Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > India > Grand tour india en nepal > Dag tot dag
Vorige pagina

22 Dagen, vanaf

€ 3053,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 3265,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Grand Tour India en Nepal

(R-0756)

22-daagse privé rondreis India en Nepal

Dag 1: Vertrek Amsterdam - Delhi
Vertrek per comfortabele vlucht van Amsterdam naar Delhi. Bij aankomst op de internationale luchthaven van Delhi word je opgehaald door onze gids die je naar het hotel brengt. Je hebt twee overnachtingen in Delhi.

Dag 2: Delhi
Na een rustige ochtend waarbij je even kunt acclimatiseren, begint in de middag je stadstour langs de hoogtepunten van oud- en nieuw Delhi. Nieuw Delhi is statig en heeft brede straten en je vindt er vele parken. Oud Delhi is hectisch met kleurrijke markten op iedere hoek van de straat, nauwe winkelstraatjes en overal bonte tempels. Je bezoekt onder andere het boegbeeld van Delhi, het 17e eeuwse Rode Fort met zijn rode zandstenen muren met een afstand van ruim 2 kilometer.

In de nabijheid van het Rode Fort ligt Jama Masjid, de grootste moskee van India. Een indrukwekkend gebouw met een enorme omvang. Op de binnenplaats kunnen 20.000 gelovigen tegelijk bidden. In de bazaar van Chandi Chowk kun je genieten van de oriëntaalse bedrijvigheid en exotische sferen. Via Raj Ghat, het gedenkteken van Mahatma Ghandi, gelegen aan de oevers van de rivier de Yamuna rijd je langs India Gate. Een imposant gebouw ter na gedachtenis aan de 90.000 Indiase gesneuvelde soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Hier brandt de vlam ter ere van de Onbekende Soldaat. Transfer naar je hotel. In de avond is het een leuk idee om te gaan eten in het gebied rondom het levendige Connaught Place.

Dag 3: Delhi - Sariska Tiger Reserve
Op circa drie uur rijden van Delhi ligt verscholen in de Aravali heuvels in oost Rajasthan, het unieke Sariska Tiger Reserve. Sariska was ooit het Koninklijke jachtgebied van de heersers van Alwar. In 1979 werd dit gebied beschermd en uitgeroepen tot reservaat, om zo het leefgebied van de tijgers te beschermen. In dit gebied leven ook luipaarden en wilde jungle katten. Het landschap is rotsachtig en grillig en juist door de dorre bladeren maak je goede kans om deze dieren te spotten. Bij aankomst transfer naar je hotel en kun je genieten van deze mooie omgeving.

Let op: Van juli t/m september sluit Sariska i.v.m. de moesson. Indien je de reis in deze periode maakt dan heb je een alternatief programma. In plaats van Sariska bezoek je het vogelreservaat in Bharatpur, ook wel het Keolada Ghana National Park. Dit reservaat biedt een thuis voor meer dan 250 vogelsoorten, 370 plantensoorten, 50 vissoorten, 13 soorten slangen en 7 soorten schildpadden. Het programma van dag 3 t/m 6 wordt hiermee als volgt:

Dag 3: Delhi - Jaipur
Dag 4: Jaipur
Dag 5: Jaipur - Bharatpur
Dag 6: Bharatpur - Agra

Dag 4: Sariska Tiger Reserve - Jaipur
In de ochtend is de kans het grootst om tijgers te zien dus na een vroeg ontbijt maak je een jeepsafari om deze machtige dieren te spotten.

Dan gaat de reis verder naar Jaipur. De stad is opgebouwd uit roze zandsteen en wordt daarom ook vaak liefkozend de 'Roze Stad' genoemd. Het centrum van Jaipur is turbulent. Er wacht u een kakofonie van mensen in kleurige gewaden, kamelenkarren, tempel olifanten, ontelbaar veel riksja's, bazaars vol met sieraden en snuisterijen, schilderachtige Hindoetempels en paleizen. U hebt 2 overnachtingen in Jaipur!

Vanavond breng je de avond door zoals de Indiërs graag doen. Je gaat een typische Bollywood film bekijken in de beroemde Rajmandir Cinema bioscoop. Een bijzondere ervaring!

Dag 5: Jaipur
Je begint de dag met een excursie naar het indrukwekkende en wereldberoemde Amber Fort, circa 15 kilometer van Jaipur. Het fort ligt majestueus en ongenaakbaar in de heuvels van Jaipur. Vanaf het fort heb je een uniek uitzicht over de vallei. Terug in Jaipur bezoek je de twee hoogtepunten van Jaipur. Het Stadspaleis en het beroemde Paleis van de Winden die eigenlijk alleen uit een façade bestaat. In de namiddag kun je op eigen gelegenheid bijvoorbeeld naar de textiel Chaupur bazaar gaan of een mooi souvenir vinden op de Nehru bazaar.

Dag 6: Jaipur - Agra
We zetten koers richting Agra. Onderweg bezoek je Fatehpur Sikri, vertaald 'de verlaten stad'. Deze fenomenale stad werd in de 16e eeuw gebouwd, maar door gebrek aan water was deze stad al gauw onbewoond en is nu wellicht de indrukwekkendste spookstad ter wereld. Na nog circa 3 uur rijden arriveer je in Agra. Na een bezoek aan het prachtige Agra fort, met zijn sprookjesachtige paleizen en tuinen is het tijd voor een ander groot UNESCO hoogtepunt.

Bij zonsondergang arriveer je bij het wereldwonder Taj Mahal. Bij dit licht zijn de gouden kleuren sprookjesachtig en heb je een prachtig zicht op het meest romantische wereldwonder van India. De witte 'Taj' werd door Sjah Jahan gebouwd uit liefde voor zijn overleden vrouw en is een toonbeeld van ingetogen perfectie. Een waar liefdesgedicht opgetrokken uit zuiver marmer. Transfer naar je hotel in Agra.

Let op: Iedere vrijdag is de Taj Mahal gesloten, dus let hierop tijdens het plannen van je reis!

Dag 7: Agra - Orchha - Khajuraho
Na het ontbijt brengt de chauffeur je naar het treinstation voor je treinreis naar Orchha. Bij aankomst wordt u opgewacht door de lokale gids. Orchha is gebouwd in een meer en heeft een sprookjesachtig paleis fort, die je gaat bezoeken. Vervolgens naar Khajuraho en transfer naar je hotel voor de nacht.

Dag 8: Khajuraho - Varanasi
Na het ontbijt bezoeken we de indrukwekkende tempels van Khajuraho, die zijn gebouwd tussen de 9e en 10e eeuw en op de werelderfgoed lijst van UNESCO is geplaatst.

Khajuraho is wereldberoemd geworden wegens de vele tempels met erotische afbeeldingen en beeldhouwwerken uit de Kamasutra. Deze ineengestrengelde menselijke figuren die de kunst van de liefde bedrijven, vind je onder andere in de Kandariya Mahadev tempels. Er waren oorspronkelijk meer dan 80 hindoeïstische tempels, waarvan er slechts nog 25 in een redelijke staat zijn en worden beschouwd als een van de "zeven wonderen" van India.

In de middag een lange rit van circa 9 uur naar Varanasi. Bij aankomst in de avond naar je hotel waar je 2 nachten verblijft. Je kunt er ook voor kiezen om tegen betaling van een toeslag te vliegen naar Varanasi. Je kunt dit aanvinken tijdens het boekingsproces.

Dag 9: Varanasi
Voor Hindoes is Varanasi de meest heilige stad en de Ganges de meest heilige rivier. Varanasi is al meer dan tweeduizend jaar het centrum van de hindoe- cultuur en religie en een van de zeven heilige plaatsen in India. Shiva is de beschermgod van de stad. De oude stad van Varanasi ligt aan de westoever van de Ganges en strekt zich uit van de ghats aan de rivierbanken tot in een kronkelende verzameling van kleine steegjes, waar alleen voetgangers kunnen passeren.

Vroeg uit de veren voor een boottocht over de Ganges. Het is een fascinerende ervaring om 's morgens bij zonsopgang langs de ghats te varen en te aanschouwen hoe de Hindoes hun ochtendrituelen uitvoeren. Aan de linkerkant van de oever worden overledenen naar de ghats gedragen en besprenkeld met geklaarde boter, waarna ze worden gecremeerd. Na afloop wordt de as in de Ganges gestrooid. Ghats zijn de treden die de stad verbinden met de lagergelegen rivier, hier zie je ook de pelgrims zich dompelen onder in de rivier, om zich van alle zonden, ritueel te verschonen. Vervolgens neemt de gids je mee voor een wandeling door de oude wijk Chowk. Een doolhof van pittoreske nauwe straatjes, vol met winkeltjes, specerijen en exotische eetstalletjes. Je brengt ook een bezoek aan de Gouden Tempel.

In de middag maak je een uitstapje naar Saranath, 13 kilometer ten noordoosten van Varanasi. Dit is een heilige boeddhistische plaats daar Boeddha hier zijn volgelingen heeft toegesproken na zijn verlichting.

Dag 10: Varanasi - Shipatinagar
Vandaag gaat de wekker vroeg en regelt de gids een picknick ontbijt voor je, want de reis gaat verder per trein naar Gorakpur. Bij aankomst word je opgewacht door een gids en chauffeur die je verder brengt naar Kushinagar, een kleine stad, omringd door dichte bossen. Het is de plek waar Boeddha zijn stoffelijke lichaam verliet voor de hemelse woonplaats. Vervolgens naar Shivpatinagar een prachtig koloniaal landgoed. Transfer naar het hotel bij aankomst. Overnachting in Shipatinagar.

Dag 11: Shipatinagar - Lumbini
In de ochtend maak je een stop in Kapilavastu, de plaats waar Boeddha zijn kindertijd doorbracht.
Via een mooie, maar lange route van circa 9 uur arriveer je in Nepal. De reis brengt je vandaag naar het rustige dorpje Lumbini gelegen in een prachtige natuur.

Lumbini ligt aan de Terai vlaktes in het zuiden van Nepal, tegen de grens van India en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Lumbini is de plaats waar Siddharta Gautam Boeddha, als prins werd geboren, in 623 v. Chr. Siddharta Gautama Boeddha is de stichter van het boeddhisme.

Lumbini is daarom een van de belangrijkste pelgrimsplaatsen voor boeddhisten. Één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Lumbini is de, Sacred Garden. Deze heilige tuin bezit vele historische schatten. Je hebt 1 overnachting in Lumbini.

Dag 12: Lumbini - Chitwan
's Ochtends bezoek je eerst de stupa's en de Maha Devi tempel van deze heilige boeddhistische plaats en daarna gaat de reis door het pittoreske platteland naar uw volgende bestemming, het tropische Chitwan National Park, het bekendste natuurreservaat van Nepal. De natuur is adembenemend mooi en heel afwisselend. Dit gebied is ook de habitat van de zeldzame Indiase neushoorn.

In de middag rijd je per ossenkar naar het Tharu dorp. Hier maak je kennis met het leven in een Nepalees dorp en hun tijdloze gevoel van bestaan. Transfer naar je hotel waar je 2 nachten op volpension basis verblijft. Je valt in slaap met de jungle geluiden op de achtergrond.

Dag 13: Chitwan National Park
In alle vroegte, als de ochtend nog moet aanbreken, begin je na een ontbijt aan je avontuur. Per kano ervaar je de stilte van de natuur en zie je dieren aan de oevers van de Rapti rivier drinken. Vervolgens maak je ook een circa 3-4 uur durende jungle wandeltocht onder begeleiding van een gespecialiseerde gids. Een bijzondere ervaring! Let op in het regenseizoen (juni - september) is een jungle wandeling niet mogelijk.

Na de lunch in het hotel start je jeep safari door de jungle van Chitwan. De dieren die hier leven zijn ontelbaar en maak je grote kans om zeldzame dieren te spotten. Je kunt bijvoorbeeld luipaarden, beren en heel soms ook de Bengaalse tijger waarnemen.

De rest van de middag is ter middag ter vrije besteding. In de Rapti rivier worden dagelijks olifanten gewassen en ben je welkom om mee te boenen. Diner in het hotel.

Dag 14: Chitwan National Park - Pokhara
Vandaag reis je richting de Himalaya naar Pokhara. Het is een spectaculaire route met panoramische vergezichten, over bergpassen en langs watervallen. Pokhara is na Kathmandu het populairste toeristenoord van Nepal. Aangekomen in het liefelijke plaatsje aan het spiegelende Phewa meer wordt het je geheel duidelijk waarom. Vanaf de subtropische vallei waarin Pokhara ligt, rijzen de bergen aan de noordkant vrijwel kaarsrecht op tot enkele van de hoogste pieken ter wereld.

Niet verwonderlijk dat de meeste trekkings door de Himalaya hier beginnen. Transfer naar je hotel waar je 3 nachten verblijft. Wandel 's avonds door de gezellige straatjes van Pokhara of geniet op een terrasje met een drankje van de 'lay back' sfeer.

Dag 15: Pokhara
Je wordt wakker met een majestueus uitzicht op de besneeuwde bergketens van het Annapurna massief. De chauffeur breng je naar Sarangkot, waar je een indrukwekkend beeld hebt op onder andere de piramidevormige Mt. Machhapuchhare. In de middag heb je een stadstour door Pokhara. Transfer naar je hotel.

Dag 16: Pokhara
De dag begint vroeg en na een ontbijt maken we een trekking naar de Stupa van de Vrede. Via een boottocht word je aan de andere zijde van het meer gebracht, waarvandaan je de stupa kunt bereiken. Je wordt omringd door Koninklijke bergen, de lucht is fris en het uitzicht is wederom weergaloos mooi.

De rest van de dag ter vrije besteding. Je kunt een fietstocht maken rondom het meer, of per roeiboot een stukje gaan varen of prachtige wandelingen in de omgeving maken. Niet ver van het stadje staat een prachtige Tibetaanse tempel, opgericht door monniken die gevlucht zijn voor de Chinese overheersing. Liefhebbers kunnen de tempel bezoeken met een taxi. (optioneel) .

Dag 17: Pokhara - Bandipur
In Bandipur lijkt de tijd te hebben stilgestaan en waan je je in de middeleeuwen. Behalve het prachtige uitzicht over de centrale Himalaya en de Marshyangdi Vallei kun je hier eindeloos wandelen door de omgeving.

Bij aankomst maak je een wandeling door het dorp om vervolgens het nabijgelegen Newari te bezoeken om zijn bijzondere grotten met lange tunnelstelsels. Je overnacht in Bandipur.

Dag 18: Bandipur - Kathmandu
Op weg naar Kathmandu maak je een bijzondere stop. Per kabelbaan bezoekt je de hooggelegen Manakamana tempel in Kurintar. De tempel staat bekend dat diepgewortelde wensen hier in vervulling worden gebracht. Na nog een hobbelige rit kom je aan in de Kathmandu vallei.

De hoofdstad van Nepal maakt een middeleeuwse indruk. Wirwar van kleine straatjes met heilige koeien. Vele oude huizen en pleintjes vol tempels, waar gelovigen met devotie gebeden aan het chanten zijn. Bont geklede mensen met rieten manden lopen bedrijvig heen en weer en overal winkeltjes met ambachtelijke voorwerpen en prachtige souvenirs.

Er zijn ook vele restaurantjes met een dakterras waar je in alle rust van de exotische sfeer kunt genieten. Transfer naar je hotel waar je 3 nachten verblijft.

Dag 19: Kathmandu
Je begint de dag met een stadstour door Kathmandu vanaf het fotogenieke Durbar Square. Een indrukwekkend plein met vele tempels, paleizen en een unieke sfeer. In de middag bezoek je de museumstad Patan, slechts van Kathmandu gescheiden door de heilige Bagmati rivier. Het prachtige koninklijke stadje staat bekend om zijn kunstzinnige schilders, dus wellicht kun je hier een mooi souvenir vinden. De lokale momo’s als lunch is vandaag inbegrepen. De rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 20: Kathmandu
Zonder een bezoek aan Pushapatinath is je verblijf in Nepal niet compleet. Het belangrijkste heiligdom van Nepal is de tempel van Pashupati, gewijd aan de Hindoe god Shiva. De beschermer van alle wezens en herder van de dieren. De tempel staat aan de oever van de Bagmati rivier en is omgeven door een klein woud van andere tempels, pagodes en kloosters. De pagode is voor alle hindoes in de wereld één van de belangrijkste heiligdommen van Shiva en wordt druk bezocht door pelgrims en sadhu's. Deze wonderlijke heilige mannen zijn zeer schaars gekleed. Hun gezichten zijn vaak bedekt met as en ze hebben woeste haren en zijn vergezeld door de drietand, de zogeheten "trisula", het symbool van Shiva.

Vervolgens bezoek je de stupa van Bodnath, het belangrijkste en indrukwekkendste boeddhistische heiligdom in de Kathmandu vallei. Het staat op een heuvel 2 km ten westen van Kathmandu en is van verre zichtbaar. Bodnath ligt in een vlak gebied en de grote stoepa is aan alle kanten omgeven door oude monnikswoningen. De ogen van de Boeddha zijn op de stupa geschilderd en de gekleurde gebedsvlaggen wapperen in de wind.

Na alle indrukken van je reis was dit je laatste dag. Het is heerlijk om op het dakterras van je hotel nog even na te genieten onder het genot van koud drankje of Lassie, 'yoghurtdrankje. Als je lekker uit eten wilt gaan dan heb je volop keus in de sfeervolle wijk Thamel

Dag 21: Kathmandu - Delhi
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor je vlucht naar Delhi. Na aankomst verblijf op de internationale luchthaven of je kunt optioneel een dagkamer boeken in het Classic Diplomat Hotel, gelegen op 10 minuten van de luchthaven.

Dag 22: Delhi - Amsterdam
's Nachts vertrek vanuit Delhi voor je terugvlucht naar Amsterdam. Einde van een prachtige reis, door 2 bijzondere landen.


Een kameel met op de achtergrond de Taj Mahal, India

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel