Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Vietnam by Rail (T1675)

15-daagse privé rondreis Vietnam (excl. vlucht)


Vietnam by Rail

Dag 1: Aankomst Hanoi
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Hanoi, wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u even bijslapen en door de smalle straatjes van de oude wijk van Hanoi struinen.

Optioneel kunt u een privé waterpoppenshow bijboeken, bij een waterpoppenartiest thuis! Al 7 generaties lang is de familie van deze artiest gespecialiseerd in de waterpoppenshow, een duizend jaar oude typische kunstvorm uit deze regio. Tijdens deze avond ziet u hoe de poppen worden gemaakt en krijgt u een privé waterpoppenshow door de artiest zelf.

Dag 2: Hanoi
In de ochtend maakt u een stadsexcursie in de hoofdstad van het land. U begint uw verkenningstocht van de stad met een bezoek aan de Literatuurtempel, de 1e universiteit van Vietnam uit 1070, gebouwd in traditionele stijl. Dan ziet u waar een van de belangrijkste leiders van het land, Ho Chi Minh, zeer sober heeft gewoond. Vlakbij vindt u de Eenzuilige pagode, een sereen bouwwerkje.

In de middag gaat u naar de Oude Wijk om deze wandelend te verkennen. U ziet de verschillende straatjes die gewijd zijn aan het verkopen van één product, zoals schoenen, elektronica etc. Ook maakt u een wandeling om het Hoan Kiem meer en bezoekt u de Ngoc Son tempel, mooi gelegen op een eilandje in het meer.

Dag 3: Tu Ne
Vandaag krijgt u een kijkje in het lokale leven van Vietnam. U verlaat de stad en rijdt de provincie Hoa Binh in. Uw bestemming vandaag is het dorpje Cu Village, waar u bij aankomst wordt verwelkomd door de dorpelingen en naar een lokaal huis wordt gebracht. Hier kunt u van uw gastheer meer te weten komen over het dagelijkse leven van de Muong, de etnische minderheid die hier woont. U wordt uitgenodigd om de lunch te genieten bij uw gastheer en lokale Muong specialiteiten uit te proberen.

Na de lunch wandelt u door het dorpje en kunt u genieten van de rust van het vredige platteland. U ziet de dorpelingen aan het werk op het land en met het vee, maar ook met het weefgetouw. U kunt de bijzondere, lokale thee proberen, gemaakt van lokale kruiden.
Dan is het tijd om afscheid te nemen van het dorp en wordt u weer teruggebracht naar Hanoi.

Dag 4: Hanoi-Halong Bay
Na het ontbijt volgt een rit van ca. 3 uur door een mooie omgeving naar het bijzondere Halong Bay. Vandaag zult u erachter komen waarom dit landschap op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat! Bij aankomst gaat u aan boord van een Vietnamese junk (traditioneel schip), die u door dit adembenemende landschap zal varen, vol rotsen met grotten. Na een buffet lunch bezoekt u een drijvend dorp. Hier kunt u ervoor kiezen om per bamboe bootje rond te varen en het leven op het water te zien. Er is nog tijd om op een strandje te zonnebaden en te relaxen voordat u terug aan boord gaat van uw schip. Optioneel kunt u aan boord deelnemen aan een kookdemonstratie of op het zonnedek relaxen. Na een heerlijk BBQ diner kunt u op het zonnedek onder het genot van een drankje naar de sterrenhemel turen en volledig tot rust komen. U slaapt aan boord in een comfortabele hut.

Dag 5: Halong Bay-Hanoi-Hue
Vanochtend heeft u nog volop tijd om te genieten van deze uitzonderlijke baai, die niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tegen het middaguur gaat u weer aan land en wordt u terug naar Hanoi gereden. De middag heeft u ter vrije besteding, totdat u naar het treinstation wordt gebracht voor uw avondtrein naar Hue.

Dag 6: Hue
In de vroege ochtend arriveert u in de keizerlijke stad Hue, waar u op het treinstation wordt opgehaald en naar uw hotel of een lokaal restaurant wordt gebracht voor het ontbijt. Daarna is het tijd om het icoon van Hue te bezichtigen, de keizerlijke citadel. Deze is gebouwd in de 19e eeuw door de Nguyen dynasty. Uw gids kan u alles vertellen over hoe de keizerlijke familie hier geleefd heeft en hoe de samenleving toen was ingericht. Oude foto's geven u een goed beeld van die tijd. U eindigt de ochtendexcursie met een bezoek aan de Dong Ba markt.

U kunt vandaag optioneel een middagexcursie bijboeken. U maakt dan een boottocht over de Parfumrivier, met een bezoek aan de mooie Thien Mu pagode die een stoepa heeft van 7 verdiepingen. U bezoekt ook het mausoleum van keizer Minh Mang, gebouwd in de 19e eeuw. Dit is een complex van maar liefst 40 gebouwen, met tempels, paleizen en paviljoenen. Wilt u deze excursie nog specialer maken, dan kunt u ook nog een bijzondere lunch bijboeken: u geniet van een vegetarische lunch bij een pagode, een unieke ervaring.

Dag 7: Hue-Hoi An
Deze ochtend wordt u naar het station van Hue gebracht voor uw trein naar Danang. Bij aankomst wordt u opgehaald bij het station en naar Hoi An gereden. Hoi An is een unieke plaats dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat omdat de historische huisjes zo goed bewaard zijn gebleven.

U heeft de rest van de dag vrij om in uw eigen tempo te wandelen door de smalle, charmante straatjes. Het is absoluut aan te raden om een ticket voor het Oude Centrum te kopen, waarbij u toegang krijgt tot 5 oude huisjes en gebouwen, waaronder een pagode en een oud familiehuis. Ook de beroemde overdekte Japanse brug mag niet ontbreken.

Dag 8: Hoi An-Nha Trang
Rond het middaguur wordt u naar het treinstation van Danang gebracht voor de dagtrein naar Nha Trang. Tijdens deze treinreis kunt u genieten van het mooie landschap en het lokale leven dat u voorbij ziet trekken. In de avond arriveert u in Nha Trang, waar u wordt opgehaald bij het treinstation en naar uw hotel wordt gebracht.

Dag 9: Nha Trang
De kleine stad Nha Trang, aan de kust van Vietnam, is een van de bekendste badplaatsen in Vietnam. U heeft vandaag een vrije dag vandaag, om van het strand te genieten en/of de badplaats te verkennen, want naast het strand is er nog veel meer te doen en te bezichtigen.

Optioneel kunt u de excursie Eilanden van Nha Trang bijboeken. Bij deze excursie wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de haven gebracht, waar u aan boord gaat van een houten boot. U bezoekt allereerst het Tri Nguyen Aquarium op Mieu eiland. Hier vindt u een verzameling van zeedieren die voorkomen in de provincies Nha Trang/Khanh Hoa. Dan vaart u naar Mun eiland, het beste eiland om te snorkelen: u ziet hier kleurrijk pallet aan koraal en vissen. Vervolgens bezoekt u een vissersdorp en geniet u van een verse lunch op het eiland. Op de terugweg zult u grotten zien waar de zeezwaluwen hun nest maken.

Dag 10: Nha Trang-Mui Ne
Een transfer per auto of minibus brengt u naar de badplaats Mui Ne, voor enkele dagen ontspanning in een aangenaam resort aan het mooie zandstrand.

Dag 11: Mui Ne
Nog een heerlijke dag ter vrije besteding.

Dag 12: Mui Ne-Ho Chi Minh Stad
U kunt deze ochtend nog heerlijk uitslapen en rustig ontbijten, voordat u in de middag naar de bruisende stad Ho Chi Minh Stad wordt gebracht.

Dag 13: Mekong Delta
U laat de grote stad achter u om het binnenland in te gaan, naar de groene Mekong Delta. Bij aankomst in Ben Tre stapt u in een bootje om een boottocht te maken over de machtige Mekong rivier. Indien u wilt kunt u ook bij enkele kleine bedrijfjes stoppen om te zien hoe bijvoorbeeld kokossnoepjes en rijstsnoepjes worden gemaakt.

U vaart vervolgens over smallere zijriviertjes naar een dorpje, waar u de inwoners in hun eigen bedrijfjes aan het werk ziet. Proef hier ook enkele verse seizoensvruchten. Per motortaxi maakt u een ritje door de landelijke omgeving.

Een roeibootje neemt u verder mee door de smalle kanaaltjes van de Mekong Delta, met om u heen intens groene, tropische begroeiing. U ziet traditionele huisjes gemaakt van hout en palmbladeren en hoe het dagelijkse leven hier voortkabbelt. Tenslotte wordt u weer teruggereden naar Ho Chi Minh Stad.

Dag 14: Ho Chi Minh Stad
Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding.

U kunt optioneel een excursie naar de Cu Chi tunnels bijboeken. Circa 70 kilometer ten noordwesten van Ho Chi Minh Stad bevinden zich de Cu Chi tunnels, stille getuigen van de Vietnamoorlog. Verschillende tunnelstelsels lopen onder elkaar. Hier wist de Vietcong zich gedurende de oorlog verborgen te houden voor de Amerikanen, om zo op strategische punten en momenten aanvallen te kunnen uitvoeren. De nauwe tunnels moesten dus over alle basisvoorzieningen beschikken, inclusief complete keukens! Indien u wilt, kunt u ook een stukje door een Cu Chi tunnel lopen. In de vroege middag arriveert u weer terug in de stad.

Optioneel kunt u bijvoorbeeld ook deze avond een dinercruise bijboeken. Hierbij vaart u over de Saigon rivier met een prachtig uitzicht op 'Saigon by night' terwijl u geniet van een heerlijk Vietnamees buffet.

Dag 15: Vertrek Ho Chi Minh Stad
U wordt vandaag op tijd naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Nederland of uw volgende bestemming, waarmee deze reis ten einde komt.


Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!


Routekaart
Foto's

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel