Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Vliegticket > Tokyo
Vorige pagina

Vliegtickets Tokyo - Goedkope tickets Tokyo

Abu Dhabi - Capital Gate gebouw

Bent u van plan om naar Tokyo op vakantie te gaan? 333travel biedt de mogelijkheid om voordelige vliegtickets te boeken.

U krijgt op onze website een overzicht van de vluchten voor de door u gekozen bestemming. Op die manier kunt u de meest voordelige tickets vinden.

Zoek en boek uw vliegtickets direct online bij ons.


  • Bij ons zijn de getoonde prijzen totaalprijzen voor de gehele boeking.
  • Volledig transparante prijzen en geen verborgen toeslagen.
  • Wij zijn al ruim 17 jaar de specialist in goedkope vliegtickets.
  • Eenvoudig, veilig en vertrouwd online boeken en betalen.
  • Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • Lid van het IATA, ANVR en SGR.

Zoek vliegtickets


De hoofdstad van Japan is Tokyo gelegen in het oosten van het eiland Honshu. Tokyo is het economische en politieke centrum van Japan. Tokyo is een veelzijdige stad met Boeddhistische tempels, Japanse tradities, moderne gebouwen en neonlichten. In Tokyo vindt u veel Japanse restaurants waar u heerlijke sushi en sashimi kunt eten.

Daarnaast zijn er veel Aziatische restaurants en Europese restaurants waar u bijvoorbeeld Frans of Italiaans kunt eten. Populaire gerechten onder de Japanners zijn rijst, noedels en soep. Een aanrader is Shabu-Shabu, een Japanse vleesfondue. De Japanners eten met stokjes, een kortere en dunnere variant dan de Chinezen gebruiken. In Tokyo kunt u heerlijk eten maar ook goed winkelen. In de wijk Shibuya vindt u trendy kleding en accessoires, in Ginza zijn luxe winkelcentra gevestigd, in de wijk Akihabara vindt u elektronica en in de wijk Harajuka koopt de Japanse jeugd zijn/haar kleding.

De prijzen in de winkels zijn wel wat duurder dan in Nederland. Tokyo heeft een vochtig subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De beste periode om af te reizen naar Tokyo is het voor- en najaar. Het tijdschil is de in winter is 8 uur. In de zomer is het in Tokyo 7 uur later.

Bezienswaardigheden in Tokyo

Keizerlijk Paleis
Het Keizerlijk Paleis is in het hartje van Tokyo gelegen. Het paleis is in 1590 gebouwd, in de 2e wereldoorlog deels verwoest en weer gerestaureerd. De Nijubashi is een bekende dubbele stenen boogbrug bij het paleis welke ooit de hoofdingang van het paleis vormde. De keizer en zijn familie wonen in het westelijke gedeelte van het paleis. Het paleis kunt u niet bezoeken, de tuinen en het park zijn deels wel toegankelijk voor publiek.

Senso-Ji Tempel
In het centrum van de wijk Asakusa is de oudste tempel van Tokyo gelegen, de Senso-Ji Tempel. In het jaar 628 is een beeld gevonden van de belangrijke Boeddhistische godheid Kannon. In 645 is de bouw begonnen van het huidige tempelcomplex naar aanleiding van de vondst. U komt binnen via de Kaminarimon-poort en loopt via de Nakamise-winkelgalerij richting de Main Hall. In de Nakamise-winkelgalerij vindt u souvenirs en snacks.

Nationaal Museum
Het Nationaal Museum is het oudste en grootste museum van Japan. In het nationaal museum wordt Aziatische kunst tentoongesteld. Archeologische vondsten, textiel, wapenuitrusting, zwaarden, beelden, maskers, schilderijen en andere kunstwerken vindt u in het museum. Het museum heeft een grote collecte van maar liefst 90.000 stukken. De voorwerpen worden verschillende keren per jaar omgewisseld omdat de collectie zo groot is.

Tips Tokyo

Tip 1: Tsukiji centrale vismarkt
De grootste vismarkt ter wereld is de vismarkt van Tsukiji. Op de markt worden 500 vissoorten verkocht in meer dan 15.000 kraampjes. De markt is opgesplitst in twee delen. In het gedeelte binnen vinden de veilingen plaats, buiten is een markt met kraampjes. De veilingen starten om 5.30 uur. U kunt het beste de markt ’s morgens bezoeken wanneer er volop beweging is op de vismarkt.

Tip 2: Sumo-worstel wedstrijd bijwonen
De traditionele Japanse sport sumoworstelen wordt in wedstrijd vorm nog steeds beoefend. Voorafgaand aan de wedstrijd voeren de worstelaars een aantal rituelen uit, waarna ze elkaar vervolgens de ring proberen uit te duwen. Een wedstrijd bijwonen is een bijzondere ervaring, waar iedereen meeleeft met de sumoworstelaars. Een wedstrijd kunt u bijwonen in Ryogoku Kokugikan of het Tokyo Dome. Kaarten dient u vooraf te reserveren.

Tip 3: Heet waterbad
De ideale manier om tot rust te komen na een dag wandelen door Tokyo is in een Onsen (heet bronwaterbad). In Tokyo vindt u verschillende baden met zowel binnen- als buitenbaden. Traditioneel worden mannen en vrouwen gescheiden en mag u geen badkleding aan. Naast de traditionele Onsen zijn er ook gemengde baden waar u badkleding mag dragen.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel