Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Denali - Alaska

Reisinformatie Denali - Alaska
Denali National Park is het meest populaire nationale park in Alaska. In dit park ligt de hoogste berg van de Verenigde Staten. Deze gigant van 6.194 meter Mount McKinley is genoemd naar de 25ste president van het land. Maar vrijwel iedereen gebruikt de naam die de Athabascan-Indianen ooit aan de berg hebben gegeven: Denali, ofwel "De Grote".
De top van de berg gaat meestal schuil achter zware bewolking, het komt niet vaak voor dat het zo helder is dat je de hele berg kan zien.

In de lager gelegen gebieden vindt u vooral dichte bosgebieden, maar naarmate je hoger komt zijn de weersomstandigheden zo moeilijk dat er geen boomgroei meer mogelijk is.
U vindt hier dan ook alleen struikgewassen en mossen die lange koude winters kunnen overleven. In het hoogste deel van het park komen veel gletsjers voor. Deze uitgestrekte wildernis is een van de mooiste natuur gebieden van de Verenigde Staten. In het park komen veel wilde dieren voor, zoals grizzlyberen, zwarte beren en kariboes, maar ook vossen, marters, bevers en lynxen.

U maakt hier ook kans om de indrukwekkende Golden Eagle te zien. Toegang met een eigen wagen is verboden om het unieke karakter van de wildernis te bewaren, maar de vele excursies staan garant voor een geweldige ervaring.

Bekijk alle rondreizen naar Amerika

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel