Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Indonesie > Bali > Candidasa
Vorige pagina

Reisinformatie Candidasa


Strand van Candidasa op Bali


Candidasa is een vissersdorp gelegen aan de oostkust van Bali en ligt in een rustige lagune, zodat u er heerlijk aan het strand kunt vertoeven. Sommige delen van het strand bestaan uit zwart lavazand, maar rondom het dorpje zijn er diverse mooie strandjes te vinden met een meer idyllisch uitzicht.

Op ca. 5 km van Canddasa ligt bijvoorbeeld Pantai Putih, een strandje aan een nog onbekende baai waar u zeker niet veel toeristen tegen zult komen. Pantai Putih betekent lekkerlijk wit strand en dat is dan ook wat u er vindt; ongerept parelwit zand, kalme azuurblauwe zee en enkele lokale warungs waar u heerlijk kunt eten en ook een ligbedje kunt huren. U kunt hier heerlijke dagen spenderen om volledig te ontspannen aan dit prachtige strand.

Candidasa is ook een prima uitvalsbasis voor culturele uitjes. Zo ligt vlakbij het Taman Ujung waterpaleis, één van de 3 waterpaleizen van de oude koning van Karangasem. Hoewel dit paleis een stuk minder bekend is dan Tirtagangga, is het zeker een bezoek waard. U kunt er rondslenteren door de mooie tuin vol schaduwrijke bomen, mooie vijvers en tempeltjes. Daarnaast zijn het traditionele dorp Tenganan waar de oorspronkelijke inwoners van Bali nog wonen en de tempels van Goa Gajah (de olifantengrot) en Goa Lawah (de vleermuizengrot) zijn gemakkelijk te bezoeken vanuit Candidasa.

Als laatste is de omgeving van Candidasa één van de beste locaties van Bali voor duiken en snorkelen. Voor de kust liggen diverse bekende duiklocaties, maar u kunt ook zo vanaf het strand snorkelen en al genoeg ontdekken. Op ca. 30 minuten rijden vindt u de plaatsjes Amed en Tulamben, waar vlak voor de kust 2 wrakken liggen waar u een bijzondere onderwaterwereld kunt bekijken.

Nyepi day
Jaarlijks wordt er Nyepi Day op Bali gevierd. Omdat de datum voor Nyepi bepaald wordt door de Lunar kalender en de stand van de maan, is het ieder jaar een andere datum. Op deze dag worden er geen transfers en excursies uitgevoerd en de luchthaven is gesloten. Zie 'Streekinformatie Bali' voor meer informatie.

Bekijk alle rondreizen naar Bali

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel