Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Vliegticket > Seoul
Vorige pagina

Vliegtickets Seoul - Goedkope tickets Seoul

Abu Dhabi - Capital Gate gebouw

Bent u van plan om naar Seoul op vakantie te gaan? 333travel biedt de mogelijkheid om voordelige vliegtickets te boeken.

U krijgt op onze website een overzicht van de vluchten voor de door u gekozen bestemming. Op die manier kunt u de meest voordelige tickets vinden.

Zoek en boek uw vliegtickets direct online bij ons.


  • Bij ons zijn de getoonde prijzen totaalprijzen voor de gehele boeking.
  • Volledig transparante prijzen en geen verborgen toeslagen.
  • Wij zijn al ruim 17 jaar de specialist in goedkope vliegtickets.
  • Eenvoudig, veilig en vertrouwd online boeken en betalen.
  • Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • Lid van het IATA, ANVR en SGR.

Zoek vliegtickets


De hoofdstad van Zuid-Korea is Seoul gelegen in het noordwesten van het schiereiland. Seoul is het politieke, culturele, economische en sociale centrum van Zuid-Korea. Seoul is een stad met oude gebouwen tegenover moderne wolkenkrabbers, oud en nieuw ontmoeten elkaar in deze culturele stad. Eten en winkelen zijn voor de Zuid-Koreanen erg belangrijk.

De keuken van Seoul bestaat uit kruidig en gezond eten. Het nationale gerecht is Kimchi, een bijgerecht van gezouten groenten. In Seoul kunt u voordelig een maaltijd nuttigen zoals de traditionele gerechten en de Koreaanse ‘snacks’. Houdt u meer van een luxe maaltijd, dan kunt u terecht in de luxueuze restaurants zoals het Top Cloud Grill restaurant. Winkelen kan in Seoul op één van de velen markten, in de shoppingmalls en in de winkels die aan de straat gelegen zijn.

De bekendste markten van Seoul zijn de Dongdaemum markt en de Namdaemum markt. De wijk Sinchon is gericht op jongen mensen en studenten. De wijk Itaewon is gericht op buitenlanders en de Yongsan Electronics Market is de grootste elektronische markt van Azië. Het klimaat van Seoul is een continentaal klimaat. De winters in Seoul zijn koud en de zomers warm en vochting. De beste periode om af te reizen naar Seoul zijn de maanden september en oktober. Het tijdverschil met Seoul is 7 uur in de zomer, in de winter is het 8 uur later in Seoul.

Bezienswaardigheden in Seoul

Changdeokgung Paleis
Het Changdeokgung Paleis is een paleizencomplex met een ‘geheime tuin’. Aan het begin van de 15e eeuw gaf de koning de opdracht een nieuw paleis te bouwen. Het paleis was meer dan 300 jaar de machtszetel waar de koningen vanuit regeerden. De ‘geheime tuin’ bestaat uit een meer, paviljoen en bomen die ruim 300 jaar oud zijn. De tuin is op maandag gesloten. Het paleis staat tegenwoordig op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Jongmyo Tempel
Het herdenken van de omgekomen koningen en koninginnen tijdens de Joseon-dynastie wordt gedaan in de Jongmyo Tempel. Vanaf de hoofdingang zijn er 3 paden. Het middelste pad leidt naar de overleden koningen, het oostelijke pad leidt naar de huidige koning en het westelijke pad leidt naar de prins.

Gyeongbokgung Paleis
Het Gyeongbokgung Paleis was het hoofdpaleis tijdens de Joseon-dynastie (1392 – 1910). Het grootste paleizencomplex van Seoul is gelegen in het Noorden van Seoul. Het paleis bestond voorheen uit maar liefst 300 gebouwen en 5.000 kamers. Tijdens de Japanse bezetting is echter een groot deel van het paleis verwoest.

Seoul tips

Tip 1: Natuurlijke voetmassage
Na een dag wandelen door Seoul kunt u een natuurlijke voetmassage krijgen in een park. In een aantal parken in Seoul zijn er namelijk de zo genaamde ‘barefoot walks’. Speciale paden bedekt met verschillende steensoorten lopen door het park heen. Wanneer u op deze speciale paden loopt heeft u een gratis voetmassage.

Tip 2: Nationaal Museum van Korea
Meer informatie over de cultuur en geschiedenis van Korea vindt u in het Nationaal Museum van Korea. Het museum beschikt over een collectie van meer dan 11.000 voorwerpen. Antieke kunstwerken, keramiek, schilderijen en veel andere voorwerpen worden in het museum tentoongesteld. De permanente collectie in het museum is gratis te bezoeken. Het Nationaal Museum is geopend van dinsdag tot en met zondag.

Tip 3: Dongdaeumum Markt
Op de Dongdaeumum markt en omgeving vindt u veel modewinkels. De winkels zijn gespecialiseerd in kleding, schoenen en accessoires. De meeste winkels zijn geopend van 10.00 uur tot 05.00 uur, andere zijn 24 uur per dag geopend. De grootste markt van Zuid-Korea kan niet ontbreken aan uw bezoek aan Seoul, een echte aanrader.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel