Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Vliegticket > Washington
Vorige pagina

Vliegtickets Washington - Goedkope tickets Washington

Abu Dhabi - Capital Gate gebouw

Bent u van plan om naar Washington op vakantie te gaan? 333travel biedt de mogelijkheid om voordelige vliegtickets te boeken.

U krijgt op onze website een overzicht van de vluchten voor de door u gekozen bestemming. Op die manier kunt u de meest voordelige tickets vinden.

U vindt op onze website ook uitstekende mogelijkheden voor een hotel. U kunt uw tickets en het hotel eenvoudig online boeken.

Zoek en boek uw vliegtickets direct online bij ons.


  • Bij ons zijn de getoonde prijzen totaalprijzen voor de gehele boeking.
  • Volledig transparante prijzen en geen verborgen toeslagen.
  • Wij zijn al ruim 17 jaar de specialist in goedkope vliegtickets.
  • Eenvoudig, veilig en vertrouwd online boeken en betalen.
  • Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • Lid van het IATA, ANVR en SGR.

Zoek vliegtickets


De hoofdstad van de Verenigde Staten is Washington DC gelegen tussen de staten Maryland en Virginia. Washington DC is vernoemd naar de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington. Washington DC is onafhankelijk van de staten zodat deze geen invloed kunnen uitoefenen op de hoofdstad.

De stad is het politieke centrum van de Verenigde Staten. De keuken van Washington is erg gevarieerd. Van Amerikaans fastfood tot internationale eetgelegenheden en luxe restaurants, u vindt het allemaal in Washington DC. Buiten het centrum vindt u de betaalbare restaurants in de wijken Georgetown, Adams Morgan en in Downtown China. In de restaurants is het gebruikelijk dat u 15% tot 20% fooi geeft. In de wijk Georgetown kunt u naast heerlijk eten ook goed winkelen in de hippe kledingwinkels.

Voor de nieuwste trends en stijlen kunt u winkelen in Adams Morgan en U Street. In de wijk Chevy Case zijn de exclusieve winkels gevestigd. Verder vindt u in Washington DC veel winkelcentra, meubel- en decoratiewinkels en cadeauwinkels. Washington heeft een vochtig subtropisch klimaat met warme zomers en koele winters. De beste periode om af te reizen naar Washington is het voor- en najaar. Het tijdsverschil in de winter is 6 uur. In de zomer is het in Washington DC 5 uur vroeger dan in Nederland.

Bezienswaardigheden in Washington DC

Pentagon
In het Pentagon is het ministerie van defensie gevestigd. Het grootste gebouw ter wereld is gebouwd in de 2e wereldoorlog. Op 11 september 2001 was het Pentagon onderdeel van de terroristische aanslagen, een deel van het Pentagon werd beschadigd doordat een vliegtuig naar binnen vloog. De renovatiewerkzaamheden zijn eind 2010 voltooid. Rondleidingen waren voorheen mogelijk, tegenwoordig kunt u een rondleiding aanvragen.

Witte Huis
Het witte huis is de ambtswoning van de president van de Verenigde Staten. Het witte huis wordt vaak de uitvoerende macht genoemd omdat de president zowel werkt als woont in het huis. Het gebouw beschikt over 6 verdiepingen, 134 kamers, 35 badkamers, een zwembad, filmzaal en veel andere faciliteiten. Voorheen was het witte huis te bezoeken. Na 11 september 2001 zijn de rondleidingen afgeschaft.

National Mall
De National Mall is een nationaal park gelegen in het centrum van Washington DC. In het park zijn verschillende musea gevestigd zoals het Nationaal Museum, Museum of African Art en het National Air and Space Museum. Naast de musea zijn er ook historische monumenten te bewonderen zoals het Washington Monument.

Washington DC tips

Tip 1: Het National Air and Space Museum
Het ruimte- en luchtvaartmuseum is het National Air and Space Museum. Het museum beschikt over de grootste collectie vliegtuigen en ruimtetuigen ter wereld. In het museum vindt u onder andere het eerste vliegtuig van de gebroeders Wright, de eerste raket die naar de maan vloog en een maansteen welke u mag aanraken. In het museum zijn verscheidenen tentoonstellingen en exposities waaronder de American by Air-expositie.

Tip 2: Washington National Cathedral
De Washington National Cathedral is een kathedraal met zowel oude als moderne elementen. In 1907 is de bouw van de kathedraal gestart en in 1990 is deze voltooid. De kathedraal behoort tot de grootste ter wereld. De kathedraal is beroemd vanwege zijn gotische architectuur en de vele kunstwerken.

Tip 3: FBI Building
Het hoofdkwartier van het Federal Bureau of Investigations is de FBI Building. In 1908 is de FBI opgericht met als taak het onderzoeken van georganiseerde misdaad en drugshandel. In het gebouw kunt u een rondleiding krijgen van een FBI-agent. De FBI-agent leert u meer over de geschiedenis van de FBI, de tien meest gezochte voortvluchtigen, DNA-analyses en de vuurwapens die zij gebruiken.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel