Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Vliegticket > Taipei
Vorige pagina

Vliegtickets Taipei - Goedkope tickets Taipei

Abu Dhabi - Capital Gate gebouw

Bent u van plan om naar Taipei op vakantie te gaan? 333travel biedt de mogelijkheid om voordelige vliegtickets te boeken.

U krijgt op onze website een overzicht van de vluchten voor de door u gekozen bestemming. Op die manier kunt u de meest voordelige tickets vinden.

Zoek en boek uw vliegtickets direct online bij ons.


  • Bij ons zijn de getoonde prijzen totaalprijzen voor de gehele boeking.
  • Volledig transparante prijzen en geen verborgen toeslagen.
  • Wij zijn al ruim 17 jaar de specialist in goedkope vliegtickets.
  • Eenvoudig, veilig en vertrouwd online boeken en betalen.
  • Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • Lid van het IATA, ANVR en SGR.

Zoek vliegtickets


De hoofdstad van Taiwan is Taipei gelegen in het noorden van het eiland. Taipei is het politieke, economische en culturele centrum van Taiwan. Het centrum van Taipei is opgedeeld in twee gedeeltes. In het westelijke gedeelte vindt u de oorspronkelijke Taiwanese levensstijl met kleine, smalle straatjes waar een gezellige sfeer hangt.

Het oostelijke gedeelte van het centrum is modern met stijlvolle winkelcentra, hippe boetieks en goede restaurants. In Taipei is eten van groot belang. In de keuken van Taipei ziet u vele Chinese invloeden terug. Varkensvlees, schelpdieren, tofu en sojasaus zijn favoriet in Taipei. Een specifiek gerecht van Taipei zijn de rund-noedels. Culinair Taipei ontdekken doet u bij de stalletjes aan de weg. De kwaliteit van het eten op straat is redelijk tot goed, in tegenstelling tot andere Aziatische landen. Winkelen in Taipei doet u in de boetiekjes, moderne winkelcentra of op de nachtmarkten.

Taipei heeft naast heerlijk eten en goede winkelmogelijkheden ook een bruisend nachtleven. Het klimaat van Taipei is een subtropisch klimaat. De beste periode om af te reizen naar Taipei zijn de maanden oktober en november. Het tijdsverschil in de wintertijd is 7 uur, in de zomertijd is het 6 uur later in Taipei.

Bezienswaardigheden in Taipei

Taipei 101
In 2004 is de 508 meter hoge Taipei 101 geopend. Er is 6 jaar lang gewerkt aan de toren met 101 verdiepingen. In de Taipei 101 zijn kantoren, winkels, restaurants, bars, nachtsclubs en een fitnesscentrum gevestigd. De liften in de Taipei 101 behoren tot de snelste ter wereld. Vanaf het observatiedek heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Het mooiste uitzicht heeft u wanneer u de toren bezoekt met helder weer.

The National Palace Museum
Het National Palace Museum beschikt over de grootste collectie Chinese kunst. De collectie bestaat uit ruim 600.000 antieke Chinese kunstschatten. Echter kunnen er maar 15.000 objecten tegelijkertijd tentoon worden gesteld. De tentoonstelling rouleert daarom eens in de drie maanden. De collectie bestaat onder andere uit schilderijen, tapijten en sculpturen. Een bezoek aan het museum is de moeite waard wanneer u bent geïnteresseerd in geschiedenis en/of kunst.

Longshan Tempel
In de Longshan Tempel worden zowel de goden uit de Chinese als de Taiwanese geschiedenis aanbeden. De tempel wordt ook wel eens de ontmoetingsplek voor de goden genoemd. De tempel is versierd met kleurrijke beelden en is een oase van rust. Het wordt op prijs gesteld wanneer u zich rustig gedraagt en gepaste kleding draagt bij een bezoek aan de tempel. In en rondom de tempel is het geen probleem als u foto’s maakt.

Taipei tips

Tip 1: Nachtmarkten
Een bezoek aan Taipei is niet compleet zonder een nachtmarkt te bezoeken. Op de verscheidenen nachtmarkten worden onder andere voedsel, kleding, souvenirs en sieraden verkocht. De populairste nachtmarkt is de Shilling Night Market. Op de Dihua Market vindt u Chinese medicijnen en kruiden. Heerlijk eten kunt u bij de stalletjes op de markt waar het eten over het algemeen van zeer goede kwaliteit is.

Tip 2: Warmwaterbronnen in Beitou
In het noorden van Taipei ligt de wijk Beitou. In Beitou vindt u warmwaterbronnen uit de tijd van het Japanse Keizerrijk. U kunt op verschillende manieren genieten van de warmwaterbronnen, van pootje baden in de bronnen tot speciale arrangementen inclusief maaltijd. Beitou is goed bereikbaar per metro.

Tip 3: Karaoke bar
Taipei heeft een bruisend uitgaansleven. Een karaoke bar bezoeken is een leuke manier om kennis te maken met het uitgaansleven in Taipei. U huurt met een groep een luxe kamer waar u zich een avond vermaakt met leuke muziek.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel