Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Vliegticket > Chicago
Vorige pagina

Vliegtickets Chicago - Goedkope tickets Chicago

Abu Dhabi - Capital Gate gebouw

Bent u van plan om naar Chicago op vakantie te gaan? 333travel biedt de mogelijkheid om voordelige vliegtickets te boeken.

U krijgt op onze website een overzicht van de vluchten voor de door u gekozen bestemming. Op die manier kunt u de meest voordelige tickets vinden.

U vindt op onze website ook uitstekende mogelijkheden voor een hotel. U kunt uw tickets en het hotel eenvoudig online boeken.

Zoek en boek uw vliegtickets direct online bij ons.


  • Bij ons zijn de getoonde prijzen totaalprijzen voor de gehele boeking.
  • Volledig transparante prijzen en geen verborgen toeslagen.
  • Wij zijn al ruim 17 jaar de specialist in goedkope vliegtickets.
  • Eenvoudig, veilig en vertrouwd online boeken en betalen.
  • Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • Lid van het IATA, ANVR en SGR.

Zoek vliegtickets


Chicago is na New York en Los Angeles de grootste stad van de Verenigde Staten, gelegen in de staat Illinois. De metropool is voor veel reizigers het startpunt van hun vakantie in Amerika. Chicago is een groeiende stad en biedt voor ieder wat wils. Wanneer u van architectuur, kunst, muziek, shoppen of heerlijke eten houdt, bent u in Chicago aan het goede adres.

De bijnaam van Chicago is ‘Windy City’ omdat het er vaak hard waait. Chicago heeft een gematigd continentaal klimaat. De zomers zijn vaak warm en vochtig, de winters zijn koud. De beste reistijd om naar Chicago af te reizen is het voorjaar of het najaar. In Chicago is het 7 uur vroeger dan in Nederland. Wanneer u uiteten wilt in Chicago heeft u een ruime keuze aan eetgelegenheden. Door de vele culturen die Chicago rijk is, heeft elke buurt zijn eigen specialiteit. Specialiteiten van Chicago zijn bijvoorbeeld de Chicago-style pizza en de Chicago Hot Dog.

In Chicago kunt u ook goed winkelen. Magnificent Mile is het grootste winkelgebied waar ruim 500 winkels gevestigd zijn. Rond Lincoln Park in North Side vindt u veel boetiekjes, schoenenwinkels en schoonheidswinkels. Het nachtleven van Chicago is de moeite waard om te ontdekken. Chicago heeft na San Francisco het meeste aantal bars per inwoner in Amerika.

Bezienswaardigheden in Chicago

Art Institute of Chicago
Het Art Institute of Chicago is het bekendste museum van Chicago. Het kunstmuseum is voornamelijk bekend om de impressionistische en Amerikaanse kunstwerken. Werken van Renoir, Cézanne, Van Gogh, Andy Warhol, Grant Hood, Edward Hoppe, Picasso, Matisse en Magritte zijn te bewonderen in het museum.

Grant Park
Het grote stadspark van 89 hectare groot is gelegen tussen het zakencentrum en het Michiganmeer. In 1844 is het stuk grond officieel erkend als park. De bezienswaardigheden Buckingham Fountain en het Art Institute of Chicago zijn in het Grant Park gelegen. Veel evenementen vinden plaats in het park.

Shedd Aquarium
In 1930 opende het Shedd Aquarium zijn deuren. Lange tijd was het aquarium het grootste binnen aquarium ter wereld met 25.000 vissen. Momenteel is het aquarium het drukst bezochte aquarium in Amerika. Het aquarium is opgedeeld in 5 groepen: het Oceanarium, de Amazone, het wilde rif, Waters ter wereld en het Caribische rif.

Chicago tips

Tip 1: Bike and Roll Chicago
Wanneer u per fiets of segway de stad wilt ontdekken kunt u terecht bij Bike and Roll Chicago. U rijdt langs veel bezienswaardigheden en komt op plekken waar u normaal gesproken niet zou komen. De gidsen vertellen uitgebreid over de geschiedenis, cultuur etc. van Chicago.

Tip 2: Chicago Cultural Center
In 1897 is het Chicago Cultural Center gebouwd. De stadsbibliotheek vestigde zich in eerste instantie in het gebouw. Later werd het omgebouwd tot het huidige kunst- en cultuurcentrum. In het Chicago Cultural Center zijn vaak tentoonstellingen, lezingen en concerten. De toegang is gratis.

Tip 3: Lake Michigan
In het noorden van Amerika liggen 5 grote meren, Lake Michigan is één van die meren. Het zuidwesten van Chicago is aan het meer gelegen. Er zijn diverse stranden waar u kunt zonnen. Het mooiste strand vindt u in de wijk Far North Side. Heerlijk om op een zonnige dag aan het water te liggen en te genieten van het uitzicht.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel