Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€77,-

per persoon vanaf

Tour: Wandelexcursie Hanoi

(T-VN-0302)

Dagtour

Leuke pluspunten om te weten

  • Wandel samen met uw gids door verschillende delen van de stad
  • Bezoek o.a. de Literatuurtempel, het huis van Ho Chi Minh en de oude wijk
  • Geniet van een typische Hanoi lunch
  • Ervaar een ‘bia hoi’
Hanoi is een bruisende stad bestaande uit hele diverse wijkjes en waar het leven zich nog steeds grotendeels op straat afspeelt. Om de sfeer extra goed te ervaren, is het heerlijk om de stad te voet te verkennen.

In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids en per transfer wordt u naar de oude citadel gebracht. Hier begint uw volgende wandelexcursie door de stad. U wandelt allereerst over een ‘mobiele straatmarkt’ waar kooplui elke ochtend samenkomen om hun indrukwekkende arsenaal aan groente en fruit te verkopen. Vervolgens bereikt u de ‘Food Street’ van de stad, de enige plek waar het winkels is toegestaan om 24 uur per dag open te zijn. U wandelt vervolgens een stukje langs het spoor om bij de Literatuurtempel uit te komen. Nadat u dit architectonische kunstwerk bewonderd hebt, is het tijd voor een typische Hanoi lunch: een ‘bun cha’ aan de straat. Bun cha is een typisch Hanoi gerecht, bestaande uit o.a. gekruid varkensgehakt van de grill, plakrijstnoodles en loempiaatjes.

In de middag bezoekt u het Presidentieel Paleis, waar u ook de Eenzuilige Pagode vindt en het houten huis op palen waar Ho Chi Minh zijn laatste jaren doorbracht. Het is tijd voor een pauze en de perfecte gelegenheid om kennis te maken met ‘bia hoi’. Dit is eigenlijk een lokale, gezellige manier van bier drinken. Op een plastic stoeltje op straat wordt lokaal bier geschonken dat elke dag vers gebrouwen wordt. Een unieke, bijzondere ervaring. Dan is het tijd om weer terug te wandelen naar de oude wijk via de prachtige straat Phan Dinh Phung die nog uit de koloniale tijd stamt. Heeft u geen zin meer om te wandelen, dan kunt u ook per auto teruggebracht worden.
Tempel van de Literatuur in Hanoi, Vietnam

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel