Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Rondreis > Cambodja > Familiereis op avontuur in cambodja > Dag tot dag
Vorige pagina

14 Dagen, vanaf

€ 1593,- p.p.

vanaf 4 personen

€ 1726,- p.p.

vanaf 2 personen

* Dit zijn indicatieprijzen
Direct reserveren? Offerte opvragen

Rondreis: Familiereis Op Avontuur in Cambodja

(R-0611)

14-daagse privé rondreis Cambodja

Dag 1: Vertrek Amsterdam
Je vliegt vanaf Schiphol naar Siem Reap.

Dag 2: Siem Reap
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Siem Reap word je opgehaald door je chauffeur die je naar je hotel brengt. De rest van de dag kun je rustig bijkomen en bijvoorbeeld aan het zwembad van je hotel doorbrengen.

Dag 3: Siem Reap
Na het ontbijt word je opgehaald met een tuktuk en ga je de beroemde tempel Angkor Wat bezichtigen. Deze tempel is speciaal voor koning Suryavarman II in de 12e eeuw gebouwd. Het is een van de best bewaarde tempels en vooral de meest indrukwekkende tempel van het hele tempelcomplex.

Vervolgens reis je naar de tempel Ta Prohm. Deze tempel is nog in dezelfde staat als toen ze hem gevonden hebben, nog grotendeels overwoekerd door planten en bomen. Het is heel bijzonder om door deze mysterieuze tempel te wandelen.

Je wordt weer naar je hotel gebracht en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 4: Siem Reap
In de ochtend ga je nog een keer naar het Angkor tempelcomplex om nog een paar bijzondere, hele andere tempels te bezoeken. Via de zuidpoort bereikt je Angkor Thom. Dit was een ommuurde stad en ooit de hoofdstad van het Khmer-rijk. Je ziet hier onder andere ook de Bayon tempel, die precies in het midden van de stad staat. Verder zie je o.a. ook de Terrace of Elephants en Terrace of the Leper King.

De rest van de dag heb je ter vrije besteding. Als het vandaag een maandag, donderdag of zaterdag is, kun je optioneel vanavond een bezoek bijboeken aan het Phare Ponleu Circus. Dit is een non-profit organisatie die zich inzet voor kwetsbare en kansarme jongeren. Dit doen ze door kinderen bij te scholen in theater, kunst en muziek. Je leert eerst meer over de organisatie en wat ze doen, gevolgd door een show. Met hun shows halen ze geld op voor de organisatie en de show bestaat o.a. uit live muziek, dans, acrobatiek en poëzie.

Dag 5: Siem Reap
Vandaag heb je een hele dag ter vrije besteding. Je kunt het rustig aan doen en zelf een dagje de stad in gaan.

Wil je liever toch een georganiseerde excursie, dan kun je de avontuurlijke halve dagexcursie Angkor Zipline bijboeken. Dit zipline avontuur vindt plaats in het Angkor complex, dat ook deels uit jungle bestaat. Je zoeft hier van boom tot boom en balanceert op spannende hangbruggen. Vanaf het eindpunt wandel je met een lokale gids weer terug naar het beginpunt en krijg je uitleg over de omringende flora en fauna. De tour eindigt tenslotte met een Cambodjaanse snack.

Dag 6: Siem Reap - Phnom Penh
Na het ontbijt word je opgehaald en per auto of minibus (zonder gids) reis je naar Phnom Penh. Onderweg stop je bij een lokale markt, waar je onder andere bijzondere spinnen delicatessen zult zien. Na aankomst in Phnom Penh heb je de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 7: Phnom Penh
Het is tijd om de hoofdstad van Cambodja te ontdekken. De dag begint met een bezoek aan het Nationaal Museum, waar je aan de hand van artefacten meer kunt leren over het leven in de Angkor tijd en de tijd ervoor. Tevens bezoek je het beroemde Koninklijk Paleis, waar je ook de Silver Pagoda vindt, een prachtige tempel voorzien van een geheel verzilverde vloer. Vervolgens ga je naar de Central Market, waar de inwoners hun boodschappen komen doen. Hier kun je enkele lokale specialiteiten proberen als je wilt.

De middag is ter vrije besteding.

Dag 8: Phnom Penh
Een vrije dag om zelf de stad en de omgeving te gaan verkennen.

Wil je graag de omgeving beter leren kennen, dan raden we je de optionele fietstour naar Koh Dach aan. Je wordt dan in de ochtend bij je hotel opgehaald en fietst een tijdje langs de Tonle Sap rivier. Je fietst o.a. langs dorpjes van het Cham volk. Per ferry steek je de Mekong rivier over naar Koh Dach, dat als bijnaam ‘Silk Island’ heeft. Op dit eiland wordt van zijde namelijk de mooiste creaties geweven.
Mocht je overigens niet te lang willen fietsen, dan kun je ook per auto naar de ferry worden gebracht en stap je pas op het eiland op de fiets.

Op Koh Dach zie je typische Khmer dorpjes. Deze bestaan veelal uit huizen op palen, waar de weefruimtes zich onder de huizen bevinden. Je ontmoet een paar families die nog steeds de oude tradities handhaven van de weefkunst en het spinnen en verven van de zijde. Ook zie je weefgetouwen en spinwielen die nog compleet met de hand gemaakt zijn. Je zult zien hoe de zijde tot draden gesponnen worden en vervolgens hoe de draden tot prachtige werken geweven worden. Vervolgens stap je weer op de fiets en bezoek je een lokale tempel, waar je als je wilt een gesprek kunt aangaan met een monnik. Het is nog maar een klein stukje fietsen naar je lunchplek, waar je kunt genieten van een picknicklunch bestaande uit Khmer gerechten. In de middag fiets je weer terug naar de stad.

Dag 9: Phnom Penh – Sihanoukville – Koh Rong
Na het ontbijt word je opgehaald en naar de pier in Sihanoukville gebracht. Hier neem je de speedboat naar het eiland Koh Rong. De boottocht duurt circa een uur. Bij aankomst op het eiland word je naar je hotel gebracht.

Dag 10-12: Koh Rong
Het eiland Koh Rong is nog een vrij rustig eiland. Het resort ligt direct aan het strand, waar je heerlijk kunt relaxen en de kinderen lekker kunnen spelen.

Dag 13: Koh Rong - Phnom Penh - Amsterdam
Je wordt weer opgehaald bij je hotel en naar de pier gebracht voor de speedboat terug naar het vasteland. Een transfer brengt je naar de luchthaven van Phnom Penh. Helaas is het tijd om Cambodja te verlaten en je vliegt weer terug naar Nederland.

Dag 14: Aankomst Amsterdam
Aankomst op Schiphol.


rivieroever in Phnom Penh

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel