Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Vietnam > Verborgen plekjes van noord vietnam > Dag tot dag
Vorige pagina

€1330,-

per persoon vanaf

Tour: Verborgen Plekjes van Noord-Vietnam

(T-VN-0330)

11-daagse privé-tour Noord-Vietnam (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Hanoi
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Hanoi wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Als u vroeg aankomt, kunt u optioneel een vroege check-in bijboeken, zodat u gegarandeerd meteen uw kamer krijgt. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 2: Hanoi
Vandaag heeft u een gehele dag ter vrije besteding. U kunt zelf op pad gaan om de stad te gaan verkennen. Er zijn vele hoogtepunten die u kunt gaan bezoeken, zoals de Literatuurtempel, het Ho Chi Minh complex of het Hoa Lo Prison Museum. Maar er zijn ook verschillende wijken waar u rustig doorheen kunt wandelen.

U kunt ook optioneel een excursie bijboeken. Een aanrader is de Wandelexcursie Hanoi, waarbij u te voet samen met een lokale gids de stad gaat verkennen.

Dag 3: Hanoi-Ba Be National Park
U wordt al vroeg opgehaald bij uw hotel, want er staat een wat langere rit op het programma. U verlaat de stad en het landschap verandert al snel. Geniet van het Vietnamese platteland, waarbij u o.a. theeplantages en rijstvelden passeert. Uiteindelijk verlaat u de geasfalteerde weg en via een landweggetje bereikt u een klein dorpje aan de rand van het nationaal park. U verblijft vanavond in een klein dorpje, in een traditioneel huis op palen. Wandel nog even met uw gids door het dorpje, voordat u aanschuift voor het diner in uw homestay.

Dag 4: Ba Be National Park
Het Ba Be National Park is een prachtig landschap, bestaande uit hoge kalkstenen bergen, diepe groene valleien, watervallen en grotten. Het nationaal park is echter gecreëerd om het enorme meer in het hart van het park te beschermen, het grootste natuurlijke meer in het noorden van Vietnam. U gaat het nationaal park in en stapt in een boot voor een tocht over het prachtige Ba Be meer, de beste manier om het nationaal park te verkennen. Geniet van de natuur en geluiden om u heen.

U bereikt de Nang rivier en stopt in een dorpje gelegen aan de rivier, waar u de markante, bekende Ong Pirate ontmoet, de ‘kok van de jungle’. In zijn restaurant zult u kennismaken met de heerlijke lokale keuken.

Na de lunch vaart u verder de rivier af, naar de Puong grot. Voorbij de grot, aan de rand van het nationaal park, gaat u van boord en stapt u in uw wagen die u terugbrengt naar uw homestay.

Dag 5: Ba Be National Park-Meo Vac
Na het ontbijt neemt u afscheid van uw gastgezin en reist u verder in noordelijke richting. U passeert tijdens de rit maar liefst 3 verschillende provincies. Via een panoramische bergweg bereikt u het Geopark van Dong Van, ook wel de ‘kleine Himalayas’ genoemd. Het landschap hier is ongerept en indrukwekkend mooi. In de middag bereikt u het plaatsje Meo Vac.

Dag 6: Meo Vac
Deze dag kunt u zo actief of zo relaxed maken als u zelf wilt. Afhankelijk van de dag (van de maankalender) kan er vandaag een kleurrijke markt gehouden worden in de omgeving. In dat geval gaat u deze in de ochtend bezoeken. Het is vaak een bruisend gebeuren waar u verschillende bergvolkeren hun handel en verswaar ziet verkopen en kopen.

Het landschap van dit Geopark bestaat uit hoge, ruige bergen en diepe groene valleien. U gaat vandaag dan ook een mooie trektocht maken met uw gids. Dit kan een trekking door het bergachtige landschap zijn, of een wandeling naar enkele dorpjes om meer te weten te komen over het lokale leven hier. U mag het vandaag zelf bepalen.

Dag 7: Meo Vac-Nam Dam
Zorg dat de batterij van uw camera vol is en er genoeg ruimte is op de memory card, want u reist vandaag over een van de indrukwekkendste wegen van het land. De weg zal u tussen torenhoge rotskliffen en weidse valleien leiden. Langzaamaan verandert het landschap naar met dennenbossen bedekte bergen doorspekt met kleine dorpjes.

U stopt voor de lunch in een klein dorpje, waar de vrouwen zich gespecialiseerd hebben in de hennep weefkunst. Zij laten u graag hun speciale technieken en producten zien.

Na de lunch kunt u kiezen hoe u naar uw eindbestemming van de dag wilt gaan. Dit kan gewoon met de wagen of u kunt kiezen voor een trekking van ca. 2 uur over mooie bergpaden. U overnacht vanavond in een dorpje van de Dzao. De Dzao hebben een grondige kennis van planten. Dit dorpje heeft zelfs een eigen traditionele spa, waar u een heerlijk warm kruidenbad kunt nemen. Tenslotte dineert u in uw homestay.

Dag 8: Nam Dam-Hoang Su Phi
Vandaag heeft u wederom 2 keuzes. Voelt u zich fit en vol energie, dan kunt u kiezen voor een trekking naar uw volgende bestemming. U krijgt dan een picknicklunch mee voor onderweg en in de loop van de middag arriveert u bij uw accommodatie. U kunt er ook voor kiezen per wagen naar uw volgende bestemming gereden te worden, waar u dan eerder aankomt.

Uw accommodatie vandaag is een mooie eco-lodge gelegen in een vallei waar de Tay Con Linh en de Chay bergketens bij elkaar komen. Het is een schitterend gebied, waar de hellingen versierd zijn met rijstterrassen en waar een groot aantal etnische groepen wonen. Bij aankomst kunt u gaan zwemmen in een nabijgelegen stroompje, u kunt van een massage genieten of heerlijk relaxen met een aperitiefje op het terras met mooi uitzicht over de weelderige tuin van de lodge.

Dag 9: Hoang Su Phi
Vandaag staat een trekking van circa 5 uur op het programma, over de prachtige paadjes door de bergen. U passeert dorpjes van de verschillende etnische groepen, schitterende rijstterrassen en kunt genieten van sprookjesachtige vergezichten. Onderweg stopt u in een dorpje van de Thai voor een lunch. In de middag keert u terug bij uw eco-lodge.

Wilt u liever geen trekking doen vandaag, geef dit dan aan bij boeking, dan kan er een andere invulling voor deze dag gepland worden.

Dag 10: Hoang Su Phi-Hanoi
Helaas is het tijd om deze prachtige, bergachtige regio weer te verlaten. U reist via de Red River delta, een schitterend landschap waar u ook zeker vele foto’s zult maken. Na een lunch stop arriveert u halverwege de middag Hanoi. Na die serene rust van het platteland is het weer even wennen aan de drukte van de stad! De rest van de middag is dan ook ter vrije besteding.

Dag 11: Vertrek Hanoi
U neemt vandaag helaas alweer afscheid van uw gids. U kunt uw reis door Vietnam verlengen met bijvoorbeeld een cruise in Halong Bay of met een treinrit of vlucht naar uw volgende bestemming voor het vervolg van uw reis of een heerlijk strandverblijf. Of wellicht vertrekt vandaag uw vlucht terug naar Nederland. Een transfer naar het treinstation of de luchthaven van Hanoi is vandaag nog inbegrepen.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel