Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > China > In de voetsporen van confucius > Dag tot dag
Vorige pagina

19 Dagen, vanaf

€ 2640,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 2947,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: In de Voetsporen van Confucius

(R-4303)

19-daagse privé rondreis China

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek per comfortabele vlucht van Amsterdam naar Beijing.

Dag 2: Aankomst Beijing
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Beijing word je opgehaald door onze gids die je naar het hotel brengt. Onderweg heb je een oriëntatie tour door Beijing, waarbij je de belangrijkste bezienswaardigheden passeert, zoals het Plein van de Hemelse Vrede, het Mao Mausoleum en de Verboden Stad. De rest van de dag vrij om te acclimatiseren. Je hebt 3 overnachtingen in Beijing en je verblijft in een prachtig traditioneel courtyard hotel.

Dag 3: Beijing
Vandaag ga ja naar één van de meest beroemde bezienswaardigheden van China: de Grote Muur. De ruim 6000 km lange muur moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren uit het noorden. De meeste reizigers bezoeken de Grote Muur bij Badaling, maar daar is het altijd enorm druk. Je gaat naar Mutianyu, circa 70 km ten noordoosten van Beijing. De trappen zijn steil, maar er is een kabelbaan. De muur slingert zich een weg door de prachtige bergachtige omgeving. Na een 2 uur durende wandeling vertrek je naar het Zomer Paleis en maak je een boottocht op het mooi Kunming meer.

Je kunt vanavond naar een Chinese Opera voorstelling gaan en een wandeling maken over de avondmarkt Wangfuijing, waar vele lokale en soms voor ons vreemde gerechten te vinden zijn (optioneel).

Dag 4: Beijing
Een vrije dag om Beijing en zijn keizerlijk verleden te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld de Verboden Stad gaan bezoeken. Dit was tijdens de Ming- en Qing-dynastie de vaste residentie van 24 achtereenvolgende keizers en vanuit hier werd China geregeerd. De stad was verdeeld in het binnenhof, waar de keizer woonde en het buitenhof, waar de hofhouding woonde. Deze bestond onder andere uit de concubines en de paleiswachten. Bij elkaar woonden er enkele duizenden mensen in de Verboden Stad. Op het Tiananmen plein kun je vaak kinderen met hun fel gekleurde drakenvliegers zien spelen.

Bezoek ook de Tempel van de Hemel. Hier leidden de keizers van de Ming-dynastie een plechtige, rituele ceremonie, waarbij ze als bemiddelaar tussen hemel en aarde offers brachten om de gunst van de goden af te smeken voor de volgende oogst. In het park rondom de tempel kun je mensen Tai Chi zien beoefenen of ballroom dansen (optioneel).

Dag 5: Beijing - Pingyao
Je hebt nog de hele dag om te genieten van deze wereldstad. Je kunt bijvoorbeeld de Lama tempel bezoeken en rondwandelen in de geur van wierook en dwalen tussen rode pagodes, monniken en gebedshuizen (optioneel).

Wil je liever de traditionele levensstijl zien, dan kun je per riksja de oude hutongs bezoeken en een dumpling lunch leren maken op het binnenhof van een authentiek huis (optioneel). je hebt ook nog tijd om rond te wandelen door de sfeervolle en hippe Lake Bar Area. Aan het einde van de middag transfer naar het station voor je snelheidstrein naar Pingyao, waar je in de avond arriveert.

Dag 6: Pingyao
Pingyao is een charmant en authentieke ommuurd stadje en is door UNESCO als werelderfgoed erkend als de best ommuurde stad van China. Rond de vele binnenhofjes wonen de families met hun gezinnen volgens eeuwenoude tradities. Je kunt hier dwalen door de wirwar van kleine en beklinkende straatjes. Overal bungelen rode lampionnen aan de gevels van de courtyard huizen, die 's avonds zorgen voor een betoverende sfeer uit vervlogen tijden.
Je hebt een stadstour door Pingyao waarbij je een bezoek brengt aan de oude stadsmuur en de Ming en Qing Street. Je overnacht in een traditioneel courtyard hotel in het oude centrum van Pingyao.

Vanavond maak je kennis met het Mongoolse hot pot diner, erg populair onder de Chinezen.

Dag 7: Pingyao - Xian
Na het ontbijt maak je een mooie fietstocht naar de lokale markt en de sfeervolle straatjes. Onderweg maakt u nog een stop bij de Family Qiao Mansion. In de namiddag transfer naar het station voor de hoge snelheidstrein naar Xian. Transfer naar je hotel in Xian, waar je 3 nachten verblijft.

Dag 8: Xian
Aankomst in Xian, de hoofdstad van vele Chinese dynastieën en belangrijke handelsstad op de zijderoute. De rest van de dag ter vrije besteding in Xian.
Het is leuk om te wandelen door de schilderachtige Moslim wijk, met zijn smalle straatjes, prachtige moskee en antiekwinkeltjes. Ook 's avonds is het leuk vertoeven met zijn vele hot pot restaurantjes midden op straat.

Dag 9: Xian
Je kunt vandaag een Tai Chi sessie meemaken bij de Kleine Wilde Ganzen Pagode samen met de lokale bevolking (optioneel). Na het ontbijt is het tijd om het wereldberoemde Terracotta leger van keizer Qin te bezoeken. De 6000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer. Dan transfer naar een lokaal restaurantje voor een lunch met 16 verschillende dumplings!

Dag 10: Xian - Luoyang
Transfer naar het station voor de hoge snelheidstrein naar Luoyang. Je kunt gaan wandelen door deze eeuwenoude stad aan de Gele Rivier of de schitterende Longmen Grotten bezoeken. Verspreid over 1400 grotten zijn meer dan 100.000 boeddhistische beelden uitgehakt. Als je hier doorheen dwaalt, voel je de intensiteit van deze indrukwekkende boeddhistische grotkunst (optioneel).

Dag 11: Luoyang - Shaolin Tempel -Luoyang
Per auto is het circa 1,5 uur rijden naar de, tegen de heuvels gebouwde, wereldberoemde Shaolin tempel, de bakermat van de Chinese Kung Fu. Bodhidharma, een Indiase monnik, heeft in de vijfde eeuw via een meditatietechniek de krachtige vorm van Kung Fu ontwikkeld. In de tempel staan tal van kleibeelden van figuren in allerlei vechthoudingen. Tot op de dag van vandaag volgen monniken hier een zeer gedisciplineerde training. Je krijgt tijdens een bezoek een spectaculaire Kung Fu voorstelling te zien. Met de auto keer je terug naar je hotel in Luoyang.

Dag 12: Luoyang - Suzhou
In de ochtend transfer naar het station voor de hoge snelheidstrein naar Suzhou, waar je rond lunch tijd aan komt. De stad kent een lange geschiedenis als centrum van de zijde, maar is toch vooral bekend om haar vele prachtige Chinese tuinen. De beroemdste tuinen zijn de 'Tuin van de Meester der Netten' en de 'Tuin van de Nederige Ambtenaar'. Alles is in perfecte harmonie aangelegd en de Ying Yang filosofie kun je hier overal terug vinden. De stad maakt deel uit van de Yangtze River Delta regio. Per riksja maak je een tour door de nauwe straatjes en bezoek je het beroemde Suzhou museum. (optioneel).

Dag 13: Suzhou
Na het ontbijt begin je met een stadstour door Suzhou. Je bezoekt de 'Tuin van de Meester der Netten' en de 'Tuin van de Nederige Ambtenaar' en bezoekt vervolgens een zijde fabriek en maakt een wandeling door de oude delen van de stad waar je in de steegjes nog de typische ronde maanpoorten en boogbruggetjes over de smalle kanalen ziet. Aan deze karakteristieke Chinese uitstraling dankt de stad ook haar bijnaam het ‘Venetië van het Oosten’

Dag 14: Suzhou - Shanghai
Je vertrekt per auto naar Shanghai. De havenstad Shanghai is met haar 14 miljoen inwoners één van de snelst groeiende steden ter wereld. Je moet er misschien even naar zoeken, maar er zijn in Shanghai ook nog genoeg oude volksbuurten te vinden, waar het wasgoed nog boven de straten hangt te wapperen, mannen op binnenhofjes en parken een potje mahjong spelen of buiten wandelen met hun vogeltjes in kooitjes. Er zijn oude boeddhistische en taoïstische tempels te bezoeken, prachtige Chinese tuinen, theehuizen en kleurrijke markten. En niet onbelangrijk, in Shanghai kun je heerlijk eten!

Vandaag staat er een mooie stadstour op het programma met alle hoogtepunten van Shanghai. Je maakt een wandeling over de indrukwekkende Bund, de boulevard langs de Huang Pu rivier. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op de skyline van Shanghai en waar in de ochtend tai chi en ballroom dansen op straat wordt geoefend. Daarna bezoek je het historische stadsdeel van Shanghai; Yuyuan. Dit is een uniek contrast met de hyper moderne gebouwen die op de achtergrond te zien zijn. Je bezoekt er de Yuyuan tuin; een prachtig staaltje Chinese tuinarchitectuur en het beroemde theehuis! Ten slotte het Shanghai Museum waar je één van de grootste collecties Chinese kunst ter wereld kunt bewonderen.

's Avonds is het een aanrader om één van de beroemde Acrobaten shows bij te wonen. Chinese Acrobatiek is één van de oudste toneelkunsten in China (optioneel).

Dag 15: Shanghai
Vrije dag om deze trendy stad verder te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld het hippe Xintiandi bezoeken. Dit nieuwe zakelijke en culturele wijk is snel gegroeid met stijlvolle restaurants, bars en design winkels.

Dag 16: Shanghai - Wuzhen
Transfer naar het station, waar je per expres trein naar Hangzhou vertrekt, hier vandaan is het niet ver naar het wellicht best bewaarde waterdorp van de Yangtze delta; Wuzhen. Per boot word je naar je sfeervolle Home Stay guesthouse gebracht, gelegen op een unieke locatie midden in het historische dorpje. We maken een mooie stadstour door de pittoreske straatjes met zijn traditionele huisjes, bruggetjes en kanalen. Tevens is er gelegenheid om de beroemde rijstwijn te proeven en een Indigo fabriekje te bezoeken, waarbij de lange lappen stof vrolijk in de wind aan het drogen zijn.

's Avonds kun je genieten van een bijzondere boottocht door de met lampionnen verlichte kanalen (optioneel).

Dag 17: Wuzhen - Hangzhou
Per auto vertrek je naar het prachtige Hangzhou, waar je circa één uur later al aankomt. De Chinezen zeggen: “Boven is de hemel, hier hebben we Hangzhou”. De hoofdattractie van Hangzhou is het betoverende heilige West Lake. Je begint uw bezoek dan ook met een mooie boottocht op het meer. Vervolgens staat er een fietstocht op het programma rondom het meer. Via een goed fietspad kom je langs mooie tuinen en eilandjes die met bruggen met elkaar verbonden zijn. Je kunt ter plaatse kiezen voor de lange of korte route. De stadstour eindigt in de sfeervolle Lotus Street waar je heerlijk thee kunt gaan drinken in een van de vele theehuizen en mooie souvenirs kunt vinden.

Na alle impressies is het een aanrader om in de avond een heerlijke voetmassage te nemen (optioneel). Je verblijft twee nachten in Hangzhou.

Dag 18: Hangzhou
Na het ontbijt kun je een optionele excursie maken naar de heilige Linying Tempel, beroemd om zijn lachende mollige geluks boeddha. Vanaf de tempel heb je een mooi uitzicht op de 'Berg-die-van-verre-aangevlogen-kwam' en bezoek je de Longji theeplantage met de beste thee van China volgens de kenners. Je kunt hier ook voortreffelijk lunchen in de schaduw onder de bomen. De gerechten zijn met zorg klaargemaakt en de groente komt vers van de achtertuin.

Je kunt je reis door China in stijl afsluiten door de meest geliefde show van China bij te wonen. Het West Lake Impressions, een romantische opera op het water en gecomponeerd door filmregisseur Zhang, die ook de openingsceremonie van de Olympische Spelen vormgaf (optioneel).

Dag 19: Hangzhou - Amsterdam
Vertrek naar de luchthaven voor je rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam, waar je dezelfde dag aankomt.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel