Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Vliegticket > New York
Vorige pagina

Vliegtickets New York - Goedkope tickets New York

Abu Dhabi - Capital Gate gebouw

Bent u van plan om naar New York op vakantie te gaan? 333travel biedt de mogelijkheid om voordelige vliegtickets te boeken.

U krijgt op onze website een overzicht van de vluchten voor de door u gekozen bestemming. Op die manier kunt u de meest voordelige tickets vinden.

U vindt op onze website ook uitstekende mogelijkheden voor een hotel in New York. U kunt uw tickets en het hotel eenvoudig online boeken bij 333travel.

Zoek en boek uw vliegtickets direct online bij ons.


  • Bij ons zijn de getoonde prijzen totaalprijzen voor de gehele boeking.
  • Volledig transparante prijzen en geen verborgen toeslagen.
  • Wij zijn al ruim 17 jaar de specialist in goedkope vliegtickets.
  • Eenvoudig, veilig en vertrouwd online boeken en betalen.
  • Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • Lid van het IATA, ANVR en SGR.

Zoek vliegtickets


De grootste stad van Amerika is New York. De stad die nooit slaapt is gelegen in het noordoosten van Amerika. New York is het centrum van de internationale economie, mode, cultuur en muziek. New York City is op te delen in vijf stadsdelen: Manhattan, Brooklyn, The Bronx, Queens en Staten Island. Manhattan is de meest toeristische wijk met onder andere Times Square en Central Park. In New York wonen immigranten uit meer dan 180 landen.

De eetgewoontes van de diverse culturen hebben de keuken van New York sterk beïnvloedt. Chinees, Italiaans, Grieks, Japans, Duits, u vindt het allemaal in de multiculturele keuken van New York. In restaurants en cafés is het normaal 15% tot 20% fooi te geven. Luxueus dineren voor een relatief goedkope prijs kan in New York tijdens de Restaurant Week, hetzelfde concept als in Nederland. New York is naast een culinair paradijs ook de modestad bij uitstek. Fifth Avenue is de duurste winkelstraat van New York, in de wijk SoHo vindt u trendy kleding en in Century 21 kunt u outletshoppen.

De meeste winkels zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 19.00 uur. Verder vindt u veel markten in New York. Wanneer u New York bezoekt is het verstandig uw creditcard mee te nemen. De taxi, een kopje koffie en kleding, u betaald het allemaal met uw creditcard. New York beschikt over een zeeklimaat met koude winters en warme zomers. De beste periode om een bezoek te brengen aan New York zijn het voor- en najaar. Het tijdsverschil met New York is 6 uur. In New York is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

Bezienswaardigheden in New York

Times Square
De bekendste straat van New York is Times Square in Manhattan. Times Square is vernoemd naar het voormalige hoofdkantoor van de krant The New York Times. Tegenwoordig is Times Square een belangrijke kruising en het culturele centrum van New York met veel billboards. Op oudjaarsavond vindt op Times Square de oudjaarsviering plaats, een ware gebeurtenis die op televisie te volgen is.

Central Park
In de wijk Manhattan is het grootste park van New York gelegen, Central Park. Central Park wordt gezien als het hart van New York. In het park vindt u wandelpaden, meren, twee schaatsbanen, speeltuinen, grasvelden, Central Park Zoo, een roeivijver en een dierenbegraafplaats. Tevens is het mogelijk een fiets te huren. In het Central Park kunt u optimaal genieten van de rust en ontsnappen aan de drukte van de stad New York.

Vrijheidsbeeld
Het vrijheidsbeeld is het symbool van vrijheid. In 1886 schonk Frankrijk het beeld als teken van vriendschap en de 100-jarige onafhankelijkheidsverklaring aan Amerika. Het vrijheidsbeeld is te bereiken met de veerboot vanaf Battery Park. Voor het uitzicht vanaf de kroon dient u eerst 354 treden te beklimmen. Wanneer u niet de trappen wilt beklimmen kunt u met de gratis Staten Island Ferry, waarbij u een prachtig uitzicht heeft op het vrijheidsbeeld.

New York tips

Tip 1: Metro 7 in Queens
De wijk Queens is de grootste wijk van New York City. Een leuke manier om de wijk de ontdekken is per metro. Metro lijn 7 rijdt bovengronds door Queens. U kunt een aantal keer uitstappen om lekker te lunchen bijvoorbeeld en deze opkomende wijk te ontdekken.

Tip 2: 9/11 Memorial
Het 9/11 Memorial Monument is een monument voor de slachtoffers van de aanslagen op het World Trade Center op 11 september 2001. Het monument is op 11 september 2011 geopend, 10 jaar na de aanslagen. Het monument bestaat uit twee vierkante watervallen en staat op de plek waar voorheen de Twin Towers stonden. Bijna 3.000 namen zijn rond de watervallen gegraveerd. U kunt het 9/11 Memorial Monument en het museum gratis bezoeken.

Tip 3: New York like a local
New York like a local is een tour waarbij u een wijk van New York ontdekt samen met een enthousiaste lokale inwoner. Uw gids laat u kennis maken met de wijk door bijvoorbeeld lokaal te eten. U zult grotendeels de wijk te voet ontdekken. U kunt aangeven welke wijk u graag wilt ontdekken bij het boeken van de excursie. Leuke wijken om te ontdekken met uw gids zijn Chinatown, SoHo, Little Italy en East Village.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel