Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Vietnam > Vietnam highlights deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

€1733,-

per persoon vanaf

Tour: Vietnam Highlights Deluxe

(T-VN-1668)

14-daagse privé-rondreis Vietnam (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Hanoi
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Hanoi, wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u bijkomen van uw reis of door de smalle straatjes van de oude wijk van Hanoi struinen.

Optioneel kunt u een privé waterpoppenshow bijboeken, bij een waterpoppenartiest thuis! Al 7 generaties lang is de familie van deze artiest gespecialiseerd in de waterpoppenshow, een duizend jaar oude typische kunstvorm uit deze regio. Tijdens deze avond ziet u hoe de poppen worden gemaakt en krijgt u een privé waterpoppenshow door de artiest zelf.

Dag 2: Hanoi
U begint uw verkenningstocht van de stad met een bezoek aan de Literatuurtempel, de 1e universiteit van Vietnam uit 1070, gebouwd in traditionele stijl. Dan ziet u waar een van de belangrijkste leiders van het land, Ho Chi Minh, zeer sober heeft gewoond. Vlakbij vindt u de Eenzuilige pagode, een sereen bouwwerkje.

In de middag gaat u naar de Oude Wijk om deze wandelend te verkennen. U ziet de verschillende straatjes die gewijd zijn aan het verkopen van één product, zoals schoenen, elektronica etc. Ook maakt u een wandeling om het Hoan Kiem meer en bezoekt u de Ngoc Son tempel, mooi gelegen op een eilandje in het meer.

Dag 3: Hanoi-Mai Chau
Na het ontbijt verlaat u Hanoi en wordt u in circa 4 uur naar Mai Chau gebracht, schitterend gelegen in een vallei omgeven door majestueuze bergen. Hier wonen nog steeds een aantal etnische minderheden zoals de Thai en de H’mong. Na een lunch stapt u op een fiets om het lokale leven van de Thai te leren kennen. U zult enkele dorpjes van de Thai zien en u kunt via uw gids een gesprekje aanknopen met de Thai. Geniet bovendien van de pittoreske omgeving. U overnacht vanavond in Mai Chau.

Dag 4: Mai Chau-Ninh Binh
In de ochtend verlaat u Mai Chau en wordt u naar de regio Ninh Binh gereden. Nadat u bent ingecheckt in uw hotel gaat u naar Trang An, waar u een boottochtje maakt over een rivier die door een schitterend groen landschap slingert, doorspekt met statige hoge rotszuilen. Dit gebied wordt ook wel het ‘droge Halong Bay’ genoemd. U zult door een aantal grotten varen en een tempel bezoeken.

Dag 5: Ninh Binh-Halong Bay
Van het droge Halong Bay gaat u naar het echte Halong Bay. Bij aankomst gaat u aan boord van een Vietnamese junk (traditioneel schip), die u door dit adembenemende landschap zal varen, vol rotsen met grotten. Na een buffet lunch bezoekt u een drijvend dorp. Hier kunt u ervoor kiezen om per bamboe bootje rond te varen en het leven op het water te zien. Er is nog tijd om op een strandje te zonnebaden en te relaxen voordat u terug aan boord gaat van uw schip. Optioneel kunt u aan boord deelnemen aan een kookdemonstratie of op het zonnedek relaxen. Na een heerlijk BBQ diner kunt u op het zonnedek onder het genot van een drankje naar de sterrenhemel turen en volledig tot rust komen. U slaapt aan boord in een comfortabele hut.

Dag 6: Halong Bay-Hanoi-Hue
Vanochtend heeft u nog volop tijd om te genieten van deze uitzonderlijke baai, die niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Tegen het middaguur gaat u weer aan land en wordt u terug naar Hanoi gereden. U heeft wat vrije tijd om te winkelen of bezienswaardigheden te bezichtigen in Hanoi, voordat u naar het treinstation wordt gebracht voor uw nachttrein naar Hue.

Optioneel kunt u ervoor kiezen om niet de nachttrein naar Hue te nemen maar een vlucht. U wordt dan vandaag naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Hue. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht en u heeft vanavond dus een extra nacht in Hue.

Dag 7: Hue
In de ochtend wordt u opgehaald bij het treinstation van Hue en naar uw hotel of een lokaal restaurant gebracht, waar u kunt ontbijten. Dan gaat u op pad om het icoon van Hue te bezichtigen, de keizerlijke citadel. Deze is gebouwd in de 19e eeuw door de Nguyen dynasty. Uw gids kan u alles vertellen over hoe de keizerlijke familie hier geleefd heeft en hoe de samenleving toen was ingericht. Oude foto's geven u een goed beeld van die tijd. U eindigt de ochtendexcursie met een bezoek aan de Dong Ba markt.

U kunt vandaag optioneel een middagexcursie bijboeken. U maakt dan een boottocht over de Parfumrivier, met een bezoek aan de mooie Thien Mu pagode die een stoepa heeft van 7 verdiepingen. U bezoekt ook het mausoleum van keizer Minh Mang, gebouwd in de 19e eeuw. Dit is een complex van maar liefst 40 gebouwen, met tempels, paleizen en paviljoenen. Wilt u deze excursie nog specialer maken, dan kunt u ook nog een vegatarische lunch bijboeken bij een pagode, een unieke ervaring!

Dag 8: Hue-Hoi An
Via de kustweg en de panoramische Wolkenpas rijdt u naar Hoi An, waar u in de middag zal aankomen. Hoi An is een unieke plaats dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat omdat de historische huisjes zo goed bewaard zijn gebleven. U heeft de middag vrij om in uw eigen tempo te wandelen door de smalle, charmante straatjes. Het is absoluut aan te raden om een ticket voor het Oude Centrum te kopen, waarbij u toegang krijgt tot 5 oude huisjes en gebouwen, waaronder een pagode en een oud familiehuis. Ook de beroemde overdekte Japanse brug mag niet ontbreken.

Dag 9: Hoi An
Vandaag heeft u geheel ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een fiets huren en de omgeving van Hoi An verkennen, met vele landelijke weggetjes, eilandjes en een strand waar u zich heerlijk kunt ontspannen.

Optioneel kunt u de excursie 'My Son - Tempels uit de Champa dynasty' bijboeken. Deze excursie van een halve dag vindt plaats in de ochtend en neemt u mee naar My Son, waar prachtige ruïnes te vinden zijn van tempels uit de tijd van de Champa dynasty. Deze tempels zijn geheel anders dan de tempels en pagodes die u tot nu toe gezien heeft in Vietnam. Ze stammen uit de 7e tot en met de 14e eeuw en herbergen invloeden uit de Indiase cultuur en het hindoeïsme.

Dag 10: Hoi An-Danang-Ho Chi Minh Stad
In de ochtend wordt u naar Danang gereden voor uw vlucht naar Ho Chi Minh Stad, waar u naar uw hotel wordt gebracht. In de middag verkent u de stad, met een bezoek aan het Herenigingspaleis, waar ooit President Thieu woonde. U ziet de officiële ontvangstkamers, privé-vertrekken en de 'Oorlogskamer' vanwaar de oorlogstroepen aangevoerd werden. U ziet verder het klassieke postkantoor en de Notre Dame kathedraal. Dan is het tijd om de kleurrijke wijk Chinatown te bezoeken, waar er altijd bedrijvigheid heerst in de vele winkel- en restaurantstraatjes. Hier zijn ook enkele pagodes in Chinese stijl te vinden.

Dag 11: Ho Chi Minh Stad-Can Tho
U laat de grote stad achter u om het binnenland in te gaan, naar de groene Mekong Delta. Bij aankomst in Ben Tre stapt u in een bootje om een boottocht te maken over de machtige Mekong rivier. Indien u wilt kunt u ook bij enkele kleine bedrijfjes stoppen om te zien hoe bijvoorbeeld kokossnoepjes en rijstsnoepjes worden gemaakt. U vaart vervolgens over smallere zijriviertjes naar een dorpje, waar u de inwoners in hun eigen bedrijfjes aan het werk ziet. Proef hier ook enkele verse seizoensvruchten. Per motortaxi maakt u een ritje door de landelijke omgeving.

Een roeibootje neemt u verder mee door de smalle kanaaltjes van de Mekong Delta, met om u heen intens groene, tropische begroeiing. U ziet traditionele huisjes gemaakt van hout en palmbladeren en hoe het dagelijkse leven hier voortkabbelt. Het laatste stukje naar Can Tho legt u af per auto.

Dag 12: Can Tho-Ho Chi Minh Stad
Na het ontbijt wordt u in een roeibootje over kleine zijriviertjes gevaren, wat prachtige foto's oplevert. U ziet de grote, kleurrijke drijvende markt van Cai Rang, waar in de ochtend de lokale bevolking allerlei producten kopen en verkopen. Al varend ziet u bovendien het lokale leven aan de oevers van de Mekong rivier. Helaas is het dan weer tijd om deze oase te verlaten en terug te gaan naar Ho Chi Minh Stad, waar u aan het einde van de middag arriveert.

Dag 13: Ho Chi Minh Stad
Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding.

U kunt optioneel een excursie naar de Cu Chi tunnels bijboeken. Circa 70 kilometer ten noordwesten van Ho Chi Minh Stad bevinden zich de Cu Chi tunnels, stille getuigen van de Vietnamoorlog. Verschillende tunnelstelsels lopen onder elkaar. Hier wist de Vietcong zich gedurende de oorlog verborgen te houden voor de Amerikanen, om zo op strategische punten en momenten aanvallen te kunnen uitvoeren. De nauwe tunnels moesten dus over alle basisvoorzieningen beschikken, inclusief complete keukens! Indien u wilt, kunt u ook een stukje door een Cu Chi tunnel lopen. In de vroege middag arriveert u weer terug in de stad.

Optioneel kunt u bijvoorbeeld ook deze avond een dinercruise bijboeken. Hierbij vaart u over de Saigon rivier met een prachtig uitzicht op 'Saigon by night' terwijl u geniet van een heerlijk Vietnamees buffet.

Dag 14: Vertrek Ho Chi Minh Stad
Helaas eindigt vandaag deze tour. U wordt naar de luchthaven van Ho Chi Minh Stad gebracht voor uw vlucht naar Nederland of uw volgende bestemming.


Eilanden in Halong Bay in Vietnam
Tempel van de Literatuur in Hanoi, Vietnam

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel