Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Tour: High Tea in de Township Khayelitsha (T-ZA-7524)

Halve dag tour Zuid-Afrika

Leuke pluspunten om te weten

  • Pure ontmoeting met de inwoners van de township
  • Ontdek de kracht en positiviteit in Khayelitsha
Khayelitsha is de grootste township van de Kaapse Vlakte en ligt 30 km ten oosten van Kaapstad. Het aantal inwoners wordt geschat op 2.2 miljoen. Khayelitsha betekent 'nieuw thuis' in het Xhosa.

Khayelitsha strekt zich uit tot aan de kust en is omgeven door zandduinen. Er zijn er die geloven dat dit bewust gedaan is door de apartheidsplanners om politieke onlusten te onderdrukken. Volgens dit model heeft Khayelitsha slechts drie uitgangen en was dus eenvoudig af te sluiten in tijden van onlusten.

De situatie in Khayelitsha is de laatste jaren verbeterd. Er zijn vele bouwprojecten waarin hutjes van golfplaat en hout worden vervangen door stenen woningen. Tevens wordt er hard gewerkt aan stromend water en de elektriciteitsvoorziening. Daarnaast zijn er projecten die tot doel hebben om werkgelegenheid voor de bewoners te creëren, bijvoorbeeld door vrouwen te leren hoe ze souvenirs kunnen maken van kralen of een restaurantje beginnen.

Tijdens deze tour krijgt u een unieke kennismaking met de inwoners van het township en hun dagelijkse leven. U krijgt een enthousiaste rondleiding van uw gids die zelf ook woonachtig is in Khayelitsha. U ontmoet jonge ondernemers die met weinig middelen, maar met veel creativiteit een positieve toekomst tegemoet willen gaan.

Uw tour begint vanaf het station in Kaapstad, daar ontmoet u uw gids en reist u net als de lokale bevolking per trein naar Khayelitsha. Vanaf de hoogste heuvel in Khayelitsha heeft u een uitzichtpunt over het immens grote township, waar u een kopje thee drinkt. Vervolgens wandelt u met de gids door de township en ervaar de positieve energie en de hartelijkheid van de lokale bevolking.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel