Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Vliegticket > Abu Dhabi
Vorige pagina

Vliegtickets Abu Dhabi - Goedkope tickets Abu Dhabi

Abu Dhabi - Capital Gate gebouw

Bent u van plan om naar Abu Dhabi op vakantie te gaan? 333travel biedt de mogelijkheid om voordelige vliegtickets te boeken.

U krijgt op onze website een overzicht van de vluchten voor de door u gekozen bestemming. Op die manier kunt u de meest voordelige tickets vinden.

U vindt op onze website ook uitstekende mogelijkheden voor een hotel in Abu Dhabi. U kunt uw tickets en het hotel eenvoudig online boeken bij 333travel.

Zoek en boek uw vliegtickets direct online bij ons.


  • Bij ons zijn de getoonde prijzen totaalprijzen voor de gehele boeking.
  • Volledig transparante prijzen en geen verborgen toeslagen.
  • Wij zijn al ruim 17 jaar de specialist in goedkope vliegtickets.
  • Eenvoudig, veilig en vertrouwd online boeken en betalen.
  • Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • Lid van het IATA, ANVR en SGR.

Zoek vliegtickets


Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten gelegen aan de Perzische Golf. Abu Dhabi is uitgegroeid tot een welvarende stad door de olie-opbrengsten. De olie-opbrengsten waren eerst een grote inkomstenbron. Tegenwoordig richt de stad zich steeds meer op het toerisme en de handel, net zoals Dubai.

In tegenstelling tot Dubai is Abu Dhabi wat conservatiever, op straat is het tijdens het gebed in Abu Dhabi bijvoorbeeld veel rustiger. Wanneer u afreist naar Abu Dhabi zal u zich ervan bewust moeten zijn dat de bevolking anders met elkaar omgaat dan in Nederland. Het is belangrijk dat u de normen en waarden van de andere cultuur accepteert en u zich eraan houdt. Winkelen is in Abu Dhabi één van de belangrijkste vrijetijdsbestedingen.

In de Abu Dhabi Mall en de Marina Mall kunt u urenlang shoppen. Wanneer u opzoek bent naar een Arabische soek kunt u beter de Malls vermijden en in de lokale winkels rondkijken. De keuken van Abu Dhabi heeft veel Indiase invloeden. Veel gegeten producten zijn dadels, zeevruchten, geitenvlees, lamsvlees en rijst. U krijgt bij elke maaltijd een plat brood geserveerd. Wanneer u liever eet in een andere keuken is dit mogelijk in één van de vele andere restaurants. Veel internationale keukens zijn gevestigd in de hotels. In de hotels zijn ook de uitgaansgelegenheden te vinden.

De uitgaansgelegenheden vindt u in de hotels omdat daar wel alcohol geschonken mag worden, daar zijn immers de internationale toeristen. Abu Dhabi heeft een woestijnklimaat met warme winters en hete zomers. De beste tijd om naar Abu Dhabi af te reizen is december tot april. Het tijdsverschil met Nederland is in de winter 3 uur later, in de zomer 2 uur later.

Bezienswaardigheden in Abu Dhabi

Sjeik Zayed Moskee
De Sjeik Zayed Moskee is de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten. In de moskee kunnen 40.000 moskeegangers plaats nemen. De moskee met Arabische, Mongoolse en Moorse invloeden is geopend in 2007. U kunt de moskee dagelijks bezoeken van 9.00 uur tot 22.00 uur, met uitzondering van vrijdagochtend.

Yas Marina Circuit
Het Formule-1 circuit Yas Marina Circuit is gelegen op het Yas Island. Deels over het circuit heen gebouwd is het Yas Viceroy Hotel en naast het circuit is een luxe jachthaven. Wanneer u het circuit gaat bezoeken kunt u het beste gratis parkeren bij het Yas Viceroy Hotel. U kunt bij het restaurant van het hotel heerlijk wat eten met uitzicht op het circuit met 20 bochten. Het is een bijzondere ervaring om te lunchen met op de achtergrond het geluid van racewagens.

Emirates Palace
Abu Dhabi wilde net zoals Dubai graag een zevensterrenhotel hebben. In 2005 heeft het luxe Emirates Palace haar deuren geopend. Het hotel is in de Arabische stijl gebouwd en beschikt over 302 kamers en 92 suites. Wanneer u niet in het hotel overnacht kunt u gerust een bezoek brengen aan het schitterende hotel. Vlak na de zonsondergang is het hotel op zijn mooist, met de omhoog spuitende fonteinen.

Abu Dhabi tips

Tip 1: Abu Dhabi Heritage Village
Wanneer u meer wilt weten over de geschiedenis van Abu Dhabi is de Abu Dhabi Heritage Village een aanrader. In de gestructureerde oasewoning vindt u allerlei voorwerpen die met het vroegere leven in Abu Dhabi te maken hebben. U kunt een workshop bijwonen en zien hoe ambachtslieden potten maken, glas blazen en meer.

Tip 2: Wandelboulevard Corniche
De gerenoveerde wandelboulevard Corniche loopt langs de kust en het strand van Abu Dhabi. De lokale bevolking ontmoet elkaar vaak ’s avonds op de boulevard. Als buitenstaander kunt u gerust een mooie wandeling maken over de boulevard en genieten van het prachtige uitzicht.

Tip 3: Zandsafari in Abu Dhabi
U kunt in Abu Dhabi net zoals in Dubai een zandsafari maken door de zandduinen. Wanneer u de drukte van de stad even wilt ontvluchten, is deze avontuurlijke tour een aanrader. Per auto gaat u de zandduinen in, geniet u ’s avonds van een barbecue en ziet u misschien wel een vallende ster.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel