Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€1554,-

per persoon vanaf

Tour: De Diamanten van Namibie en Zuid-Afrika

(T-ZA-7542)

18-daagse Individuele rondreis Zuid-Afrika

Dag 1: Aankomst Windhoek
Bij aankomst op de luchthaven wacht onze vertegenwoordiging u op en ontvangt u de routebeschrijving. Transfer naar uw accommodatie in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. De rest van de dag ter vrij besteding. De stad heeft kenmerkende gebouwen in Duits-koloniale stijl. U kunt op uw gemak wat rondlopen en de sfeer van deze grootste stad van Namibië proeven.

Dag 2: Windhoek – Waterberg (circa 295 km)
Na het ontbijt neemt u uw huurauto in ontvangst. Vervolgens vertrekt u richting het Waterberg Plateau National Park. Een opmerkelijk gebied, want de omgeving is redelijk vlak en dit plateau stijgt er met ongeveer 200 meter hoog bovenuit. Bij aankomst kunt u een prachtige wandeling maken naar het plateau. De stilte is oorverdovend en het uitzicht schitterend. Maar het mooiste moment van de dag komt bij zonsondergang. Dan kleurt de berg in alle kleuren van de regenboog! Overnachting in een sfeervolle lodge.

Dag 3: Waterberg - Etosha (circa 275 km)
Vandaag rijdt u verder naar Etosha National Park, één van de grootste wildparken van Afrika. Het heeft een oppervlakte dat gelijk is aan 2/3 van Nederland. De naam Etosha betekend heel toepasselijk de 'plaats van droog water’ en wordt ontleend aan een gelijknamige zoutpan van 5000 km2. Deze zoutpan staat in verbinding met rivieren, maar ondanks dat krijgt het gebied hiervan nauwelijks water. Als er water in de pan staat, wordt dat veroorzaakt door regen. In de namiddag staat uw game drive met een ranger al geboekt.

De lijst met dieren in Etosha is lang. Denk aan olifanten, leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, neushoorns, zebra’s, giraffen, gnoes, springbokken en nog vele andere dieren. Bijzondere soorten, die alleen in Etosha voorkomen, zijn de Damara dikdik (een heel klein antiloopje) en de ‘blackfaced’ impala. Ook bevinden zich in het park circa 300 zwarte neushoorns, ongeveer 10 procent van de wereldpopulatie. U overnacht op de rand van het Etosha National Park voor 2 nachten.

Dag 4: Etosha
Een hele dag om van Etosha te genieten. U mag ook zelf met uw huurauto door het park rijden. Maar ook vandaag hebben wij voor u een game drive geboekt vanuit uw accommodatie, daar de ranger u naar de beste plekjes kunt brengen, waarbij u het mooiste van Etosha te zien krijgt.

Dag 5: Etosha – Damaraland/ Twijfelfontein (circa 316 km)
De reis gaat weer verder en brengt u naar een uniek stukje natuur van Namibië. Bezoek bij aankomst het interessante Damara Living Museum (optioneel), waar u wordt geïnformeerd over de cultuur van de Damara. In deze regio is het goed mogelijk dat u woestijnolifanten ziet. Deze zijn kleiner van formaat en hebben zich volledig aangepast aan de barre omstandigheden in de woestijn. Overnachting in Twijfelfontein.

U kunt er optioneel voor kiezen een extra overnachting toe te voegen aan uw reis in Opuwo. U kunt hier van de Himba-dorpjes bezoeken om de levenswijze van deze stam te zien. De Himba-vrouwen smeren zich in met rode klei en zijn daardoor gemakkelijk te onderscheiden van andere Afrikaanse stammen zoals de Herero en de Tjimba.

Dag 6: Damaraland- Swakopmund (circa 375 km)
Na het ontbijt vertrekt u naar de kust. Er zijn verschillende wegen naar Swakopmund, maar de kortste is via Uis. Bij aankomst in Swakopmund zijn de Duitse invloeden uit een koloniale tijden goed zichtbaar. Zo kunt u in een van de plaatselijke konditoreien genieten van een kopje” Koeffie met Apfelstrudel”. U heeft 2 overnachtingen in Swakopmund.

Dag 7: Swakopmund
Vandaag heb je de gelegenheid om het stadje te verkennen met zijn sierlijke architectuur van oude koloniale huizen, gebouwen en kerk. U treft er ook allerlei gezellige restaurantjes, bars en winkeltjes.

U kunt een mooie boottocht maken waarbij u dolfijnen en zeehonden kunt spotten, of kies voor een bezoek aan de aangrenzende woestijn en laat u verrassen door het bijzondere kleine leven dat zich in de zandduinen afspeelt tijdens de Living Desert excursie. Of wat dacht u van een 'scenic flight' over de Skeleton Coast? Een onherbergzaam gebied dat zich uitstrekt langs de kust. Grote kans dat u zelfs vanuit de lucht verschillende scheepswrakken ziet liggen. Alle excursies zijn optioneel.

Dag 8: Swakopmund – Sossusvlei / Sesriem(circa 345 km)
U laat de kust achter u en al snel veranderd het landschap in de Namib Woestijn met zijn grillige bergen, eindeloze vergezichten met hier en daar een autowrak. In de loop van de middag komt u aan bij Sossusvlei met zijn imposante fel rode duinen. Beroemde hoogtepunten zijn de Dead Vlei en de veel gefotografeerde Dune 45. U heeft 2 overnachtingen in Sesriem.

Dag 9: Sossusvlei
Vroeg uit de veren voor de rit van circa 1,5 uur naar Sossusvlei, want vooral bij zonsopkomst kunt u de meest prachtige foto’s maken en ziet u de duinen op zijn mooist.

U heeft ruim de tijd om een wandeling te maken door de hoogste duinen van de wereld. U maakt kans om een paar woestijndieren te zien, zoals o.a. de spiesbok. De enorme zandzee zal een onvergetelijke indruk op u achter laten. Deze woestijn wordt niet voor niets als een van de mooiste ter wereld beschouwd.

Dag 10: Sossusvlei – Aus (circa 375 km)
Over een onverharde, maar goede weg reist u zuidwaarts langs de rand van het Namib Desert Park. Dan arriveert u in Aus, een klein en rustig dorpje in de woestijn. Dit is een tussenstop onderweg naar Fish River canyon. In Aus komt de weidse woestijn landschappen samen met de savanne. Met een beetje geluk kunt u in de omgeving wilde paarden zien galopperen.

Dag 11: Aus – Fish River Canyon( 170 km)
Vandaag reist u naar de Fish River Canyon om het ruige landschap te verkennen, met zijn kolkende rivier en steile wanden en schitterende wandelpaden. De Fish River Canyon is de op een na langste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in de Verenigde Staten. De kloof is circa 160 km lang, tot 27 km breed en is op sommige plaatsen tot 550 meter diep. U overnacht in de nabijheid van de Canyon.

Dag 12: Fish River Canyon – Kalahari / Kgalagadi Transfrontier NP (475 km)
Op de grens met Botswana ligt het bijzondere Kgalagadi Transfrontier Park. Rode zandduinen en droge rivierbeddingen van de Nossob en Auob rivieren bepalen het landschap van deze immens grote woestijn. Ondanks de droogte is het de natuurlijke habitat van grote kuddes blauwe wildebeesten, springbokken, gemsbokken en roofvogels, maar ook luipaarden en de koning van het dierenrijk de leeuw! Deze leeuwen zijn groot en worden gekenmerkt door hun zwarte manen.
Vanuit uw lodge kunt u op eigen gelegenheid het park bezichtigen, maar ook een game drive vanuit de lodge reserveren.

Daar dit een vrij lange reisdag is van circa 6 uur rijden, kunt u ook overwegen om halverwege een optionele overnachting te maken in Keetmanshoop.

Dag 13: Kgalagadi Transfrontier NP
De dag is ter vrije besteding om game drives te maken of kennis te maken met de lokale Khomani San bevolking. Zij leven nog volgens eeuwen oude tradities. Met veel enthousiasme tonen ze hun overlevingskunsten in deze enorme woestijn.

Dag 14: Kgalagadi Transfrontier NP – Augrabies Falls National Park (circa 370 km)
Het Augrabies Falls National Park ligt in het noordwesten van Zuid Afrika, vlakbij de grens met Namibië. Het zijn de op zes na grootste watervallen ter wereld. Hier valt de Orange River op spectaculaire wijze 56 meter naar beneden. Door de Khoi bevolking worden de watervallen heel toepasselijk, "de plaats van het grote lawaai "genoemd.

Maar ook het omliggende natuurgebied is schitterend. Het lijkt net of u zich in een maandlandschap met kraters bevind. De prachtige kokerbomen en de wilde dieren zoals klipdasjes, hagedissen, antilopen en visarenden maken deze surrealistische plek uniek.

Dag 15: Augrabies Falls National Park
Een vrije dag om te genieten van de watervallen en de wonderlijke omgeving. Het is ook een fantastische plek om te raften of te kanoën in de ontzagwekkende kloof van de Oranje rivier. U kunt ook mooie wandeltochten maken rondom te watervallen.

Dag 16: Augrabies Falls National Park- Calvinia (circa 430 km)
Vandaag vroeg uit de veren voor een lange reisdag dwars door het binnenland. Calvinia is gelegen in de Karoo van de provincie Noord Kaap in het in Namaqualand. Rond september verandert de omgeving, zoals het nabij gelegen Akkerendam Nature Reserve in een prachtig tapijt van wilde bloemen.

Het stadje werd opgericht door de Voortrekkers die op zoek naar nieuw land, naar het noorden trokken. In het relaxte stadje heeft de tijd weinig vat gehad. U treft er prachtig gerestaureerde oude dorpshuizen en gebouwen aan in verschillende bouwstijlen tegen zoals Victoriaans en Kaaps-Hollandse. Bij het toeristisch informatie centrum in het dorp kunt u wandelingen boeken met een gids om de cultuur, architectuur en natuur in en rondom Calvinia te ontdekken. Calvinia is tevens het centrum van één van de grootste wol-producerende regio’s van Zuid-Afrika.

Dag 17: Calvinia – Lamberts Bay (circa 205 km)
U laat het binnenland achter u om koers te zetten naar de kust. Lamberts Bay is een diamantje aan de Atlantische Oceaan. Het ooit klein vissersdorpje, met een mooi haventje en lange zandstranden is nu een Zuid-Afrikaans trekpleister aan de Westkust. Naast het uitbundige vogelleven, zoals de aalscholvers en de Jan van Gents is het ook de plek om walvissen, zeehonden en dolfijnen te spotten. Er zijn verschillende boottrips te maken. De ochtend boottrips geven vaak de meeste kans op de Heaviside’s dolfijnen te spotten. Om de Southern right walvissen en de Dusky dolfijn te zien maakt u de meeste kans in het seizoen tussen augustus en november.

Dag 18: Lamberts Bay – Kaapstad (circa 260 km)
Vandaag reist u in circe 2,5 uur naar de mooiste stad van Zuid-Afrika; Kaapstad.Hier eindigt uw reis. U kunt zelf uw hotel bepalen in Kaapstad en hoeveel dagen u eventueel in Kaapstad wilt verblijven.

Onze eerste tip: als het mooi weer is, ga dan eerst met de kabelbaan naar de top van de Tafelberg. Het uitzicht is onovertroffen en dit is alleen mogelijk bij mooi weer. Verder kunt u een volle dag tour naar Kaap de Goede Hoop en de pinguïns bij Simon’s Town maken. De kust is hier adembenemend, of breng een imponerend bezoek aan Robben Island.

Of misschien wilt u liever juist in de stad blijven en de bruisende stalletjes op Greenmarket Square verkennen en lunchen in een apart restaurantje in Long Street? Een Malay kookcursus, met kruidige gerechten in de kleurrijke Bo-Kaap of een jazz tour in de avond naar jazzclubs in District Six hoort ook tot de mogelijkheden. Evenals een wandeltocht door een township, een tocht in de voetstappen van Mandela in Kaapstad of een bezoek aan Kirstenbosch, de schitterende botanische tuin aan de voet van de Tafelberg. De mogelijkheden in Kaapstad zijn eindeloos.

Jaarlijks wordt in de Afrikaanse winter juli - augustus de kabelbaan naar de Tafelberg een aantal weken gesloten voor werkzaamheden. In 2018 is dit van 23 juli t/m 05 augustus.


Victoria & Alfred Waterfront in Kaapstad, Zuid-Afrika
De Augrabies Falls bij schemering

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel