Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Wieis333travel > 333travelcare
Vorige pagina

Uw bijdrage voor een betere toekomst

333travelcare is een initiatief van 333travel met als doel de minder bedeelde mensen op de wereld met langdurige projecten te ondersteunen om uiteindelijk zelf in hun eigen bestaan te voorzien.

Waarom 333travelcare
Als oprichter van 333travel was ik eind 2004 en in 2005 zeer nauw betrokken bij de hulpverlening in Zuid Thailand waar grote delen van de kust verwoest waren door de golven van de Tsunami.

Heel 333travel was zeer begaan met het lot van de mensen daar. Alarmerende berichten van onze vrienden, Thaise collega's en klanten van 333travel in Zuid Thailand waren voor ons een reden om direct in actie te komen. Naast een coördinerende rol in de repatriëring van onze klanten hebben we voor de zwaar getroffen lokale bevolking een inzamelingsactie opgezet.

Met deze kleinschalige actie die toen 3 maanden heeft geduurd hebben wij ongeveer € 7000,- ingezameld. In april 2005 is het geld persoonlijk aan de slachtoffers overhandigd.

Deze bijzondere en ingrijpende gebeurtenis heeft voor altijd een onuitwisbare indruk gemaakt en de basis gelegd om 6 jaar na dato dit werk op een gestructureerde manier voort te zetten.

Uitvoering
In 2010 heeft 333travel samen met Terre des Hommes een actie gedaan voor het opvanghuis Jeeva Jothy in Batticaloa, aan de oostkust van Sri Lanka. Dit huis biedt onderdak, therapie en onderwijs aan 80 meisjes, van wie de meesten trauma’s hebben opgelopen toen zij moesten vechten als kind soldaat.

Project in 2012 en 2013
Vanaf de zomer van 2012 heeft 333travel het WINS project (Weeskinderen Indonesië Naar School) met een project op Sumatra ondersteund, met als doel om de kinderen onderwijs te laten volgen en hen zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid bij te brengen, zodat ze hun eigen problemen kunnen oplossen en zodat ze niet altijd van anderen afhankelijk blijven.

Eind November 2013 heb ik op een feestelijke benefietavond in de GummmBar in Amsterdam een cheque mogen uitreiken aan WINS. Dankzij de vele donaties van de klanten en Facebook volgers van 333travel en tevens de bijdrage van 333travelcare is er een grandioos bedrag opgehaald. Klik hier voor de foto van de uitreiking.

Project in 2014 en 2015
Voor 2014 en 2015 hebben we gekozen om het project “Bahn Ruam Jai” in Noord Thailand te steunen. Gelegen aan de rand van Chiang Mai is "Bahn Ruam Jai" een tehuis voor kinderen die beschadigd zijn door of in groot gevaar van drugs en seksuele uitbuiting zijn. Doelstelling is veel bekendheid te geven aan dit project zodat huisvesting, opleiding en bescherming voor ongeveer 40 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar gewaarborgd is.

Project in 2016
Voor 2016 hebben we gekozen om samen te werken met het mooie project Mary's Sweet Home Orphanage. Mary’s Sweet Home is een tehuis aan de noordelijke Thais-Birmese grens waar zes kinderen in de leeftijd van 13 tot 18 jaar worden opgevangen en verzorgd en Engelse les wordt gegeven aan 70 kinderen uit het dorp. Daarnaast ondersteunt Mary’s Sweet Home zes jong volwassenen die in Chiang Mai vervolgonderwijs volgen.

Project in 2017
Voor 2017 steunen we de leerlingen van een heel bijzondere Thaise school. Het ‘Ban Nai Soi Community Learning Center’ geeft kinderen kans op een betere toekomst. Lees hier meer over dit project.

Website
333travelcare heeft ook zijn eigen website zodat u als donateur en volger van de projecten volledig op de hoogte kan blijven van alle ontwikkelingen en het laatste nieuws. Kijk op : www.333travelcare.nl voor meer informatie.

Dank voor uw support en bijdrage.

333travelcare
Frangken Tuhumena

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel