Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Reisinformatie > Landinformatie > Amerika > Boston

Reisinformatie Boston

Boston is één van de oudste en rijkste steden van de Verenigde Staten, er zijn dan ook vele historische bezienswaardigheden en boeiende musea te vinden. De stad wordt tevens beschouwd als de officieuze hoofdstad van New England. Door de talrijke historische gebouwen, doet de Boston veel meer Europees aan dan andere bekende steden in de USA.

Boston wordt ook wel de "walking city" genoemd daar alle bezienswaardigheden relatief eenvoudig te bewandelen zijn. Veel van de historische bezienswaardigheden kunt u terugvinden langs de Freedom Trail, een wandeltocht, die wordt aangegeven met een dikke rode lijn, langs vele fascinerende punten in Boston. Het startpunt is het Boston Common, het oudste park in de USA en voert u o.a. langs het Massachusetts State House, eeuwenoude begraafplaatsen, het sfeervolle Faneuil Hall Marketplace, maar ook door het oudste deel van Boston, de Italiaanse wijk North End.

Een andere leuke wandeling is de Harbour Walk, waarbij u langs een wandelboulevard langs de vele inhammen van de grote haven kunt lopen met terrasjes en mooie vergezichten.
Een wijk die u zeker niet wilt missen is Beacon Hill, met zijn prachtige statige huizen, boetiekjes, kunstgaleries en restaurantjes en bekend van de populaire TV serie Cheers. Deze bar kunt u nog steeds bezoeken.

Ook om te winkelen heeft Boston veel te bieden. Vooral Bay Bay is een wallhalla voor shoppers. In Newsbury Street treft u grote ketens zoals Nike stores en Forever 21, maar ook veel chique merken en boetiekjes.

Leuke excursie tips voor Boston zijn:
Om een walvistocht te maken vanaf het Aquarium in de haven. In de periode van mei t/m oktober heeft u 98% kans om deze zeepgiganten te bewonderen.

Een Duck Tour door Boston. Met dit Amfibie voertuig komt u langs vele bezienswaardigheden van Boston en maakt u ook een duik in de Charles River, waarbij u een panoramisch uitzicht hebt op de skyline van Boston.

Ook staat de stad bekend om het legendarische honkbalstadion Red Sox, waar het hele jaar door rondleidingen worden gegeven.

U kunt ook een rondleiding krijgen in de wereldberoemde universiteit van Harvard door een van de studenten. Ook de wijk rondom Harvard is erg gezellig en vol met barretjes.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel