bezoek bijvoorbeeld het fotogenieke Nijo Kasteel, Goude paviljoen en de Ryoanj Zen tempel, met de beroemde rotstuin.
De zen tuinen rond de tempels en paleizen getuigen van eeuwenlange toewijding. In Kyoto is de Japanse tuinarchitectuur tot ontwikkeling gekomen, waarbij op kleine schaal schitterende landschappen worden nagebootst.

De wijk Gion in Kyoto is wellicht een van de meest bekende wijken van heel Japan. Hier werken en wonen de geisha’s. De historische huizen van de wijk zijn goed bewaard gebleven en je proeft er nog steeds de mystieke wereld van de geisha’s.

Neem ook de tijd om Sagano en Arashiyama te bezoeken om je te laten omringen door bamboebossen, tempel en panoramische vergezichten.
Wat je echter echt niet mag missen is de Fushimi Inari Taisha, geen tempel maar een pad op de heilige berg, hier loop je onder duizenden, traditionele rode Japanse poorten, de zogenaamde Torii. Hoe hoger je komt hoe stiller het wordt. Het pad slingert door bos en onderweg kom je langs kleine tempels en ervaar je een mystieke sfeer. Maar kom hiervoor vroeg uit de veren, want het kan er anders druk zijn.

Een leuke manier om de stad te ontdekken is per fiets. Je kunt een leuke optionele fietsexcursie maken in een kleine groep, waarbij je de oude traditionele achterafstraatjes van Kyoto gaat ontdekken het Miyagawacho Geisha Quarter bezoekt. Maar ook Ishibe Koji alley en de wijk Gion.

Dag 12: Kyoto – Nara - Kyoto
Maak vandaag een excursie naar Nara. Omdat Nara vroeger de eerste permanente hoofdstad van Japan was, zijn er nog tal aan historische schatten, waaronder de oudste Boeddhistische tempels van Japan. Bezoek hier de Todaiji Tempel met de grootste Boeddha van Japan, het hertenpark waar honderden herten vrij rondlopen en de schrijn van Kasuga, de beroemdste schrijn van Nara. In de namiddag keer je terug naar Kyoto.

Dag 13: Kyoto - Osaka - Amsterdam
Na het ontbijt transfer met de shuttlebus van Kyoto naar de luchthaven van Osaka, voor je terugvlucht naar Amsterdam, waar je de zelfde dag aankomt.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel