Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Volkeren, flora en fauna van Vietnam (T4669)

15-daagse privé rondreis Vietnam


Dag 1: Aankomst Hanoi
Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht. U kunt de rest van de dag rustig bijkomen van uw reis en acclimatiseren.

Dag 2: Hanoi
U begint uw natuur- en cultuurreis door Vietnam met een stadsexcursie Hanoi. Zo bezoekt u o.a. het mausoleum van Ho Chi Minh, het sobere huis op palen waar Ho Chi Minh gewoond heeft en de nabijgelegen Eenzuilige Pagode. Dan is de historische Literatuurtempel aan de beurt, daterend uit 1070 en daarmee de eerste universiteit van het land. U bezoekt ook het sobere huis op palen waar Ho Chi Minh gewoond heeft.

U geniet van een lunch in het KOTO restaurant, waar een non-profit organisatie achter zit die kansarme jongeren een opleiding geven om straks in de horeca te kunnen werken.

In de middag bezoekt u het etnologisch museum, waar u een beeld krijgt van de verschillende volkeren die in Vietnam wonen. Deze verschillende volkeren hebben elk een eigen cultuur en levenswijze. Later deze reis zult u enkele van deze volkeren beter leren kennen. Vervolgens gaat u naar de Oude Wijk van Hanoi voor een wandeltocht door de straatjes. Zie de oude huizen, ruik de etensgeuren van de vele eetstalletjes en zie hoe men hier al sinds jaar en dag hun koopwaar verkopen. Ook het aangrenzende Hoan Kiem meer leent zich uitstekend voor een wandeling, waar u o.a. de Ngoc Son tempel vindt, mooi gelegen op een eilandje in het meer.

Dag 3: Hanoi-Tu Ne
In de ochtend is het tijd om Hanoi te verlaten. U wordt naar de provincie Hoa Binh gebracht waar u Muong Cultural Space bezoekt. Hier leert u meer over de Muong, de etnische minderheid die o.a. in deze provincie woont. Vervolgens gaat u naar Tu Ne, een lokaal project waarbij u de kans krijgt om te overnachten bij de Muong en dit volk beter leert kennen. De inkomsten gaan volledig naar dit dorp. U wordt verwelkomd in een traditioneel houten huis op palen, waar u vanavond ook zult overnachten.

Na een lunch bestaande uit traditionele Muong gerechten, zal uw enthousiaste lokale gids u een tour door het dorp geven. Hij weet u alles te vertellen over zijn volk, de cultuur en de folklore. U ziet hoe de Muong wonen, hoe zij hun eigen producten maken zoals gewoven stoffen en honing en als u wilt, kunt u via uw gids een gesprek aanknopen met enkele Muong. Weer terug in uw gasthuis zal uw gastgezin het diner aan het bereiden zijn. U kunt helpen als u wilt. Na het diner is er een traditionele Muong muziekvoorstelling met zang en dans en ook hierin mag u deelnemen, alleen als u dat wilt natuurlijk.

Dag 4: Tu Ne-Cuc Phuong National Park
Wordt u al vroeg wakker van de vreemde dorpsgeluiden om u heen, dan bent u niet de enige. Er zijn al dorpsbewoners bezig met allerlei activiteiten en u kunt eventueel helpen met het voeren van het vee, de planten water geven of uw gastgezin helpen met het bereiden van het ontbijt. Na het ontbijt neemt u afscheid van uw gastgezin en maakt u een wandeling in de landelijke omgeving. U zult andere dorpjes passeren en uitkijken over eindeloze rijstvelden. De wandeling eindigt bij de grootste banyan boom van Vietnam, een prachtig exemplaar. Deze boom staat er al sinds de 17e eeuw en is zo’n 36 meter hoog!

Na een lunch gaat u op weg naar Cuc Phuong National Park, het oudste nationaal park van Vietnam. Hier zult u overnachten in een eenvoudige guesthouse.

Dag 5: Cuc Phuong National Park
Vandaag staat geheel in het teken van de natuur van Cuc Phuong National Park. U bezoekt allereerst het bezoekerscentrum, maar ook het Endangered Primate Rescue Centre en het Turtle Conservation Centre. Hier leert u meer over het nationaal park maar vooral over het redden en verzorgen van bedreigde diersoorten die zijn gered uit de illegale handel. De verhalen zijn erg indrukwekkend.

Vervolgens stapt u op de fiets en fietst u naar het midden van het nationaal park. Hier bezoekt u een historische grot en wandelt u naar een boom waarvan men zegt dat deze al 1000 jaar oud is. Indrukwekkend is de boom zeker. Tijdens deze wandeling van circa 7 km ontdekt u de tropische flora en fauna van dit nationaal park. U overnacht vanavond weer in de guesthouse.

Dag 6: Cuc Phuong National Park-Giao Xuan
U verlaat het nationaal park en reist in oostelijke richting, naar de provincie Nam Dinh aan de kust. Hier bezoekt u het Countryside Museum, waar u meer leert over het dagelijkse plattelandsleven van Vietnam. Na de lunch gaat u naar de uitgestrekte zoutvelden van Bach Long. Hier ziet u de boeren niet aan het werk tussen de gewassen maar op de zoutvelden. U ziet hoe ze de velden verzorgen, het zout verzamelen en vervoeren. U kunt via uw gids met ze praten over hun dagelijkse leven en het harde werk wat zij hier doen. Als het weer goed is, kunt u zelfs even meehelpen als u wilt.

Hierna reist u door naar het dorp Giao Xuan, waar u naar uw homestay wordt gebracht. In de avond geniet u van een maaltijd bestaande uit verse vis. Dit wordt gevolgd door een traditionele muziekvoorstelling door de lokale boeren.

Dag 7: Giao Xuan-Hai Phong
Optioneel kunt u deze ochtend vroeg opstaan en naar de lokale vismarkt gaan. Hier kunt u schitterende foto’s maken van deze levendig markt en de lokale bevolking die hier koopt en verkoopt.

Na het ontbijt stapt u op de fiets en fietst u naar het Xuan Thuy National Park. Geniet van het prachtige landschap in de vroege ochtendzon en maak een wandeling om de serene landelijke rust in u op te nemen. Dan stapt u in een bootje om naar een verzameling hutjes te varen. Hier ziet u hoe mosselen worden gekweekt en geoogst en hier zult u ook lunchen.

Weer terug op het vasteland wordt u naar Hai Phong gereden. Onderweg stopt u om een authentieke, traditionele waterpoppenshow bij te wonen.

Dag 8: Hai Phong-Cat Ba eiland
Na het ontbijt vaart u per speedboat van Hai Phong naar het eiland Cat Ba. Op het eiland wordt u naar het Cat Ba National Park gereden, dat is erkend door UNESCO. Hier maakt u een wandeling en ontdekt u de flora en fauna van dit nationaal park. Ook ontmoet u een medewerker van het Cat Ba Langur Conservation Project, die u alles kan vertellen over het beschermingsprogramma van de langoeren, een bedreigde apensoort die hier leeft. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding op dit eiland of bij uw strandresort.

Dag 9: Cat Ba eiland
Na het ontbijt maakt u een cruise door Lan Ha Bay, een uitloper van Halong Bay. Geniet van het prachtige waterlandschap, doorspekt met rotsen, eilandjes en strandjes. Na de cruise vaart u naar de haven van Viet Hai, waar u op een fiets stapt en een fietstocht maakt door het vissersdorp.

Na de lunch maakt u een wandeling door het vissersdorp en leert u meer over het lokale leven hier. Vervolgens fietst u weer terug naar de haven en vaart u naar een klein strandje waar u zich even helemaal kunt ontspannen en een stukje kunt zwemmen. Tenslotte vaart u weer terug naar Cat Ba.

Dag 10: Cat Ba eiland-Hai Phong-Ho Chi Minh Stad
De ochtend tot uw transfer is ter vrije besteding bij uw strandresort. De transfer brengt u naar de luchthaven van Hai Phong voor uw binnenlandse vlucht naar het zuiden van Vietnam, naar Ho Chi Minh Stad. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 11: Ho Chi Minh Stad en Cu Chi Tunnels
Vandaag duikt u terug de geschiedenis in. U wordt in de ochtend eerst naar de Cu Chi Tunnels gebracht, waar u hoort, ziet en ervaart wat zich hier heeft afgespeeld tijdens de Vietnam oorlog. Het is een indrukwekkend verhaal hoe men hier door middel van dit complexe tunnelstelsel heeft gevochten en heeft weten te overleven.

Weer terug in Ho Chi Minh Stad kunt u eerst rustig lunchen in het Bloom Saigon Restaurant, dat zich inzet voor kansarme jongeren en jongeren zonder ouders. In de middag maakt u een wandeling van koloniaal naar modern Saigon. U ziet o.a. het Reunification Palace, de Notre Dame kathedraal, het oude postkantoor en het Continental Hotel, bekend geworden uit de film ‘The Quiet American’. De laatste stop is het Caravelle Hotel, waar tijdens de Vietnam Oorlog buitenlandse correspondenten en geheim agenten verbleven.

Dag 12: Ho Chi Minh Stad-Cat Tien National Park
In de ochtend verruilt u de drukke stad voor het mooie Cat Tien National Park. Dit nationaal park is geen regenwoud maar bestaat uit uitgestrekte vlaktes, heuvels en draslanden. Na de lunch bezoekt u het Dao Tien Endangered Primate Species Centre. Hier worden gibbon aapjes, die zijn gered als huisdier of uit gevangenschap, in het reservaat uitgezet en ze worden voorbereid om weer te kunnen overleven in de vrije natuur.

U bezoekt ook het Bear Rescue Centre. Beren leefden ooit hier in de vrije natuur en waren erg belangrijk voor het ecologisch systeem. Helaas leven ze nu niet meer in het wild door stroperij en ontbossing, maar in dit reservaat kunt u nog wel geredde Moon Bears en Sun Bears zien.

Aan het einde van de dag maakt u een avondsafari, waar u de nachtelijke activiteiten van de wilde dieren kunt aanschouwen. Met wat geluk ziet u herten, stekelvarkens, civetkatten, uilen etc. die in de graslanden op zoek zijn naar eten. U overnacht vanavond in een eenvoudige guesthouse in het nationaal park.

Dag 13: Cat Tien National Park
Al voor zonsopgang gaat u op pad. U maakt een trekking, op zoek naar de goudwanggibbon. U wandelt met een ervaren lokale gids, die u meeneemt van de gebaande paden af op zoek naar deze bedreigde apensoort in hun natuurlijke omgeving. Allereerst gaat u naar een ‘luisterstation’, waar u wacht tot de gibbons hun typische roep laten horen. Op dit tijdstip gaan de nachtdieren terug naar hun nest en de dagdieren ontwaken en gaan op pad. Als u stil bent, ziet u wellicht enkele bijzondere exemplaren voorbij komen. Zodra de gibbons roepen, neemt de gids u mee naar hun locatie. Deze gibbons zijn al enigszins gewend aan mensen en u kunt ze dan ook rustig aanschouwen terwijl ze met hun dagelijkse ritueeltjes bezig zijn. Hoe lang u ze kunt zien en hoeveel is helaas onvoorspelbaar, maar het is een prachtig gezicht om ze in het wild te zien.

Per jeep wordt u vervolgens dieper het nationaal park in gereden, vanwaar u een wandeling van circa 5 km maakt naar Crocodile Lake. Met wat geluk ziet u hier de bedreigde Siamese krokodil. Geniet aan het meer van een welverdiende pauze. U kunt de kijktoren beklimmen voor een prachtig uitzicht over het landschap. Dan wandelt u weer terug naar de jeep die u weer terug rijd.

Vervolgens maakt u een bottocht over de Dong Nai rivier. U bezoekt o.a. een lokaal dorp van de Ma en van de Stieng volkeren. Via uw gids kunt u met deze volkeren praten en meer over hun leven te weten komen. U overnacht vanavond nogmaals in het guesthouse in het nationaal park.

Dag 14: Cat Tien National Park-Ho Chi Minh Stad
Vandaag wordt u terug gereden naar Ho Chi Minh Stad. De rest van de dag heeft u hier ter vrije besteding.

Dag 15: Vertrek Ho Chi Minh Stad
U wordt opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug uw volgende bestemming of terug naar Nederland, waarmee deze bijzondere reis tot een einde komt.


Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!Foto's

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel