Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Vliegticket > Mumbai
Vorige pagina

Vliegtickets Mumbai - Goedkope tickets Mumbai

Abu Dhabi - Capital Gate gebouw

Bent u van plan om naar Mumbai op vakantie te gaan? 333travel biedt de mogelijkheid om voordelige vliegtickets te boeken.

U krijgt op onze website een overzicht van de vluchten voor de door u gekozen bestemming. Op die manier kunt u de meest voordelige tickets vinden.

U vindt op onze website ook uitstekende mogelijkheden voor een hotel. U kunt uw tickets en het hotel eenvoudig online boeken.

Zoek en boek uw vliegtickets direct online bij ons.


  • Bij ons zijn de getoonde prijzen totaalprijzen voor de gehele boeking.
  • Volledig transparante prijzen en geen verborgen toeslagen.
  • Wij zijn al ruim 17 jaar de specialist in goedkope vliegtickets.
  • Eenvoudig, veilig en vertrouwd online boeken en betalen.
  • Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • Lid van het IATA, ANVR en SGR.

Zoek vliegtickets


Mumbai, het vroegere Bombay, is gelegen aan de westkust van India. Het financiële centrum van Mumbai kent veel tegenstrijdigheden zoals arm versus rijk, sloppenwijken versus wolkenkrabbers en islam versus hindoeïsme . De bevolking woont echter vreedzaam naast elkaar. In Mumbai wonen veel nationaliteiten, mede door de vele multinationals die gevestigd zijn in de stad. Mumbai is tevens het centrum van de Indiaanse filmindustrie, Bollywood.

De vele nationaliteiten ziet u terug in de diverse keuken van Mumbai. Ingrediënten die vaak in gerechten worden gebruikt zijn: granen, rijst, aardappelen, groenten en fruit. Door de verschillende godsdiensten in Mumbai wordt er relatief weinig vlees gegeten, een paradijs voor vegetariërs. Eten met de linkerhand wordt in Mumbai gezien als onrein, let er daarom op dat u met uw rechterhand eet. In Mumbai kunt u goed winkelen. In de Fashion Street vindt u vele stalletjes waar goedkope westerse modemerken worden verkocht. In de stalletjes kunt u de kleding alleen niet passen. Voor een unieke winkelervaring kunt u terecht in de bazaars zoals de Zavari Bazaar voor diamanten, zilveren en gouden juwelen.

Verder zijn er natuurlijk ook winkelcentra zoals Crossroads, Phoenix Mills en Atria. In de meeste bazaars en winkels is het normaal te onderhandelen over de prijs, zeker op de duurdere producten. Mumbai heeft een moessonklimaat. In het moessonseizoen van midden juni tot de derde week van september kan er veel regen vallen, met overstromingen als gevolg. De temperaturen in de zomer zijn erg hoog. De beste periode om af te reizen naar Mumbai is daarom de winter, van november tot februari. In de winter is het in Mumbai 4,5 uur later dan in Nederland, in de zomertijd is het tijdsverschil 3,5 uur.

Bezienswaardigheden in Mumbai

Gateway of India
Het symbool van Mumbai is toch wel de Gateway of India. In 1911 is de 26 meter hoge triomfboog gebouwd om Koning George V en Koningin Mary welkom te heten. De aan het water gelegen triomfboog is gebouwd in een Indo-Saraceense bouwstijl. Bij de Gateway of India is het een gezellige drukte.

Dhobi Ghats
De Dhobi Ghats zijn wasplaatsen waar zowel mannen als vrouwen de was doen. De Dhobi’s halen de vuile was op, wassen deze bij de Dhobi Ghats en brengen deze daarna weer opgevouwen en gestreken terug. Veel gezinnen en hotels maken gebruik van de Dhobi’s omdat het goedkoper is dan een wasmachine. Een bijzondere ervaring is om de Dhobi’s in grote getalen aan het werk te zien.

Marine Drive
De Marine Drive is een 3 kilometer lange boulevard gelegen in South Mumbai. Aan het einde van de boulevard vindt u het bekende strand, Chowpatty Beach. Langs de boulevard staan vele luxe huizen en lekkere restaurants. ’s Avonds kunt u aan de boulevard heerlijk eten en uitwaaien.

Mumbai tips

Tip 1: Crawford Market
De Crawford Market is een bekende overdekte markt gelegen in het Zuid-Mumbai. De markt is vernoemd naar de eerste heerser van de stad, Arthur Crawford. U kunt er groente, fruit, specerijen, vlees, kaas, chocolade en vele andere producten kopen. De markt is een kleurrijk en geurrijk spektakel.

Tip 2: Boottocht naar Elephanta Island
Per boot vaart u langs talloze eilandjes naar het Elephanta Island. Na 1 uur komt u aan op het eiland waar u de grotten kunt bezoeken. In de 17e eeuw zijn de grotten ontdekt door Portugezen, waarschijnlijk stammen deze uit de 7e eeuw voor Christus. De grotten verbergen de prachtige beelden die in de grot te bewonderen zijn.

Tip 3: Stadstour Mumbai
De hoogtepunten van de stad Mumbai ontdek u in een halve dag met een afwisselende tour. U bezoekt de Gateway of India (de Poort van India) en de Jain Tempel. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Dhobi Ghats, bekend vanwege de traditionele wasmannen en aan de Marine Drive. Ten slotte brengt u een bezoek aan het Ghandi Museum en the Hanging Gardens. The Hanging Gardens zijn gelegen op een berg, waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over de stad Mumbai.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel