Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Vliegticket > Rome
Vorige pagina

Vliegtickets Rome - Goedkope tickets Rome

Abu Dhabi - Capital Gate gebouw

Bent u van plan om naar Rome op vakantie te gaan? 333travel biedt de mogelijkheid om voordelige vliegtickets te boeken.

U krijgt op onze website een overzicht van de vluchten voor de door u gekozen bestemming. Op die manier kunt u de meest voordelige tickets vinden.

Zoek en boek uw vliegtickets direct online bij ons.


  • Bij ons zijn de getoonde prijzen totaalprijzen voor de gehele boeking.
  • Volledig transparante prijzen en geen verborgen toeslagen.
  • Wij zijn al ruim 17 jaar de specialist in goedkope vliegtickets.
  • Eenvoudig, veilig en vertrouwd online boeken en betalen.
  • Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • Lid van het IATA, ANVR en SGR.

Zoek vliegtickets


De hoofdstad van Italië is Rome gelegen in de provincie Lazio. Rome was een belangrijke stad in de Oudheid, het Romeinse Rijk en voor de katholieke kerk. De belangrijke positie van Rome in het verleden zorgt ervoor dat u tot op de dag vandaag veel historische bezienswaardigheden in Rome kunt bezoeken.

Naast de historische bezienswaardigheden is Rome bekend vanwege de uitgebreide winkelmogelijkheden. In Via Condotti vindt u de designerkleding, in Via Borgognona de Italiaanse topmerken en in Via del Corso de goedkopere kleding en schoenen. Houdt u er rekening mee wanneer u gaat winkelen dat de kleinere winkels ’s middags gesloten zijn in verband met de siësta. Een bezoek aan Rome is niet compleet zonder de lokale keuken te proeven.

De keuken van Italië is internationaal bekend vanwege de pasta en pizza maar vergeet ook niet een kopje espresso of cappuccino te bestellen. U kunt het beste de toeristische restaurants vermijden en een zijstraatje inslaan om de traditionele Italiaanse gerechten te proeven. Rome beschikt over een mediterraan klimaat waardoor u het beste in het voor- en najaar kunt afreizen naar Rome.

Bezienswaardigheden in Rome

Colosseum
Het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk was het Colosseum. In de eerste eeuw na Christus is het Colosseum gebouwd. In het amfitheater werden gevechten gehouden tussen gladiatoren en wilde dieren. Ook waren er boks- en schietwedstrijden. Tegenwoordig is het Colosseum dagelijks te bezoeken.

Vaticaanstad
Vaticaanstad is een aparte staat van een halve kilometer groot. In Vaticaanstad is de Sint-Pieterskerk, één van de grootste kerken ooit gebouwd. In de prachtige kerk zou de apostel Petrus begraven zijn. De Sint-Pieterskerk kunt u gratis bezoeken. In Vaticaanstad vindt u ook de Vaticaanse tuinen en musea.

Trevifontein
De beroemdste fontein van Rome is de Trevifontein. In de fontein is Neptunus, de God van de Zee, afgebeeld op een schelp die wordt voortgetrokken door paarden. Bij de Trevifontein is het gebruikelijk geld over uw schouder te gooien, u zult dan namelijk ooit terugkomen naar Rome.

Rome tips

Tip 1: Kerken bezoeken
Het bezoeken van een kerk gedurende uw verblijf in Rome is een aanrader. De ene historische kerk is nog mooier dan de ander. De toegang tot de kerken is bijna altijd geheel gratis. Wanneer u een kerk gaat bezoeken dient u zich gepast te kleden, geen blote schouders en de benen dienen tot over de knie bedekt te zijn.

Tip 2: Pantheon gratis rondleiding
Het Pantheon is een voormalig Romeinse tempel. Zowel de buitenkant van het Pantheon als het prachtige interieur zijn een bezoek waard. Bezoekt u het Pantheon en wilt u meer weten over het gebouw, dan kunt u een rondleiding krijgen. Elke avond om 19.00 uur is er gratis rondleiding in het Pantheon.

Tip 3: Jazztram
Rome op een leuke en bijzondere manier ontdekken doet u met de Jazztram. In de Jazztram geniet u van een heerlijk diner terwijl u langs de bezienswaardigheden van Rome rijdt. De tram stopt op verschillende plekken zodat u de bezienswaardigheden kunt bezoeken. Elke vrijdag vertrekt de Jazztram om 21.00 uur vanaf Piazza di Porta Maggiore.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel