Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Vliegticket > Johannesburg
Vorige pagina

Vliegtickets Johannesburg Goedkope ticket Johannesburg

Abu Dhabi - Capital Gate gebouw

Bent u van plan om naar Johannesburg op vakantie te gaan? 333travel biedt de mogelijkheid om voordelige vliegtickets te boeken.

U krijgt op onze website een overzicht van de vluchten voor de door u gekozen bestemming. Op die manier kunt u de meest voordelige tickets vinden.

Zoek en boek uw vliegtickets direct online bij ons.


  • Bij ons zijn de getoonde prijzen totaalprijzen voor de gehele boeking.
  • Volledig transparante prijzen en geen verborgen toeslagen.
  • Wij zijn al ruim 17 jaar de specialist in goedkope vliegtickets.
  • Eenvoudig, veilig en vertrouwd online boeken en betalen.
  • Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • Lid van het IATA, ANVR en SGR.

Zoek vliegtickets


Johannesburg is het goudcentrum van de wereld gelegen in het noordoosten van Zuid-Afrika. In 1886 is Johannesburg gesticht toen er goud gevonden werd. Tegenwoordig is Johannesburg het industriële en financiële centrum van Zuid-Afrika. Johannesburg is een stad van tegenstrijdigheden, u vindt de eerste wereld en de derde wereld naast elkaar.

In Johannesburg kunt u heerlijk eten en zijn er vele eetgelegenheden te vinden. Sushi en Italiaans kunt u eten in Nordwood bij Grant Avenue. Wilt u graag eten in een internationaal toprestaurant, dan kunt u terecht in de wijk Sandton. Modebewuste shoppers kunnen tevens goed winkelen in de wijk Sandton. Indiase stoffen kunt u kopen in Fordsburg bij Oriental Plaza, inheemse schilderijen en sieraden in Parkwood en Afrikaans handwerk in Rosebank. Johannesburg heeft een subtropisch hooglandklimaat.

De zomers (onze winters) in Johannesburg zijn erg nat. De beste periode om af te reizen naar Johannesburg is april, mei, september en oktober. In onze zomerperiode is er geen tijdsverschil met Johannesburg, in onze winterperiode is het in Johannesburg 1 uur later.

Bezienswaardigheden in Johannesburg

Apartheidsmuseum
In 2001 is het apartheidsmuseum geopend. Het museum over de rassenscheiding brengt niet alleen informatie maar laat u ook voelen hoe het vroeger was. Vanaf het moment dat u het ticket koopt voelt u direct hoe het tientallen jaren geleden was. Uw toegangskaart is namelijk White of Non-White, beiden hebben een eigen ingang. Het museum laat ook zien dat de apartheid overwonnen is door in de laatste ruim de grondwet van Zuid-Afrika te laten zien.

Gold Reef City
Gold Reef City is een pretpark met achtbananen, een reuzenrad en vele andere activiteiten. Naast het pretpark is er ook een nagebouwd mijnwerkstadje in het park. In het mijnwerkstadje krijgt u een indruk van Johannesburg aan het eind van de 19e eeuw. Tijdens een rondleiding kunt u afdalen in de mijn tot 226 meter, de mijnwerkers gingen tot wel 3500 meter diep. Het park is geopend van 9.30 uur tot 17.00 uur met uitzondering van maandag.

Sterkfontein Grotten
Ten noordoosten van Johannesburg zijn de kalksteen grotten. In de grotten zijn de overblijfselen gevonden van vroegere hominiden. De overblijfselen zijn tussen de 1,8 miljoen en 3 miljoen jaar oud. De opgravingen begonnen aan het eind van de 19e eeuw. Tegenwoordig worden er nog steeds opgravingen gedaan. Er worden rondleidingen gegeven door de grotten, tevens is er een museum bij de grotten. De grotten zijn geopend van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Johannesburg tips:

Tip 1: Soweto
Soweto (South Western Townships) is de grootste township van Afrika in Johannesburg. In Soweto wonen 1 miljoen tot 3 miljoen mensen in verschillende wijken. Armoede, open rioleringen en krotten zijn er in vele wijken terwijl in andere wijken prachtige herenhuizen staan met een zwembad. U kunt de township bezoeken met een excursie. De gids geeft dan uitleg over het ontstaan van Soweto en het dagelijks leven in de township. U kunt bijvoorbeeld een fietstour met een gids maken door Soweto.

Tip 2: Kromdraaigoudmijn bezoeken
De kromdraaigoudmijn is op 20 minuten rijden vanaf het centrum van Johannesburg gelegen. De kromdraaigoudmijn was de eerste goudmijn in de omgeving van Johannesburg. U kunt een rondleiding krijgen door de goudmijn waarbij u een goed beeld krijgt van het destijds zware en gevaarlijke werk.

Tip 3: Mai Mai Market
De Mai Mai Market is de oudste markt van Johannesburg. In de stalletjes wordt op traditionele wijze genezen. De traditionele dokters gebruiken kruiden, brouwsels, amuletten of gebeden om de patiënten te genezen. Naast traditionele geneeswijzen kunt u op de markt Zulukleding kopen. Vaak zijn er spontane dansvoorstellingen op de markt. De markt is niet alleen een handelsplaats, er wonen ook 600 families.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel