Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Vietnam > Phan Thiet & Mui Ne
Vorige pagina

Reisinformatie Phan Thiet & Mui Ne

Circa 3,5 uur rijden van Ho Chi Minh City ligt Phan Thiet, een vissersplaatsje dat vooral lokaal bekend is vanwege de goede vissaus die hier gemaakt wordt. Vissaus is een van de belangrijkere ingrediënten van de Vietnamese keuken en in Phan Thiet wordt dan ook ongeveer 16 tot 17 miljoen liter van deze saus geproduceerd per jaar!

Het is een niet al te grote plaats met een grote vissershaven. In deze plaats kunt u gemakkelijk een middagje rondwandelen door de straten, parken en langs de waterkant. Een van de belangrijkste trekpleisters is de 18-hole Ocean Dunes golfbaan, absoluut een aanrader voor alle golfliefhebbers. De meeste toeristen komen echter naar Phan Thiet voor de nabijgelegen badplaats Mui Ne.

Mui Ne is een langgerekte 'badplaats', gelegen aan een weg van circa 10 kilometer, met aan het strand alle resorts en aan de andere kant van de weg enkele restaurants en barretjes. Het is dan ook geen bruisende badplaats; hier komt men om zich heerlijk te ontspannen en te genieten.

Op circa 60 km van Mui Ne vindt u reusachtige witte zandduinen, die een bezoekje waard zijn. Het lijkt alsof u ineens in de Sahara woestijn beland bent. Dit is dan ook een van de droogste gebieden van het land. Ter plaatse zijn er vele mogelijkheden om excursies naar deze duinen te boeken.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel