Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Kenia > Tsavo National Park
Vorige pagina

Reisinformatie Tsavo National Park
Het Tsavo National Park is met 13.747 km2 een van de oudste en grootste nationale parken van Kenia. Het is als nationaal park geopend in 1948 en opgedeeld in 2 delen: Tsavo East National Park en Tsavo West National Park. De scheiding wordt gevormd door de spoorweg en snelweg die lopen van Mombasa naar Nairobi. Het heeft zijn naam ontleend aan de Tsavo rivier, die van west naar oost door het park stroomt.

Landschap van Tsavo National Park


Tsavo East is een voornamelijk vlak gebied bestaande uit uitgestrekte savannes en graslanden, met lage begroeiing. Ideaal om wild te spotten dus. Een speciaal kenmerk is de roodbruine aarde die het landschap een oranje gloed geeft en de bijzondere baobab bomen op de savannes. Door de droge vlaktes stromen de Tsavo rivier en Athi rivier, die samenkomen en zo de Galana rivier vormen. Het vlakke savannelandschap wordt afgewisseld met acaciastruiken, moerassen en de heuvels van het Yatta Plateau.

Hoewel aangrenzend, is het landschap van Tsavo West aanmerkelijk anders. Het landschap hier is veel ruiger en zeer afwisselend. Hoewel het ook open savannelandschappen en grasvlaktes heeft, heeft het ook semi-woestijn, bergen, steile rotsen en vulkanische bergkammen. Je vindt hier de Mzima Springs, een grote waterbron waar vers water omhoog komt en vele dieren te vinden zijn. Ook is er een neushoornreservaat, zijn er lavalandschappen en grotten en kun je vanaf uitkijkpunten genieten van schitterende uitzichten over het landschap.

Het dierenrijk in het Tsavo National Park


In Tsavo East kun je door het gunstige landschap heel goed dieren spotten. Je vindt hier hele grote olifantenkuddes, die graag het oranje stof over zich heen gooien en daarom een oranje gloed hebben. Verder vind je hier de Big Five, bavianen, cheeta’s, dik-diks, de bedreigde hirola (Hunter’s hartebeest), oryxen etc.

In Tsavo West is het landschap indrukwekkender, maar daarom is het iets minder makkelijk om dieren te spotten. Hier kun je over het algemeen dezelfde dieren spotten als in Tsavo East, inclusief de Big Five. Bovendien vind je hier zo’n 600 vogelsoorten.

Klimaat


Tsavo National Park heeft een droog en heet klimaat. De gemiddelde temperatuur is het hele jaar overdag rond de 31 graden ’s nachts tot ca. 20 graden. Het is een droog gebied en met name in Tsavo East kan het in de droge tijd behoorlijk stoffig worden. De regenperiodes lopen gelijk aan de rest van Kenia.

Bekijk alle rondreizen naar Kenia

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel