Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Kenia > Nairobi
Vorige pagina

Reisinformatie Nairobi
Nairobi is de hoofdstad en de grootste stad van Kenia. De stad heeft de bijnaam ‘safari hoofdstad van de wereld’, omdat veel bezoekers alleen in Nairobi aankomen om vervolgens op safari te gaan in de vele nationale parken en reservaten die het land rijk is. Heb je iets meer tijd, dan kun je makkelijk een volle dag inruimen om de bezienswaardigheden in en rondom de stad te bezoeken.

Bezienswaardigheden van Nairobi


Nairobi heeft met name in de omgeving vele bezienswaardigheden om te bezoeken. Je hoeft je hier dan ook absoluut niet te vervelen.

Begin de dag bijvoorbeeld met een bezoek aan het David Sheldrick Wildlife Trust. Deze organisatie vangt weesolifantjes op en brengt ze groot om ze uiteindelijk weer in het wild te laten leven. Tussen 11.00 uur en 12.00 uur is het mogelijk dit olifantentehuis te bezoeken. De olifanten komen dan om gevoed te worden en lekker te relaxen of een modderbad te nemen.

Vervolgens kun je het Giraffe Centre bezoeken. Deze organisatie is ontstaan om de bedreigde Rothschild giraffen te beschermen en weer uit te zetten in zijn natuurlijk leefgebied. Mede dankzij het fokprogramma van deze organisatie is de Rothschild giraffenpopulatie weer toegenomen. Bij een zoek aan het Giraffe Centre kun je heel dicht bij de giraffen komen en ze voeden.

Er zijn ook een aantal musea die je kunt bezoeken. De bekendste is wellicht het Nairobi National Museum. Hier leer je meer over de geschiedenis van het land, over de natuur en cultuur van Kenia en je vindt hier ook moderne kunsttentoonstellingen.

Of bezoek het Karen Blixen Museum. Hier woonde Karen Blixen, bekend van de autobiografie en film Out of Africa. Het prachtige huis, gebouwd in de stijl van die tijd, dient nu als museum om te laten zien hoe zij hier leefde.

Wil je liever de natuur in, dan heeft de stad botanische tuinen maar de stad grenst ook aan een nationaal park: het Nairobi National Park. Het is erg bijzonder om hier een safari te doen en wilde dieren te zien met de skyline van Nairobi op de achtergrond! Er komen onder andere puntlipneushoorns, leeuwen, hyena’s, zebra’s, giraffen, buffels, struisvogels, gazellen en zwijnen voor. Er leven ook luipaarden en cheeta’s, maar deze worden minder gezien.

Klimaat van Nairobi


Nairobi ligt gemiddeld op 1661 meter hoogte. Gedurende de zonnigste maanden van het jaar, december tot en met maart, is de gemiddelde temperatuur 24 graden overdag. ’s Avonds daalt de temperatuur flink. In de koelste maanden, juni en juli, kan de temperatuur dan dalen tot zo’n 9 graden. Nairobi heeft dezelfde natte en droge seizoenen als de rest van het land, maar er valt hier gemiddeld wat minder regen.

Veiligheid


Nairobi heeft de naam dat het er niet veilig is op straat. Verblijf je buiten het Central Business District en wil je de straat op gaan of uit eten gaan, neem dan altijd een taxi. De receptie van je hotel kan je hierbij helpen en bijvoorbeeld ook advies geven voor leuke restaurants. Binnen het drukkere centrum van het Central Business District is het veilig wanneer je de normale voorzorgsmaatregelen neemt: loop niet opzichtig te koop met bijvoorbeeld dure apparatuur of sieraden en houd je persoonlijke bezittingen goed in de gaten. Blijf in de drukkere straten en loop geen donkere, afgelegen straatjes in.

Rondreizen en bouwstenen naar Nairobi


Pracht & Praal van Kenia

Deze rondreis in internationale groepjes door Kenia neemt je mee op safari naar het Mount Kenya reservaat, Samburu, Ol Pejeta Conservancy, Lake Naivasha en de Masai Mara. Laat je gewoon verrassen ...

Bekijk reis
Vanaf €2722,- p.p.

Aantal dagen: 10
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Safari Nairobi National Park

Heb je niet veel tijd en wil je toch graag een safari inbouwen nu dat je in Kenia bent? Of heb je wat tijd over en kun je niet wachten om op safari te gaan? Ga dan op safari in het Nairobi National ...

Bekijk reis
Tags: Natuur, Dagexcursies
Vanaf € 78,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Stadstour Nairobi

Tijdens deze excursie van een halve dag bezoek je de hoogtepunten van Nairobi, de hoofdstad van ...

Bekijk reis
Tags: Cultuur, Dagexcursies
Vanaf € 61,- p.p.

Aantal dagen: 1
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Kenia

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel