Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Zuid afrika > Walvissen in hermanus > Dag tot dag

Tour: Walvissen in Hermanus (T-ZA-7511)

3-daagse tour Zuid-Afrika

Dag 1: Aankomst Hermanus
Vanuit Kaapstad, Stellenbosch, Montagu of Tuinroute is Hermanus binnen 1,5 uur te bereiken.
Hermanus is tijdens het walvissenseizoen (juni – december) dé plek om walvissen te spotten. Deze indrukwekkende dieren gebruiken de kust van Hermanus namelijk als locatie om hun paringsritueel uit te voeren. De Southern Right Whale komt het meest voor maar de Brydes en Humpback Whale worden ook regelmatig gezien.

Als u op de boulevard van Hermanus staat is de kans groot dat u de walvissen ziet zwemmen, hun adem uit hun luchtgat ziet blazen of zelfs uit het water ziet springen! Langs de kust loopt ook het Hermanus Cliff Path . Dit pad is uitgeroepen tot natuurreservaat en biedt een panoramisch uitzicht op de zee en bergen. Hier kunt u helemaal goed de walvissen spotten, maar er zijn ook regelmatig dolfijnen te zien. Naast de walvissen is Hermanus het ook zeker waard om een bezoek aan te brengen. Het dorpje biedt zijn bezoekers een adembenemende omgeving met uitzicht op de zee, boetiekjes, artistieke winkeltjes en een enorme keus aan goede restaurantjes.

Meer op zoek naar wat sportieve activiteiten? U kunt er goed kajakken, zwemmen met haaien (in veilige kooien), tandem paragliding, duiken, zeilen en paardrijden. Er zijn diverse kilometerslange, brede stranden waar u prima kunt zwemmen en wandelen. U heeft 2 overnachten in een sfeervolle en goedverzorgd bed & breakfast in het centrum van Hermanus.

Dag 2: Boottocht Hermanus
Na een goed ontbijt in uw guesthouse bent u gereed voor een onvergetelijke 2 uur durende walvissen tocht per boot. De boottocht vertrek vanuit de new Harbour in Hermanus. Met een beetje geluk ziet u de zee giganten close up naast de boot! Dus hou de camera in de hand! (Deze tocht is seizoensgebonden van juni t/m december).

In de periode januari t/m mei maakt u een Eco Marine boottocht. Tijdens de tocht maakt u grote kans om dolfijnen, zeehonden, haaien en met een beetje geluk ook een walvis te spotten.

Dag 3: Vertrek uit Hermanus
Na een goed verzorgd ontbijt reist u weer verder naar uw volgende bestemming.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel