Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Vliegticket > Buenos Aires
Vorige pagina

Buenos Aires Vliegtickets Goedkope tickets

Abu Dhabi - Capital Gate gebouw

Bent u van plan om naar Buenos Aires op vakantie te gaan? 333travel biedt de mogelijkheid om voordelige vliegtickets te boeken.

U krijgt op onze website een overzicht van de vluchten voor de door u gekozen bestemming. Op die manier kunt u de meest voordelige tickets vinden.

Zoek en boek uw vliegtickets direct online bij ons.


  • Bij ons zijn de getoonde prijzen totaalprijzen voor de gehele boeking.
  • Volledig transparante prijzen en geen verborgen toeslagen.
  • Wij zijn al ruim 17 jaar de specialist in goedkope vliegtickets.
  • Eenvoudig, veilig en vertrouwd online boeken en betalen.
  • Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • Lid van het IATA, ANVR en SGR.

Zoek vliegtickets


Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië gelegen in de gelijknamige deelstaat. Buenos Aires is de stad van de Tango en het economische middelpunt van Argentinië. In de stad woont 38% van de Argentijnse bevolking. Buenos Aires is gebouwd aan de hand van de stadsplattegrond van Parijs. Buenos Aires wordt daarom ook wel “het Parijs van Zuid-Amerika” genoemd.

Veel immigranten uit Europa hebben zich gevestigd in Buenos Aires. De Europese invloeden zijn terug te zien in onder andere de architectuur. De Europese invloeden zijn ook terug te zien in de Argentijnse keuken. Pizza en pasta bijvoorbeeld zijn niet meer weg te denken uit de Argentijnse keuken. In Buenos Aires bestaat de keuken voornamelijk uit vlees, salades en zoetwaren. Wanneer u graag een Italiaans, Spaans, Frans, Chinees of Japans gerecht wilt eten, kunt u terecht in één van de vele andere restaurants. De Argentijnen eten voor Nederlandse begrippen erg laat, vanaf 21.00 uur. Rond middernacht zitten veel restaurants nog vol.

Het uitgaansleven van Buenos Aires is zeker de moeite waard op een kijkje te nemen, de stad leeft namelijk overdag en ’s nachts. De winkelmogelijkheden van Buenos Aires zijn bekend in geheel Zuid-Amerika. Het leer is in Buenos Aires van goede kwaliteit en betaalbaar. Recoleta is een van de bekendste winkelstraten van de stad. In het weekend vindt er een ambachtelijke markt plaats en zijn er optredens van staartmuziekkanten. Buenos Aires heeft een subtropisch klimaat. Buenos Aires bevindt zich op het zuidelijk halfrond, de jaargetijden zijn daarom omgedraaid vergeleken met Nederland.

De beste periode om naar Buenos Aires af te reizen is van oktober tot maart. De temperatuur is dan over het algemeen heerlijk. Het tijdsverschil met Buenos Aires is in de zomer -5 uur, in de winter is het 4 uur vroeger dan in Nederland.

Bezienswaardigheden in Buenos Aires

Casa Rosada
Het Roze Huis is de Nederlandse vertaling van Casa Rosada. Het in 1894 gebouwde paleis was belangrijk bij diverse Argentijnse gebeurtenissen in de geschiedenis zoals de presidentsvrouw Evita Perón die de Argentijnse arbeiders toesprak. Tegenwoordig is het paleis het werkpaleis van de Argentijnse president en een museum waar veel bezittingen van de Argentijnse president te bewonderen zijn. Elke 2 uur kunt u de wisseling van de wacht bijwonen.

Playa de Mayo
Eén van de mooiste pleinen ter wereld is het Playa de Mayo. In 1810 werd de onafhankelijkheid van Spanje uitgeroepen op het Playa de Mayo. Op het plein staan palmen, tuinen, een standbeeld en historische gebouwen uit het koloniale tijdperk. Playa de Mayo is het hoogtepunt van de binnenstad.

Caminito
Het openluchtmuseum is gelegen aan een schuin lopende straat in de wijk La Boca. In de straat ziet u de conventillo’s, goedkope huisvesting waar vroeger veel immigranten woonden. In het openluchtmuseum zijn beelden, kunstwerken, handwerken, gravurers en foto’s te bewonderen. Tangodansers en zangers treden regelmatig op in het museum. Caminito kunt u het beste bezoeken in het weekend of gedurende het Festival Internacional del Tango.

Buenos Aires tips

Tip 1: Tango workshop
Buenos Aires is de stad bij uitstek om de tango te leren. De tango is ontstaan in de conventillo’s, goedkope huizen waar immigranten samenwoonden. U kunt een tango les nemen op verschillende niveaus, van beginner tot gevorderden. U heeft de keuze uit een groeps les of privéles.

Tip 2: Theatro Colón
In 1908 is het prachtige Theatro Colón geopend. Het theater is gebouwd in de bouwstijl die aansluit bij de Italiaanse Renaissance. Het theater is een van de belangrijkste operahuizen ter wereld. In het theater kunnen 2500 bezoekers genieten van klassieke kunst die wordt opgevoerd. Wanneer u een concert wilt bezoeken dient u vooraf kaarten te reserveren. Teven is het mogelijk een rondleiding te krijgen door het theater.

Tip 3: Café Tortoni
Café Tortoni is een historisch café. Sinds 1858 is het café een verzamelplaats voor belangrijke Argentijnse kunstenaars, politici en intellectuelen. Het café is ingericht met houten meubels, glas-in-lood en bronzen versieringen. Wanneer u graag iets wilt drinken met een kleine hap, is het Tortoni Café een aanrader.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel