Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Zuid afrika > Van kaapstad tot kalahari woestijn > Dag tot dag
Vorige pagina

€645,-

per persoon vanaf

Tour: Van Kaapstad tot Kalahari Woestijn

(T-ZA-7539)

10-daagse tour Zuid-Afrika

Dag 1: Kaapstad – - Paternoster (circa. 190 km)
Vanuit Kaapstad neem je de N7 die helemaal naar Namibië leidt. Onderweg zie je regelmatig leuke ‘padstallen’ een soort kruising van een café en een winkeltje. Deze zijn perfect om te stoppen voor koffie of lunch.

Na 120 km bereik je de West Coast National Park. Het gebied bestaat uit 31.000 hectare wetlands en omsluit de lagune van Langebaan. Het is de natuurlijke habitat van vele vogel soorten, zoals wadvogels en kolonies broedende zeevogels. Van augustus t/m oktober zijn de eindeloze velden met kleurige wilde bloemen een uniek gezicht. De zeehonden kun je heerlijk zien zonnebaden op de rotsen. Het park is ook beroemd, omdat hier de ‘voetstap van Eva’, de oudste menselijke voetafdruk, is gevonden. Het is optioneel of je dit nationale park wilt bezoeken.

Je overnacht in een leuk bed & breakfast in Paternoster. Een sprookjesachtig vissersdorp, met een prachtig strand. Hier kun je eindeloos wandelen, schelpen zoeken en overheerlijk eten in een van de paar strandtentjes. Met een beetje geluk kun je vanaf het strand dolfijnen en zelfs walvissen in de baai zien springen.

Dag 2: Paternoster – Clan William (Cederbergen)(circa 200 km)
Dan zet je koers naar de Cederbergen. Steile en ruige bergen, watervallen, grotten en vreemde zandsteenformaties vormen het decor. In deze regio is het prachtig wandelen. Maak bijvoorbeeld een wandeltocht naar de rotstekeningen van de oorspronkelijke bewoners van het gebied, de San. Sommige van deze rotstekeningen zijn meer dan 10.000 jaar oud.

Er worden regelmatig ook wilde dieren in Cederberg gespot waaronder de klipspringers, grijze reebokken en bavianen. In de Cederberg lopen ook luipaarden rond, maar door hun schuwe karakter niet eenvoudig te spotten. In het voorjaar (onze herfst) verandert het droge en woeste landschap in één grote bloemenzee van fynbos dat in bloei staat. Je overnacht in het slaperige plaatsje Clan William in een liefelijk guesthouse. Clan William is ook het centrum van de rooibos thee. Deze plant groeit alleen in de Cederberg regio.

Dag 3: Clan William (Cederbergen)
Vrije dag om te genieten van de omgeving. Je kunt ook een rondleiding nemen in de rooibos fabriek.

Dag 4: Clan William – Springbok (circa 350 km)
Vandaag rijd je verder in noordelijke richting naar Springbok. De hoofdstad van Namaqualand, het lege en onherbergzame gebied in het noordwesten van Zuid-Afrika. Je voelt letterlijk dat de Kalahari woestijn nadert. Springbok zelf ligt in een vallei en is meer een dorp dan een stadje. Springbok leeft van toerisme en kopermijnbouw. Ook dit droge woestijngebied verandert één keer per jaar (eind augustus, begin september) in een kleurrijke oceaan van miljoenen wilde bloemen. Spectaculair!

Dag 5: Springbok -Augrabies Falls National Park (circa 300 km)
Het Augrabies Falls National Park ligt in het noordwesten van Zuid Afrika, vlakbij de grens met Namibië. Het zijn de op zes na grootste watervallen ter wereld. Hier valt de Orange River op spectaculaire wijze 56 meter naar beneden. Door de Khoi bevolking worden de watervallen heel toepasselijk, "de plaats van het grote lawaai "genoemd.

Maar ook het omliggende natuurgebied is schitterend. Het lijkt net of je je in een maandlandschap met kraters bevind. De prachtige kokerbomen en de wilde dieren zoals klipdasjes, hagedissen, antilopen en visarenden maken deze surrealistische plek uniek.

Dag 6: Augrabies Falls National Park
Een vrije dag om te genieten van de watervallen en de wonderlijke omgeving. Het is ook een fantastische plek om te raften of te kanoën in de ontzagwekkende kloof van de Oranje rivier. Je kunt ook mooie wandeltochten maken rondom te watervallen.

Dag 7: Augrabies Falls National Park - Kgalagadi Transfrontier Park (circa. 370 km)
Op de grens met Botswana ligt het bijzondere Kgalagadi Transfrontier Park. Rode zandduinen en droge rivierbeddingen van de Nossob en Auob rivieren bepalen het landschap van deze immens grote woestijn. Ondanks de droogte is het de natuurlijke habitat van grote kuddes blauwe wildebeesten, springbokken, gemsbokken en roofvogels, maar ook luipaarden en de koning van het dierenrijk de leeuw! Deze leeuwen zijn groot en worden gekenmerkt door hun zwarte manen. Vanuit je lodge kun je op eigen gelegenheid het park bezichtigen, maar ook een game drive vanuit de lodge reserveren.

Dag 8: Kgalagadi Transfrontier Park
De dag is ter vrije besteding om game drives te maken of kennis te maken met de lokale Khomani San bevolking. Zij leven nog volgens eeuwen oude tradities. Met veel enthousiasme tonen ze hun overlevingskunsten in deze enorme woestijn.

Dag 9: Kgalagadi Transfrontier Park - Upington (circa. 275 km)
Na de laatste ochtendsafari en het ontbijt is het tijd om de Kalahari achter je te laten. Je rijdt op je gemak naar Upington, waar je de rest van de middag ter vrije besteding hebt. Het stadje is gelegen aan de oever van de Oranjerivier en wordt ook wel de warmste stad van Zuid-Afrika genoemd. Ondanks de warmte staat de regio bekend om de uitstekende kwaliteit rozijnen, druiven en wijnen!

Dag 10: Upington – einde tour
Na het ontbijt eindigt je tour. Je kunt vanuit Upington vliegen naar Johannesburg of terug naar Kaapstad, maar bijvoorbeeld ook naar Bloemfontein, waarbij je de Drakensbergen en Lesotho kunt bezoeken.


De Augrabies Falls bij schemering

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel