Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Kenia > Masai Mara
Vorige pagina

Reisinformatie Masai Mara


Kudde gnoes in de Masai Mara, Kenia


De beroemde Masai Mara ligt in het zuidwesten van Kenia, tegen Tanzania aan. Het is het bekendste reservaat van Kenia om meerdere redenen. Hier vind je niet alleen de prachtige, uitgestrekte grasvlaktes die je je voorstelt bij Kenia, maar het is vooral een van de beste plekken om de Big Five te spotten. Het is niet voor niets een geliefd reservaat voor natuurdocumentaires, die je spectaculaire beelden van wilde dieren op jacht laten zien. Tenslotte vindt hier ook de ‘Great Migration’ oftewel de grote seizoenstrek plaats, een waar natuurspektakel.

Landschap van de Masai Mara


De naam Masai Mara is een samentrekking van de naam van de inheemse bevolking, de Maasai, en de Mara rivier die door het reservaat stroomt. Het landschap lijkt te bestaan uit eindeloze grasvlaktes, met her en der de karakteristieke acaciabomen en struikjes. Door dit landschap kun je de wilde dieren vaak goed zien en van verre al spotten.

Het dierenrijk in de Masai Mara


De Masai Mara is een van de beste plekken om wildlife te spotten, omdat hier heel veel wilde dieren leven, waaronder de Big Five. Naast olifanten, leeuwen, luipaarden, neushoorns en buffels vind je hier ook vele andere bekende dieren, waaronder nijlpaarden, hyena’s, cheeta’s, giraffen, hartebeesten, gnoes en zebra’s.

De grote seizoenstrek


De Masai Mara grenst aan de Serengeti in Tanzania. Jaarlijks vindt hier twee maal een ongelooflijk natuurspektakel plaats: de grote seizoenstrek of Great Migration. In de maanden juli tot en met oktober maken circa anderhalf miljoen gnoes en zebra’s de oversteek van de Serengeti naar de Masai Mara, op zoek naar verse graasvlaktes. In deze periode moeten zij een aantal maal de wild stromende Mara rivier oversteken. Niet alleen gevaarlijk door de sterke stroming, maar ook door de krokodillen en andere roofdieren zoals leeuwen die op de loer liggen om aan te vallen. De vlaktes van de Masai Mara zien dan vaak ook letterlijk zwart van de enorme kuddes gnoes en zebra’s. Vanaf half oktober komt langzaam de trek terug naar de Serengeti op gang.

Klimaat


De Masai Mara is relatief hoog gelegen (ca. 1486-2150 meter boven zeeniveau) waardoor het hier iets vochtiger is en je hier meer gematigde temperaturen vindt dan in de rest van Kenia. Overdag ligt de temperatuur rond de 30 graden en ’s nachts rond de 15 graden. De meeste regen valt tussen maart en mei en de korte regens zijn tussen november en december. In deze periodes kunnen sommige delen van het park slechter te bereiken zijn, omdat er voornamelijk onverharde wegen zijn.

Beste reistijden:
Juli en augustus: seizoenstrek
September en oktober: einde seizoenstrek, droog met weelderige begroeiing en fijne temperaturen. Met name in oktober is het ook wat rustiger.
December t/m maart: goede reisperiode. Het is droog maar met name tussen december en januari kan het erg heet worden. Geen migratie maar wel goede kans op het spotten van de Big Five.

Activiteiten


Naast de safari’s kun je hier ook nog twee andere bijzondere dingen doen. De inheemse bevolking van deze regio is de Maasai. Ben je geïnteresseerd in hun cultuur en levenswijze, dan is dit de beste plek om een van hun dorpen te bezoeken. Je ziet hoe zij wonen en een Maasai vertelt je over hun leven van zowel vroegere tijden als nu.

Een andere bijzondere activiteit is het maken van een luchtballonvaart boven de Masai Mara. In alle stilte zweef je boven dit magische landschap en zie je de dieren onder je hun gang gaan. Een onvergetelijke ervaring.

Rondreizen en bouwstenen naar de Masai Mara


Wildlife Experience Kenia & Tanzania Seat in Coach

Met deze rondreis combineer je de indrukwekkendste parken in zowel Kenia als Tanzania. Je reist in internationale groepjes door de Masai Mara en de Serengeti, maar je zult ook je ogen uitkijken in de ...

Bekijk reis
Vanaf €4418,- p.p.

Aantal dagen: 13
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Safari Discover Kenia

De klassieke safari rondreis Discover Kenia neemt je mee op safari naar Amboseli National Park, Lake Nakuru National Park en de Masai Mara. Tenslotte sluit je je vakantie af met een heerlijk ...

Bekijk reis
Vanaf €2975,- p.p.

Aantal dagen: 11
Inclusief vliegtickets: Ja
Verlengbaar: Ja
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan

Minisafari Lake Nakuru & Masai Mara

Deze korte tour neemt je naar het hart van de Great Rift Valley waar het Lake Nakuru National Park ligt. Vervolgens reis je naar de betoverende Masai Mara, waar je een aantal onvergetelijke game ...

Bekijk reis
Tags: 4 & 5 daagse tour, Natuur
Vanaf € 1269,- p.p.

Aantal dagen: 4
Inclusief vliegtickets: Nee
Verlengbaar: Nee
Maatwerk mogelijk: Ja

Bekijk deze reis Vraag offerte aan
Bekijk alle rondreizen naar Kenia

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel