Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Wieis333travel > Milieu en vakantie
Vorige pagina

333travel en het milieu

Het ANVR milieuprogramma is voor 333travel het uitgangspunt om invulling te geven aan duurzaam toerisme.

Hieronder geven wij aan hoe wij als touroperator nu en in de toekomst de zorg voor het milieu toepassen in onze bedrijfsvoering en toepassen in de reizen die wij aanbieden.

Door tijdens uw reis rekening te houden met milieu, mensen, natuur en cultuur (zodat reizen in de toekomst ook nog goed mogelijk is) kunt u als reiziger ook een bijdrage leveren aan duurzaam toerisme.

Zaken die u kunt doen:


1. Reis geboekt en maakt u geen gebruik meer van ons magazine? Geef het magazine aan iemand anders.

2. Heerlijk genieten van de rust en ruimte tijdens uw vakantie, minder verkeersdrukte naar de vakantiebestemmingen en minder noodzaak tot uitbreiding van hotels en faciliteiten. Dit zijn voordelen die door vakantiespreiding mogelijk zijn.

3. Gaat u in het voor- en naseizoen op vakantie, omdat u geen schoolgaande kinderen heeft, dan geniet u van nog meer rust en ruimte.

4. U bepaalt als vakantieganger natuurlijk zelf hoe u op vakantie gaat. Maar door bijvoorbeeld met het openbaar vervoer naar de luchthaven te reizen, maakt u ook een milieuvriendelijke keuze. U kunt ook overwegen om met de bus of trein naar uw vakantiebestemming te reizen. Koop geen souvenirs die gemaakt zijn van beschermde dieren, planten of koraal. Het meenemen van deze producten is strafbaar en deze producten worden bij invoer naar Nederland door de douane in beslag genomen.

5. Schoon water is een kostbaar bezit. Op veel warme vakantiebestemmingen, is een gebrek aan schoon drinkwater. Ga zuinig met water om en neem iets vaker een douche in plaats van een bad.

6. Bespaar elektriciteit. Doe het licht, de televisie en radio uit als u uw vakantieverblijf verlaat. Geniet van de zon en zet de airco een standje lager. Een dikke trui meenemen op een wintervakantie kost minder energie dan de verwarming een paar graden hoger te zetten.

7. Respecteer de gebruiken en culturele waarden van de plaatselijke bevolking. Pas waar nodig uw kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen.

8. Proef tijdens de vakantie de plaatselijke lekkernijen en gerechten, u stimuleert hiermee de lokale economie.

9. Koop uw boodschappen in de lokale winkels en geef zo een impuls aan de werkgelegenheid en verdiensten ter plaatse.

10.Gooi afval in een prullenbak of neem afval mee naar uw vakantieverblijf. Zwerfafval is een grote ergernis, zowel thuis als op vakantie.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel