Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Vliegticket > Rio de Janeiro
Vorige pagina

Vliegtickets Rio de Janeiro Goedkope tickets Rio

Abu Dhabi - Capital Gate gebouw

Bent u van plan om naar Rio de Janeiro op vakantie te gaan? 333travel biedt de mogelijkheid om voordelige vliegtickets te boeken.

U krijgt op onze website een overzicht van de vluchten voor de door u gekozen bestemming. Op die manier kunt u de meest voordelige tickets vinden.

Zoek en boek uw vliegtickets direct online bij ons.


  • Bij ons zijn de getoonde prijzen totaalprijzen voor de gehele boeking.
  • Volledig transparante prijzen en geen verborgen toeslagen.
  • Wij zijn al ruim 17 jaar de specialist in goedkope vliegtickets.
  • Eenvoudig, veilig en vertrouwd online boeken en betalen.
  • Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • Lid van het IATA, ANVR en SGR.

Zoek vliegtickets


Rio de Janeiro is na São Paula de grootste stad van Brazilië gelegen vlakbij de grote baai van Guanabara. De prachtige ligging van Rio de Janeiro met zijn vele stranden en de heuvels landinwaarts, maakt Rio de Janeiro een geliefde stad. De kloof tussen de arme- en rijke bevolking is echter groot in de stad. De arme bevolking leeft in krottenwijken, ‘favelas’ genaamd.

In Rio de Janeiro zijn wel 700 favelas verspreid over de stad, regelmatig grenzen de favelas aan chique wijken. In het centrum van Rio de Janeiro vindt u veel toeristenwinkels. Wanneer u in de toeristenwinkels souvenirs koopt, is het belangrijk dat u af dingt. Naast de toeristenwinkels beschikt Rio de Janeiro over een aantal winkelcentra. In de winkelcentra vindt u boetieks, warenhuizen, muziekwinkels, eetgelegenheden, nachtclubs en vaak nog vele andere faciliteiten. Het Barra Shopping Centre is het grootste winkelcentrum van Zuid-Amerika met 577 winkels.

Heerlijk eten kunt u in de gevarieerde keuken van Rio de Janeiro bestaande uit Franse, Italiaanse, Chinese en Japanse gerechten. Van origine kent de keuken van Rio de Janeiro veelal variaties op Portugese en Afrikaanse gerechten. Een lokaal fenomeen is dat u niet betaald naar gerecht maar naar gewicht van uw gerecht, genaamd ‘ao kilo’. De porties die u in de restaurants gereserveerd krijgt zijn groot, de prijzen voor eten en drinken zijn daarentegen relatief goedkoop voor zo’n grote stad. Rio de Janeiro heeft een subtropisch klimaat met relatief hoge temperaturen.

De beste reistijd is in onze zomerperiode, wanneer het in Rio de Janeiro winter is.

Bezienswaardigheden in Rio de Janeiro

Cristo Redentor
Op de top van de 710 meter hoge Corcovado berg staat het beeld van Christus de Verlosser: Cristo Redentor. Het beeld is het symbool van vrede en waakt over Rio de Janeiro. In 1932 werd het beeld op de berg geplaatst. U kunt naar boven met de metro in 20 minuten. Lopend naar boven is ook mogelijk, maar dat is een zware tocht. Bovenop de berg heeft u een prachtig uitzicht over Rio de Janeiro en de stranden.

Estádio do Maracanã
Een van de grootste voetbalstations ter wereld is het Estádio do Maracanã. Het station is de thuisbasis voor een aantal bekende voetballers uit Brazilië. Het station biedt ruimte aan ruim 100.000 supporters. Wanneer u van voetbal houdt is een bezoek aan het station meer dan de moeite waard.

Carnaval
Rio de Janeiro is dé plek om carnaval te vieren. Elke volkswijk heeft zijn eigen vereniging en wil de meest originele en boeiendste show opvoeren tijdens de grote parade op de Avenido Rio Branco. Samba speelt een belangrijke rol tijdens het carnaval en er wordt uitbundig gefeest. Het carnaval is van zaterdag tot dinsdag in de maand februari. Wanneer u het grootste carnaval ter wereld wilt meemaken, dient u op tijd een hotel te boeken.

Tips Rio de Janeiro

Tip 1: Ipanema Beach
Ipanema grenst aan het bekende strand Copacabana in Rio de Janeiro. Velen vinden Ipanema een mooier strand dan Copacabana. Het strand grenst aan de rijkere wijken in het zuiden van Rio de Janeiro. Ipanema is bekend geworden van het lied ‘Garota de Ipanema’, beter bekend als de Engelse versie ‘the girl from Ipanema’. Het strand heeft een levendige boulevard, u kunt er zwemmen, zonnen, voetballen en watersporten beoefenen.

Tip 2: Hippiemarkt Ipanema
In de jaren ’60 was Ipanema het hippiecentrum van Zuid-Amerika. Tegenwoordig is er iedere zondag van 9.00 uur tot 18.00 uur op het Praça General Osório ‘Feira hippie’, de hippiemarkt. Op de markt worden kleren, sieraden, souvenirs, kunstvoorwerpen en muziekinstrumenten verkocht.

Tip 3: Park van Tijuca
Het grootste ‘stadsoerwoud’ ter wereld ligt op de heuvels van Rio de Janeiro. Op een voormalige koffieplantage is het regenwoud aangelegd. In het Nationale Park staan honderden plantensoorten en zijn kleine wilde dieren te zien zoals cobra’s, hagedissen, vogels en apen. Watervallen, grotten, riviertjes en prachtige uitkijkpunten zijn te bewonderen in het park.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel