Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Vietnam > Verborgen plekjes van vietnam > Dag tot dag
Vorige pagina

€1914,-

per persoon vanaf

Tour: Verborgen Plekjes van Vietnam

(T-VN-1680)

14-daagse privé-rondreis Vietnam (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Hanoi
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Hanoi wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. U kunt optioneel een vroege check-in bijboeken, zodat u gegarandeerd meteen uw kamer krijgt. Hier kunt u zich dan even opfrissen.

Dan is het tijd om kennis te maken met de bruisende oude wijk van Hanoi. U wandelt met uw gids door de straatjes en ziet hoe de inwoners hier hun winkeltjes runnen of op straat hun kookkunsten aan de man brengen. U passeert de grote, overdekte Dong Xuan markt, bezoekt enkele kleine tempels en oude huizen. Uiteindelijk bereikt u het Hoan Kiem Lake, waar u veel Vietnamezen treft die hun dagelijkse rondje wandelen of gezellig aan het kletsen zijn. U wandelt een stukje langs het meer, waarna u weer terugkeert naar uw hotel.

Dag 2: Hanoi
In de ochtend wordt u opgehaald door uw gids en per transfer wordt u naar de oude citadel gebracht. Hier begint uw volgende wandelexcursie door de stad. U wandelt allereerst over een ‘mobiele straatmarkt’ waar kooplui elke ochtend samenkomen om hun indrukwekkende arsenaal aan groente en fruit te verkopen. Vervolgens bereikt u de ‘Food Street’ van de stad, de enige plek waar het winkels is toegestaan om 24 uur per dag open te zijn. U wandelt vervolgens een stukje langs het spoor om bij de Literatuurtempel uit te komen. Nadat u dit architectonische kunstwerk bewonderd hebt, is het tijd voor een typische Hanoi lunch: een ‘bun cha’ aan de straat. Bun cha is een typisch Hanoi gerecht, bestaande uit o.a. gekruid varkensgehakt van de grill, plakrijstnoodles en loempiaatjes.

In de middag bezoekt u het Presidentieel Paleis, waar u ook de Eenzuilige Pagode vindt en het houten huis op palen waar Ho Chi Minh zijn laatste jaren doorbracht. Het is tijd voor een pauze en de perfecte gelegenheid om kennis te maken met ‘bia hoi’. Dit is eigenlijk een lokale, gezellige manier van bier drinken. Op een plastic stoeltje op straat wordt lokaal bier geschonken dat elke dag vers gebrouwen wordt. Een unieke, bijzondere ervaring. Dan is het tijd om weer terug te wandelen naar de oude wijk via de prachtige straat Phan Dinh Phung die nog uit de koloniale tijd stamt. Heeft u geen zin meer om te wandelen, dan kunt u ook per auto teruggebracht worden.

Dag 3: Hanoi-Suoi Mu
Er staat een vroeg vertrek op het programma deze ochtend. U verlaat de stad en gaat op weg naar de Tam Diep bergketen. Via een mooie pas bereikt u de top van de bergketen, waar de toegang ligt tot het onbekende Ngoc Son Ngo Luong natuurreservaat. Het uitzicht op het landschap vanaf het eerste plateau is schitterend: rijstterrassen en met jungle beklede bergen op de achtergrond. U wandelt vanaf hier circa 45 minuten over een pad, dat al snel een riviertje volgt en waarbij u een waterval passeert. U bereikt uw kleine homestay dat schitterend in de natuur is gelegen. U wordt verwelkomd door de eigenaars, een Muong familie, en geniet hier van een wat late lunch. In de middag kunt u een wandeling in de omgeving maken of relaxen aan een beekje. U dineert en overnacht bij deze familie.

Dag 4: Suoi Mu-Ninh Binh
Na het ontbijt neemt u afscheid van de familie en verlaat u de homestay en het natuurreservaat. Via een stukje van de historische Ho Chi Minh weg bereikt u de regio Ninh Binh. Het landschap van deze regio staat bekend als de ‘droge Halong Bay’. U bereikt een rustig, landelijk gebied genaamd Mount Tuong, waar u van een lunch geniet.

In de middag maakt u een boottocht in een ‘sampan’ bootje om Tam Coc te bereiken, het prachtige landschap dat doet denken aan Halong Bay. Kalkstenen rotsen hier rijzen strak omhoog, maar niet uit het water zoals in Halong Bay, maar uit groene rijstvelden. U bezoekt de Bich Dong pagode, waar u 3 niveaus kunt beklimmen om vanaf de top van een schitterend uitzicht over het gebied te genieten. Hierna wordt u naar uw kleinschalige hotel gebracht.

Dag 5: Ninh Binh-Halong Bay
Deze ochtend gaat de wekker al vroeg, want na een vroeg ontbijt is het tijd om naar Halong Bay te vertrekken. U rijdt via de Red River delta en bereikt tegen het middaguur de kust. Hier stapt u op een houten junk voor uw cruise. Eenmaal gesettled aan boord is het tijd voor de lunch. Genietend van uw lunch komend de hoge kalkstenen torens en eilanden steeds dichterbij en worden steeds indrukwekkender. In de middag gaat de boot voor anker in een rustig gebied, waar u kunt relaxen, zwemmen of een verkennend boottochtje kunt maken per sampan. Aan het begin van de avond kunt u zich terugtrekken op het dek met een drankje om van de zonsondergang in de baai te genieten. Na een heerlijk diner kunt u nog nagenieten op het dek of u terugtrekken in uw comfortabele hut.

Dag 6: Halong Bay-Hanoi-Dong Hoi
Wat een schitterende plek op aarde om wakker te worden! Geniet van een mooie zonsopgang of neem deel aan een ochtendsessie tai chi. U bezoekt nog een grot en genietend van een brunch vaart u terug naar Halong, waar een eind komt aan de onvergetelijke cruise.

U wordt teruggereden naar Hanoi, waar een hotel voor u is geregeld dichtbij het treinstation. Hier kunt u zich opfrissen en uiteraard even relaxen. U kunt ook Hanoi nog wat verder verkennen, wat snacks en drinken kopen voor uw treinrit van vanavond en in een leuk restaurantje dineren. Na het diner wandelt u met uw gids naar het treinstation voor uw nachttrein naar Dong Hoi.

Dag 7: Dong Hoi-Phong Nha Ke Bang National Park
In de vroege ochtend arriveert u op het treinstation van Dong Hoi. U wordt opgewacht door uw nieuwe gids en chauffeur en u wordt naar het strand gebracht voor een ontbijt aan zee. Dan is het tijd om op pad te gaan; het is circa een uur rijden naar de ingang van Phong Nha Ke Bang National Park. In dit nationaal park vindt u een rijkdom aan groene jungle, blauwe lagunes en de grootste grotten ter wereld.

U zet eerst uw bagage af bij uw cottage en dan is het tijd om het eerste stukje van Paradise Cave te gaan verkennen. Paradise Cave is een gigantisch grottenstelsel van ca. 31 km lang en 72 meter hoog. In de middag wordt u naar een lagune gebracht, naar de avontuurlijke ‘Dark Cave’. Hier kunt u het wat rustiger aan doen, of optioneel gaan varen, kajakken, zwemmen of tokkelen. Er zijn ook fietsen beschikbaar om een stukje te gaan fietsen. Nadat u de Dark Cave verkend heeft, wordt u terug gebracht naar uw accommodatie.

Dag 8: Phong Na Ke Bang National Park-Vinh Moc-Hue
Na het ontbijt verlaat u deze prachtige regio en gaat u op weg in zuidelijke richting. De rit vandaag is met circa 5 uur vrij lang, maar u zit zeker niet alleen in de auto vandaag. U stopt namelijk voor de lunch en om de Vinh Moc tunnels te bezoeken. Net als de Cu Chi tunnels, alleen veel minder bekend, is dit een enorm tunnelnetwerk dat tijdens de oorlog o.a. werd gebruikt als communicatienetwerk. U heeft hier de tijd om meer over deze indrukwekkende geschiedenis te leren. In de middag vervolgt u uw reis en aan het einde van de middag zult u in Hue arriveren, waar deze tour eindigt.

Dag 9: Hue
U gaat vandaag Hue verkennen, maar aangezien dit een verborgen plekjes reis is, doet u dat niet op de standaard manier. Allereerst bezoekt u de Tu Hieu pagode. Dan stapt u op de fiets en maakt u een mooie fietstocht naar het platteland van Hue. U fietst over smalle paadjes langs rijstvelden en groentetuinen naar het dorpje Thanh Toan. Dit is een charmant plaatsje met oude huizen en kleine kanaaltjes, maar ook met een prachtige Japanse brug. Hier wordt even pauze gehouden en u kunt het kleine, lokale museum bezoeken.

Vervolgens wordt u teruggebracht naar Hue voor een speciale, lokale streetfood kennismaking. U gaat verschillende ‘banh Hue’ proberen in een heel lokaal eethuisje. Banh Hue is een verzamelnaam van kleine hapjes uit Hue, meestal op verschillende wijze gemaakt van rijst of cassavebloem met garnalen en/of varkensvlees. Het eethuisje is niet het meest charmante restaurantje, maar echt een verborgen plekje voor de beste banh hue.

In de middag gaat u uiteraard de oude keizerlijke citadel van Hue verkennen. Vervolgens bezoekt u de tombe van de voormalige keizer Tu Duc. U eindigt de dag met het bezichtigen van de zonsondergang over de Parfumrivier.

Dag 10: Hue-Tam Giang-Hoi An
U verlaat de stad en via de ‘Weg van de Tombes’ bereikt u de langste lagune van het land. Bij een klein vissersdorpje gaat u aan boord van een lokale vissersboot voor een tochtje door de lagune. Hier leert u meer over de eeuwenoude vistechnieken die ze hier nog hanteren. Thuis bij de visser geniet u van een lunch, die uiteraard bestaat uit de vangst van die dag.

Het vervolg van uw reis voert u via de kustweg en de prachtige Wolkenpas, met panoramische uitzichten over zee, naar Hoi An.

Dag 11: Hoi An
Hoi An is een unieke plaats dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat omdat de historische huisjes zo goed bewaard zijn gebleven. Vandaag heeft u geheel ter vrije besteding. U kunt in uw eigen tempo door de smalle, charmante straatjes wandelen. Het is absoluut aan te raden om een ticket voor het Oude Centrum te kopen, waarbij u toegang krijgt tot 5 oude huisjes en gebouwen, waaronder een pagode en een oud familiehuis. U kunt ook een fiets huren en de omgeving van Hoi An verkennen, met vele landelijke weggetjes, eilandjes en een strand waar u zich heerlijk kunt ontspannen.

Optioneel kunt u de excursie 'My Son - Tempels uit de Champa dynasty' bijboeken. Deze excursie van een halve dag vindt plaats in de ochtend en neemt u mee naar My Son, waar prachtige ruïnes te vinden zijn van tempels uit de tijd van de Champa dynasty. Deze tempels zijn geheel anders dan de tempels en pagodes die u tot nu toe gezien heeft in Vietnam. Ze stammen uit de 7e tot en met de 14e eeuw en herbergen invloeden uit de Indiase cultuur en het hindoeïsme.

Dag 12: Hoi An-Ho Chi Minh Stad
In de ochtend wordt u opgehaald en naar de luchthaven van Danang gebracht voor uw vlucht naar Ho Chi Minh Stad. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht om uw bagage af te geven. Dan wandelt u met uw gids de stad in om enkele oude, koloniale gebouwen te bezichtigen en om door de wijk Cholon te lopen, het Chinatown van Saigon. Snuif hier de bruisende sfeer, het lokale leven en de heerlijke etensgeuren op. In de late middag keert u terug naar uw hotel.

Wilt u deze stad ook op een bijzondere manier zien? Dan kunt u optioneel de excursie Street food tour Saigon per Vespa bijboeken. Achterop een klassieke Vespa scooter ontdekt u de stad ‘by night’, een hele andere ervaring! Bovendien gaat u op verschillende plekjes genieten van lokale hapjes en drankjes.

Dag 13: Ho Chi Minh Stad-Can Gio-Ho Chi Minh Stad
U wordt bij uw hotel opgehaald en naar het Can Gio Mangrovebos gereden, zo’n 80 km ten zuiden van de stad. Het is ongelooflijk te bedenken dat dit indrukwekkende bos bijna ten onder is gegaan in de Vietnam oorlog door bombardementen en ontbladeringsmiddel. In de loop der tijd en met behulp van herbebossing is het mangrovebos gelukkig volledig hersteld. U vaart per kano door de mangroves en uw gids vertelt u meer over dit bijzondere ecosysteem. In de middag keert u terug naar de stad.

Dag 14: Vertrek Ho Chi Minh Stad
De dag is gekomen dat u Vietnam verlaat. Met een transfer naar de luchthaven van Ho Chi Minh Stad eindigt deze bijzondere rondreis.


Ha Long Bay in Vietnam
De verboden stad in Hue, Vietnam
Thien Duong-grot in Phong Nha-Ke Bang National Park, Vietnam
Ninh Binh hoofdingang naar de Bich Dong Pagoda
Toeristen in een boot op de Ngo Dong River

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel