Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > China > Discover china by rail deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

13 Dagen, vanaf

€ 1769,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1969,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Discover China by Rail Deluxe

(R-0307)

13-daagse privé rondreis China

Waterwegen in Zhouzhuang

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Vertrek per comfortabele vlucht van Amsterdam naar Beijing.

Dag 2: Aankomst Beijing
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Beijing wordt u opgehaald door onze gids die u naar het hotel brengt. Onderweg heeft u een oriëntatietour door Beijing, waarbij u de belangrijkste bezienswaardigheden passeert, zoals het Plein van de Hemelse Vrede, het Mao Mausoleum en de Verboden Stad. De rest van de dag vrij om te acclimatiseren. U heeft drie overnachtingen in Beijing.

Dag 3: Beijing
Vandaag gaat u naar één van de meest beroemde bezienswaardigheden van China; de Chinese Muur, ook wel de Grote Muur genoemd. De ruim 6000 lange muur moest het Chinese Keizerrijk beschermen tegen vijandelijke nomadische ruitervolkeren uit het noorden.

De meeste reizigers bezoeken de Grote Muur bij Badaling, maar daar is het altijd enorm druk. U gaat naar Mutianyu, circa 70 km ten noordoosten van Beijing. De trappen zijn steil, maar er is een kabelbaan. De muur slingert zich een weg door de prachtige bergachtige omgeving.

Vervolgens bezoekt u de Ming Tomben. Hier bevinden zich mausolea van Ming-keizers.
Ten slotte maakt u een wandeling over de Shendao, de Heilige Weg met aan weerszijden stenen beelden van dieren, mandarijnen en generaals.

Vanavond kunt u in een gespecialiseerd Beijing Eend Restaurant dineren, waar u naast andere gerechten, dit beroemde gerecht kunt proeven (optioneel).

Dag 4: Beijing
Een vrije dag om Beijing verder te ontdekken en bijvoorbeeld een indrukwekkende excursie te maken naar het hart van de stad het Tian’anmen-plein, beter bekend als het Plein van de Hemelse Vrede. Aan de noordzijde van het plein heeft u via de Poort van de Hemelse Vrede toegang tot de Verboden Stad. Dit was tijdens de Ming- en Qing-dynastie de vaste residentie van 24 achtereenvolgende keizers. De stad was verdeeld in het Binnenhof, waar de keizer woonde, en het Buitenhof, waar de hofhouding woonde. Deze bestond onder andere uit de concubines en de paleiswachten. Bij elkaar woonden er enkele duizenden mensen in de Verboden Stad (optioneel).

In de middag kunt u ook de Lama tempel bezoeken en rondwandelen in de geur van wierook en sandelhout en dwalen tussen rode pagoda's, monniken en gebedshuizen(optioneel).

Dag 5: Beijing - Xian
U heeft nog de hele dag om om te genieten van deze wereldstad. U kunt bijvoorbeeld het zomerpaleis bezichtigen en een boottocht maken op het Kunming Meer. Wilt u liever de traditionele levensstijl zien, dan kunt u per rickshaw de oude hutongs bezoeken en een dumpling lunch nuttigen op het binnenhof van een een authentiek huis.(optioneel). Aan het begin van de avond transfer naar het station voor uw reis naar Xian, waar u de volgende ochtend arriveert. U overnacht in een comfortabele couchette voor vier personen (met softsleeper).

Dag 6: Xian
Transfer naar uw hotel voor het ontbijt. Xian was de hoofdstad van vele Chinese dynastieën maar vooral wereldberoemd om het Terracotta leger van keizer Qin. De 6.000 manshoge stenen soldaten en strijdwagens hebben allemaal een ander gezicht en haardracht. Zij bewaakten samen met paarden het verborgen graf van keizer Qin. Bij toeval werd deze plek in 1974 ontdekt door een boer. Vervolgens bezoekt u de schilderachtige Moslim wijk, met zijn smalle straatjes, prachtige moskee en antiekwinkeltjes. Ook 's avonds is het leuk vertoeven met zijn vele hotpot restaurantjes midden op straat. U kunt er ook voor kiezen om een Tang Dynasty show bij te wonen (optioneel).

Dag 7: Xian - Shanghai
Vrije ochtend in Xian. U kunt optioneel de Wilde Gans Pagode bezoeken! In de middag staat de volgende treinreis op het programma. U vertrekt wederom per comfortabele nachttrein naar Shanghai.

Dag 8: Shanghai
In de ochtend aankomst in Shanghai: het Parijs van het Oosten. Transfer naar uw hotel voor het ontbijt. Vervolgens staat er een mooie stadstour op het programma met alle hoogtepunten van Shanghai.

U maakt een wandeling over de indrukwekkende Bund, de boulevard langs de Huang Pu rivier. Vanaf hier heeft u een fantastisch uitzicht op de skyline van Shanghai en waar in de ochtend tai chi en ballroom dansen op straat wordt geoefend.
Daarna bezoekt u het historische stadsdeel van Shanghai; Yuyuan. Dit is een uniek contrast met de hyper moderne gebouwen die op de achtergrond te zien zijn. U bezoekt er de Yuyuan tuin; een prachtig staaltje Chinese tuinarchitectuur en het beroemde theehuis! Ten slotte het Shanghai Museum waar u één van de grootste collecties Chinese kunst ter wereld kunt bewonderen. U verblijft twee nachten in Shanghai.

Dag 9: Shanghai
Vrije dag om deze trendy stad verder te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld het hippe Xintiandi bezoeken. Dit nieuwe zakelijke en culturele complex is snel gegroeid met stijlvolle restaurants, bars en design winkels. 's Avonds is het een aanrader om één van de beroemde Acrobaten shows bij te wonen. Chinese Acrobatiek is één van de oudste toneelkunsten in China (optioneel).

Dag 10: Shanghai - Hangzhou
Per express trein vertrekt u naar het prachtige Hangzhou, waar u circa één uur later al aankomt. De Chinezen zeggen: “Boven is de hemel, hier hebben we Hangzhou”. De hoofdattractie van Hangzhou is het betoverende heilige West Lake. U begint uw bezoek dan ook met een mooie boottocht op het meer. Vervolgens staat er een fietstocht op het programma rondom het meer. Via een goed fietspad komt u langs mooie tuinen en eilandjes die met bruggen met elkaar verbonden zijn. U kunt ter plaatse kiezen voor de lange of korte route. De stadstour eindigt in de sfeervolle Lotus street waar u heerlijk thee kunt gaan drinken in een van de vele theehuizen en mooie souvenirs kunt vinden.

Na alle impressies is het een aanrader om in de avond een heerlijke voetmassage te nemen (optioneel). U verblijft twee nachten in Hangzhou.

Dag 11: Hangzhou
Na het ontbijt kunt u een optionele excursie maken naar de heilige Linying Tempel, beroemd om zijn lachende mollige geluksboeddha. Vanaf de tempel heeft u een mooi uitzicht op de 'Berg-die-van-verre-aangevlogen-kwam' en bezoekt u de Longji theeplantage met de beste thee van China volgens de kenners.

U kunt uw reis door China in stijl afsluiten door de meest geliefde show van China bij te wonen. Het West lake Impressions, een romantische opera op het water en gecomponeerd door filmregisseur Zhang, die ook de openingsceremonie van de Olympische Spelen vormgaf.

Het is ook mogelijk deze reis uit te breiden met een 2-daagse tour naar Wuzhen. Dit traditionele waterdorp staat vooral bekend om zijn pittoreske straatjes met traditionele huisjes, bruggetjes en kanalen. U overnacht in een sfeervolle homestay op een unieke locatie.

Dag 12: Hangzhou - Amsterdam
Vertrek naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 13: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol en einde van een indrukwekkende kennismaking met China.


De Tempel van de Hemel in Peking, China
Terracottaleger in China

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel